Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Znae li nekoj zosto se stopira se vo bugarija kako zastanaa so brojkite ne se pomrdnaa a eden mesec pomina??
Dali ovoj zastoj se dolzi na noviot zakon pa cekat povtorno da ja potkrenat rabotata ili sto e rabotava ...veke zivci snemavme od sekiracii. :mad:

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Znae li nekoj zosto se stopira se vo bugarija kako zastanaa so brojkite ne se pomrdnaa a eden mesec pomina??
Dali ovoj zastoj se dolzi na noviot zakon pa cekat povtorno da ja potkrenat rabotata ili sto e rabotava ...veke zivci snemavme od sekiracii. :mad:
полека без нервози, губиш лепота, се во свое време, кој може да ти одговори такво нешто ? Сичко си има процедура, како е така, не се нервирајте сепак ние сме тие што нешто бараме, и треба да чекаме, а не да се напињаме ;)

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
полека без нервози, губиш лепота, се во свое време, кој може да ти одговори такво нешто ? Сичко си има процедура, како е така, не се нервирајте сепак ние сме тие што нешто бараме, и треба да чекаме, а не да се напињаме ;)
Prasav konkretno prasanje vo vrska so temata i mozebi ke dobieme nekakov odgovor vo vrska so toa sto se slucuva vo bugarija .. nema smisla da se replicirame za nisto i da ja polnime temata so off topici.
Da taka ako nekoj e informiran so nekoja novost bi mozel da spodeli a ne da tepame prazna slama kao i uvek.

inaku bea stignale do 16000 i ja zaprea procedurata valjda se ceka promena na zakon pa zatoa se vo zastoj.

Член од
6 ноември 2013
Мислења
11
Поени од реакции
0
Дали може да ми дадете совет дали да аплицирам за пасош (преку посредник), пошто немам никакво бугарско потекло, никаков роднина, или да почекам да видиме дали ќе донесат некој нов закон, колку што можев да прочитам, се очекувало нов закон и можело да се добие происход само врз основа на изјава, ако не сум разбрал добро, нека ме корегира некој.

Фала.

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Дали може да ми дадете совет дали да аплицирам за пасош (преку посредник), пошто немам никакво бугарско потекло, никаков роднина, или да почекам да видиме дали ќе донесат некој нов закон, колку што можев да прочитам, се очекувало нов закон и можело да се добие происход само врз основа на изјава, ако не сум разбрал добро, нека ме корегира некој.

Фала.
Zdravo.
Pocekaj go noviot zakon nemoj sega sa pocnes so procedurata bidejki bez poteklo samo prvicnite pari ke si gi dades i nema proishod da dobies vo nikoj slucaj..
mislam deka se podgotvuvaat za noviot zakon pocekaj uste mesec vreme i koga ke stapi vo sila mislam deka ke bide dobro za site sega za djabe ke si stavaras obrski i ke trosis pari BEZ POTEKLO NE SE DOBIVA NI PROSIHOD A KAMOLI UKAZ sega za sega.

Член од
27 март 2015
Мислења
4
Поени од реакции
3
Zdravo, vo ponedelnikot se javiv vo pravosidie za podiganje na drzavjanstvo od sofija, bidejki baranjeto I intervjuto mi bea vo skopje vo ambasada, taka da sum pisal deka ke go podignam vo amasada ama so ova tempo mozda ke go docekam dogodina zatoa mi e za podiganje vo sofija pobrzo,preku mi e do nos vise od cekanje, po telefon od bugarsko pravosudie mi rekoa deka se izdava duplikat so platena prethodno taksa, dali znae nekoj kolku kosta taksata? Inaku sum pozitivno odbren od 13 mart I cekam na ukaz od vicepresident, a gledam deka rabotive si stojat veke 2 nedeli na portalot. ima li info da spodeli zasto se zakocija so update na sajtot za protokoli I ukazi?

Член од
25 февруари 2015
Мислења
75
Поени од реакции
54
Zdravo, vo ponedelnikot se javiv vo pravosidie za podiganje na drzavjanstvo od sofija, bidejki baranjeto I intervjuto mi bea vo skopje vo ambasada, taka da sum pisal deka ke go podignam vo amasada ama so ova tempo mozda ke go docekam dogodina zatoa mi e za podiganje vo sofija pobrzo,preku mi e do nos vise od cekanje, po telefon od bugarsko pravosudie mi rekoa deka se izdava duplikat so platena prethodno taksa, dali znae nekoj kolku kosta taksata? Inaku sum pozitivno odbren od 13 mart I cekam na ukaz od vicepresident, a gledam deka rabotive si stojat veke 2 nedeli na portalot. ima li info da spodeli zasto se zakocija so update na sajtot za protokoli I ukazi?
Мене ми одобрија 11.02, имаше доста на форумот на кои им одобрија тогаш и указот не им е потпишан, сигурно ќе поминат два месеци за тоа да се случи

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
podnesov dokumenti za proishod vo januari,vcera se javiv vo ambasada,me prasaa koga sum podnel i mi rekoa odgovor ke ima za 3-4 meseci.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Мене ми одобрија 11.02, имаше доста на форумот на кои им одобрија тогаш и указот не им е потпишан, сигурно ќе поминат два месеци за тоа да се случи
Со кои документи за потекло?

Член од
23 јануари 2015
Мислења
114
Поени од реакции
143
Дечки вака сега. Ми стигна маил од Воен Архив дека треба да уплатам 15 лева за да бараат податоци за дедо ми. Ок тоа, ама овие нашиве банки ми бараат 1100 ден провизија - значи за 15 лева треба да платам +1100 ден. Е сега имам другар во Софија, дали може тој да ги уплати парите на нивна сметка (со мои податоци)??? Проблемот е само што они во маилот ми пуштија IBAN број - тоа е кога уплаќаш од странство. Ако ми уплати другарот во Софија треба да му дадам трансакциска сметка од Архивот...како да ја најдам таа сметка?

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
Сопругот го подигна указот во вторникот. Одобрена му бесе молбата на 7 јан, потпишана на 17 фев (таа дата ја има на указот), а му се смени статусот средина на март. Така да и тие од 11 фев се потпишани, само не се он лине обајвени.

Член од
17 декември 2014
Мислења
240
Поени од реакции
145
brojceto 16000 sega e smeneto i vrateno na dopolnitelna no drugi ne gledam promeneto

S

Sukhoi-27

Гостин
Дечки вака сега. Ми стигна маил од Воен Архив дека треба да уплатам 15 лева за да бараат податоци за дедо ми. Ок тоа, ама овие нашиве банки ми бараат 1100 ден провизија - значи за 15 лева треба да платам +1100 ден. Е сега имам другар во Софија, дали може тој да ги уплати парите на нивна сметка (со мои податоци)??? Проблемот е само што они во маилот ми пуштија IBAN број - тоа е кога уплаќаш од странство. Ако ми уплати другарот во Софија треба да му дадам трансакциска сметка од Архивот...како да ја најдам таа сметка?
Може и да ти прати скенирано да им го препратиш на маил[DOUBLEPOST=1427470249][/DOUBLEPOST]
Може и да ти прати скенирано да им го препратиш на маил.Ти ја пратиле трансакциската на маил

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom