- Член од
- 2 април 2009
- Мислења
- 7
- Поени од реакции
- 0
Nekoj da prodava dokumenti za yamaha jog da ne ima, izvinete ako e off-topic ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Кај мене пиши каиш за пренос на 5 000 км и масло во мењачот исто на 5 000 км. Јас 13 000 имам поминато досега со фабричкиот каиш.што сервис треба да му се направи на 4 тактен скутер освен уље на 1000 километри
што сервис треба да му се направи на 4 тактен скутер освен уље на 1000 километри
Кај мене 4тактен е исто. Пред една недела на 6000км окрутил каишот и се скина. Менувајте на 5000 !Кај мене пиши каиш за пренос на 5 000 км и масло во мењачот исто на 5 000 км. Јас 13 000 имам поминато досега со фабричкиот каиш.
Уље, филтер за уље, филтер за воздух се основни работи и основен редовен сервис... Пожелно е на првиот сервис да се промени и уљето во пренос ...
Можеш ли да ми го сликнеш тоа кај што пишува на колку треба да се смени и да ми го пратиш по пп бидејќи го загубив моето .Кај мене пиши каиш за пренос на 5 000 км и масло во мењачот исто на 5 000 км. Јас 13 000 имам поминато досега со фабричкиот каиш.
А што е разлика од 5в 40 до 10в 40 и кај се наоѓа мото јовеОвие во ред ли се ? Истото уље го ставив на првиот сервис на 300 км . И препорачај ми некое уље за менувач
Филтер за воздух зимаш и ставаш ист каков што е фабричкиот, освен ако не сакаш спортски, ама тоа ти е џабе пари фрлање, филтер за уље исто така, филтер за бензин исто така, значи сите филтри зимаш и ги менуваш со исти такви само нови... Е сега уљиња имаш разни марки... Мотул е едно од подобрите и поскапите уљиња, околу 800-900 ден литар беше мислам, така ? Но зошто 10W-40... Јас користам Eni i-Ride Racing 5W-40 4T за во 300 кубика скутер, кошта 600-650 денари литар и изгледа вака...
![]()
А за во пренос јас користам Eni Gear SAE 80W-90, a изгледа вака...
![]()
Ако си од Скопје правец мото Јове и кажи му дај ми уље за мењач, он ке ти каже колку точно собира во преносот и ке ти измери и ке ти даде толку колку што ти треба, немаш потреба од цел литар, пошто сигурно не собира повеќе од 200 грама, а тоа ке те кошта околу 200 ден...
А што е разлика од 5в 40 до 10в 40 и кај се наоѓа мото јове
И јас ги немам.Можеш ли да ми го сликнеш тоа кај што пишува на колку треба да се смени и да ми го пратиш по пп бидејќи го загубив моето .
У принцип тие се носат за да ти ги заштитат од пад како втора кожа.Дали кожни ракавици се само за помоќни мотори, односно дали би можел да носам кожни ракавици на 50ка?