Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 ноември 2013
Мислења
11
Поени од реакции
0
Ако некој може да ми појасни, сега, со новиот закон, ќе може ли да се извади происход без бугарско потекло, или пак ќе мора потекло? Пошто јас немам никакво бг потекло, а сакам да аплицирам за пасош, преку посредник, па, за да не ме маткаат, ако може некој само да ми каже дали да аплицирам или да не фрлам џабе пари.

Член од
27 мај 2012
Мислења
36
Поени од реакции
23
да прашам само дали ке ми треба посмртница од мојот прадедо (на мојата баба татко) за да доказам со изводи до втор братучет.Значи имам мој извод, на мајка ми,на баба ми ,на сестра на баба ми ,на нејзината керка ,па нејзината внука,(мојата втора братучеда со бугарски пасош)инаку јас сум на дополнителна и дали ке има некокј ефект ова бидејки друго немам ништо.поздрав

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Jas sum od 2012 a od 2014 seuste nema nikoj dobieno osven tie po brza postapka so roditeli so bg drzavjanstvo.
Mozes li da mi objasnis kakva e taa brza postapka za vaganje so bg roditel zaso jas koga prasuvav za brza postapka mi rekoa deka ne postoi.
A i veruvam ako e postoela taa brza postapka mnogu od nas tuka bi ja podnele.
ako sum greska daj boze popravime.
Ако некој може да ми појасни, сега, со новиот закон, ќе може ли да се извади происход без бугарско потекло, или пак ќе мора потекло? Пошто јас немам никакво бг потекло, а сакам да аплицирам за пасош, преку посредник, па, за да не ме маткаат, ако може некој само да ми каже дали да аплицирам или да не фрлам џабе пари.
Dobro luge daj podrudete se ako nesto ve interesira procitajte ja temava daj porazgledajte ja ke se povtoruvame li so edno isto sekoj den.
Nemas sansi za bg drzavjanstvo nikakvo vo momentov vo tek sme so iscekuvanje na nov zakon sto se nadevame deka ke ima pozitiven stav kon nas makedoncite.
да прашам само дали ке ми треба посмртница од мојот прадедо (на мојата баба татко) за да доказам со изводи до втор братучет.Значи имам мој извод, на мајка ми,на баба ми ,на сестра на баба ми ,на нејзината керка ,па нејзината внука,(мојата втора братучеда со бугарски пасош)инаку јас сум на дополнителна и дали ке има некокј ефект ова бидејки друго немам ништо.поздрав
Djabe frlanje pari se toa zakonot e po predci t.e pra/baba pra/dedo povtoreno 100 000000000..pati ne zimaat vo obvzir nikakvi drugi rodnini vo ovoj moment .

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Мислам дека за деца до 12 години важи брзата постапка. Се над тоа, оди по регуларна постапка.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.733
Поени од реакции
5.487
Mozes li da mi objasnis kakva e taa brza postapka za vaganje so bg roditel zaso jas koga prasuvav za brza postapka mi rekoa deka ne postoi.
A i veruvam ako e postoela taa brza postapka mnogu od nas tuka bi ja podnele.
ako sum greska daj boze popravime.

Dobro luge daj podrudete se ako nesto ve interesira procitajte ja temava daj porazgledajte ja ke se povtoruvame li so edno isto sekoj den.
Nemas sansi za bg drzavjanstvo nikakvo vo momentov vo tek sme so iscekuvanje na nov zakon sto se nadevame deka ke ima pozitiven stav kon nas makedoncite.

Djabe frlanje pari se toa zakonot e po predci t.e pra/baba pra/dedo povtoreno 100 000000000..pati ne zimaat vo obvzir nikakvi drugi rodnini vo ovoj moment .
Brza postapka mi se cini e za deca na roditeli so bg. Drzavjanstvo do 16 godini.
Мислам дека за деца до 12 години важи брзата постапка. Се над тоа, оди по регуларна постапка.
Убаво си пишува во дека за деца до 14 год ако нивните родители се веќе бугарски државјани можат да добијат граѓанство за 6 месеци најмногу. Сите останати си ја тераат постапката редовно

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Toa go znaev za deca do 14 god samo sto marlon me zbuni so brzata postapka poso neli kaj nas se vadi pasos po brza postapka za poveke pari pa jas mislev na takva brza postapka a ne znaev deka za deca do 14 god procedurata se narekuva brza postapka pa zatoa mislev ima nekoe care za nas. Fala za odgovorite.

