Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
24 мај 2012
Мислења
294
Поени од реакции
114
Фала богу дека ќе мириса, нова е графичката. Ќе ти дадам сличен пример.
Купив скутер, го извозев до дома, и кога стигнав смрдеше на изгорено. Ауспухот се загреал и дека нов корнеше како некој да запалил нешо.
А за ист пример, и мене ми мирисаше на одредени игри графичката, кога ќе ја преоптовариш со некоја игра која доста бара.
Значи ова со мирзибата е само привремена работа така?

Член од
18 јуни 2008
Мислења
120
Поени од реакции
57
Значи ова со мирзибата е само привремена работа така?
Ќе дознаеш за најмногу месец дена. :) Дај Боже да е така. И нова графичка не мириса btw :) ама ај да почекаме и видиме.

С

СаШеНкО

Гостин
Ми се измести сликата на пц то. Еве сликнав, фали некој cm кај календарот што е, како земја да го голтна го снема :pos:. Проверив каблите, мониторот е нов не би требало да прави проблм, извадив графичката зачистив слотот пак ја вратив исто. На моменти работи океј, после се изместува пак. Ја однесов графичката на сервис (имаше гаранција уште) ми ја заменија со нова од истиот модел. И еве ја ставам и таа графичка и истото се дешава :facepalm:

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Ми се измести сликата на пц то. Еве сликнав, фали некој cm кај календарот што е, како земја да го голтна го снема :pos:. Проверив каблите, мониторот е нов не би требало да прави проблм, извадив графичката зачистив слотот пак ја вратив исто. На моменти работи океј, после се изместува пак. Ја однесов графичката на сервис (имаше гаранција уште) ми ја заменија со нова од истиот модел. И еве ја ставам и таа графичка и истото се дешава :facepalm:
Auto Adjustment(whateverr) проба да направиш на мониторот? ваљда ЛЦД е ова.

Член од
18 јуни 2008
Мислења
120
Поени од реакции
57

Пробај со друг слот на мониторот, зависи колку имаш слота на располагање. dvi,vga. Мене ми личи ко мониторот да е проблематичен. Пробај лупни го полека неколку пати да видиш дали ќе реагира. Пробај и со друг монитор евентуално. Од другар некој и сл.

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Веројано не му овде местото на прашањето ама стварно ми треба помош, значи имам лаптоп Dell Inspirion.. Купен е пред три години, досега не сум имала никакви проблеми, но забележав пред некое време дека имам проблем со батеријата, инаку цело време го чувам на полнач откако го купив така правам и знам дека не е препорачливо да се чува и кога му е полна батеријата, ама еве сега заприметив дека откако ќе му го извадам полначот покажува дека батеријата е скроз полна и за некои 5 минути наеднаш се испразнува и се исклучува лаптопот, значи не е нормално ова а пред тоа цело време се полнел.. Што да правам не знам, ваљда гаранцијата не му е истечена уште.. Е сега дали треба да купам нова батерија или да го пуштам на сервис?? :confused:

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Веројано не му овде местото на прашањето ама стварно ми треба помош, значи имам лаптоп Dell Inspirion.. Купен е пред три години, досега не сум имала никакви проблеми, но забележав пред некое време дека имам проблем со батеријата, инаку цело време го чувам на полнач откако го купив така правам и знам дека не е препорачливо да се чува и кога му е полна батеријата, ама еве сега заприметив дека откако ќе му го извадам полначот покажува дека батеријата е скроз полна и за некои 5 минути наеднаш се испразнува и се исклучува лаптопот, значи не е нормално ова а пред тоа цело време се полнел.. Што да правам не знам, ваљда гаранцијата не му е истечена уште.. Е сега дали треба да купам нова батерија или да го пуштам на сервис?? :confused:
И јас имам Dell Inspirion, проблемот е до батеријата, време е за нова батерија. Или ако немаш потреба од мобилност, можеш да го користиш само на кабел.

Член од
18 јуни 2008
Мислења
120
Поени од реакции
57
Толку од таа батерија. Ќе мораш нова да си земеш. ;)

Член од
18 јуни 2008
Мислења
120
Поени од реакции
57
И јас имам Dell Inspirion, проблемот е до батеријата, време е за нова батерија. Или ако немаш потреба од мобилност, можеш да го користиш само на кабел.
Воопшто не би ти препорачал да го користиш на кабел директно. Разликите во напоните можат да предизвикаат трајни оштетувања на хардверот. Прв на листа страда хард дискот. Веруј ми, веќе искусена работа. ;)

Член од
15 јули 2014
Мислења
10
Поени од реакции
1
Помош другари кукиштето ми работи но мониторот не ми се оклучува не го подржува што може да е проблемот матичната графичката или нешто друго

Член од
18 јуни 2008
Мислења
120
Поени од реакции
57
Помош другари кукиштето ми работи но мониторот не ми се оклучува не го подржува што може да е проблемот матичната графичката или нешто друго
Штом го стартуваш компјутерот се слуша ли бип звук? Вртат ли кулерите?

Член од
15 јули 2014
Мислења
10
Поени од реакции
1
Кога ми се оклучуваше бип се слушаше и мониторот се оклучуваше а сега не се слуше а перките работат си бучаат

Член од
18 јуни 2008
Мислења
120
Поени од реакции
57
Кога ми се оклучуваше бип се слушаше и мониторот се оклучуваше а сега не се слуше а перките работат си бучаат
Мониторот појавува ли порака check cable signal при исклучен компјутер?
Имаш ли вга џек на самата матична односно вградена графичка на процесорот?

Член од
15 јули 2014
Мислења
10
Поени од реакции
1
Кукиштето и кога работи мониторот е ист како да е исклучен никакви пораки а сите кабли се наместени

Член од
18 јуни 2008
Мислења
120
Поени од реакции
57
Кукиштето и кога работи мониторот е ист како да е исклучен никакви пораки а сите кабли се наместени
Пробај дисконектирај го кабелот од компјутерот и види дали мониторот ќе појави некоја порака. Ако имаш вга кабел и евентуално вга џек на матичната на компјутерот, пробај таму поврзи го мониторот.
Ако не ти е јасно што зборам пробај сликни го задниот дел од компјутерот и прати ми ја сликата тука.

Kajgana Shop

На врв Bottom