Член од
30 март 2015
Мислења
24
Поени од реакции
9
Dali nekoj znae .sto treba da napravam .za da dobijam bugarsko drzavljanstvo.moite dokuneti gi iamm podadeno vejke 2012 godina intervju imam dadeno 14.01 2013 godina .na moeto brojce pokazuva na dopolnitelna proverka.ve molam za eden odgovor
.imam sin vo germanija.i nemozam da si go vidam.eve vejke 3 godini.zatoa sto mojata ne saka da imam kontakt so sin mi

Член од
11 април 2012
Мислења
4.733
Поени од реакции
5.487
Toa go znaev za deca do 14 god samo sto marlon me zbuni so brzata postapka poso neli kaj nas se vadi pasos po brza postapka za poveke pari pa jas mislev na takva brza postapka a ne znaev deka za deca do 14 god procedurata se narekuva brza postapka pa zatoa mislev ima nekoe care za nas. Fala za odgovorite.
Ај вака сеа да расчистиме некои работи.
Целава постапка ви е за бугарско државјанство не за пасош, кога ќе добиете државјанство имате право да извадите документи за идентификација и патни исправи. Значи за побрзо да дојдете до државјанство неможе никако, а кога ќе имате државјанство побрзо да го земете пасошот може и тоа на 3 начини.
Редовна постапка каде се сликате и чекате 3 недели која е најефтина (мислам дека е 20 евра), за 40 евра ќе го добиете пасошот за 3 работни дена или т.н. брза постапка и последната опција е за 80 евра да го добиете пасошот во рок од 8 саати т.н. експресна постапка.

Иначе тоа што го спомна марлон како брза постапка сигурно мислеше на деца со родители бугарски државјани.

Член од
30 март 2015
Мислења
24
Поени од реакции
9
Ај вака сеа да расчистиме некои работи.
Целава постапка ви е за бугарско државјанство не за пасош, кога ќе добиете државјанство имате право да извадите документи за идентификација и патни исправи. Значи за побрзо да дојдете до државјанство неможе никако, а кога ќе имате државјанство побрзо да го земете пасошот може и тоа на 3 начини.
Редовна постапка каде се сликате и чекате 3 недели која е најефтина (мислам дека е 20 евра), за 40 евра ќе го добиете пасошот за 3 работни дена или т.н. брза постапка и последната опција е за 80 евра да го добиете пасошот во рок од 8 саати т.н. експресна постапка.
Dali nekoj znae .sto treba da napravam .za da dobijam bugarsko drzavljanstvo.moite dokuneti gi iamm podadeno vejke 2012 godina intervju imam dadeno 14.01 2013 godina .na moeto brojce pokazuva na dopolnitelna proverka.ve molam za eden odgovor
.imam sin vo germanija.i nemozam da si go vidam.eve vejke 3 godini.zatoa sto mojata ne saka da imam kontakt so sin mi[DOUBLEPOST=1427715867][/DOUBLEPOST]
.imam sin vo germanija.i nemozam da si go vidam.eve vejke 3 godini.zatoa sto mojata ne saka da imam kontakt so sin mi
ako treba da se plati ke platam kulku treba .samo da mi se ubrza postapkata

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Ево во законот го најдов ова и мислам тие протоколи што се излезени од 2014 со издаден указ се малолетни деца на кои родителите имаат бг.државјанство:
При в'зстановјаване на б'лгарското гражданство на родителите б'лгарски граждани стават и децата им, ненав'ршили 14-годишна в'зраст. Децата от 14- до 18-годишна в'зраст стават б'лгарски граждани, ако и те са поискали това.
(2) Когато в'зстановјаването се иска само от единија родител, децата могат да придобијат б'лгарско гражданство при условијата на ал. 1 само ако и другијат родител е дал с'гласието си. С'гласието на родителја не се изисква, когато тој е лишен от родителски права.

Последно уредено:
Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Љупчо не спамирај по 100 пати !!! Почекај некој да ти одговори. Не биди досаден. Штом ти пишува дека си на дополнителна проверка, тоа значи дека мораш да однесеш стар бугарски документ инаку постапката ке ти биде прекината наскоро, и ке мораш целата постапка одново да ја тераш.

Член од
30 март 2015
Мислења
24
Поени од реакции
9
star bugarski dokument nemam .od dedomi.deka ima sluzeno bugarska vojska.vo gradot Pribran na turska graniza.pa sto mozam da pravam

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Обрати се во архивот во Велико Трново. Врати се назад во темава имаш линкови што како треба да правиш. Нема некој на тењир да ти сервира овде директно.

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Ево во законот го најдов ова и мислам тие протоколи што се излезени од 2014 со издаден указ се малолетни деца на кои родителите имаат бг.државјанство:
При в'зстановјаване на б'лгарското гражданство на родителите б'лгарски граждани стават и децата им, ненав'ршили 14-годишна в'зраст. Децата от 14- до 18-годишна в'зраст стават б'лгарски граждани, ако и те са поискали това.
(2) Когато в'зстановјаването се иска само от единија родител, децата могат да придобијат б'лгарско гражданство при условијата на ал. 1 само ако и другијат родител е дал с'гласието си. С'гласието на родителја не се изисква, когато тој е лишен от родителски права.
Pa eve i jas se soglasuvam so ova si napisal mislam deka e taka sano me zbuni sto kaza brza postapka pa se zbuniv tuka inace koga go prasav b'lag b'l b' lgarin bese imaeto na clenot od formot mi rece toa od 2014 brojkire bile za obnovuvanje na blgarsko grazdanstvo a ne za decata ... ama ok kako i da e ne e za nas.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom