Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ние сме христијани, а не потурци. Бидејќи до секој ќош на Скопје вриштеше Турција. Се друго беа безлични згради.Не би можел да ја сфатам таа политичка порака, што би била, “ние сме дрво без корен мораме да копираме европски неокласични, барокни и ренесансни зданија“
Срам ми е мајке ми, срам ми е. Да живеев во Аеродром ќе сакав да се отцепам од Скопје.Министерството за правда (кај Мк доналдс) на Рекорд..
Прегледај го приврзокот 117319
Имам размислувано за ова и јасно ми е дека е ова повеќе политички проект на ВМРО (затоа и многу со естетика не се замараат). Прашањето што ми се врти е -- дипломатијата нели е подобар механизам (јасно дека е подолг процес и понезивесен, меѓутоа и резултатите се поголоеми)?Такви објекти се градат кога власта сака да испрати политичка порака, не кога има вишок на пари.
Ако е за Кина, тогаш е истата порака што сакал да ја прати Петар Велики своевремено. „Ние решивме да припаѓаме на западната цивилизација, моќни сме, сакаме да бидеме и партнер и фактор во решавањето на западните прашања и проблеми“.@Inglourious Basterd
Нели за Кина праевме муабет
Иначе, не дека си грешка, ама бива ли толку без вкус и кичесто да биде, немаат ли некој салам архитект да ангажираат па мора сега сите ние талентот на овие да им го гледаме.
Не е, бидејќи делата од дипломатијата на остануваат вечно. Било која одлука може да биде променета исто толку брзо.Имам размислувано за ова и јасно ми е дека е ова повеќе политички проект на ВМРО (затоа и многу со естетика не се замараат). Прашањето што ми се врти е -- дипломатијата нели е подобар механизам (јасно дека е подолг процес и понезивесен, меѓутоа и резултатите се поголоеми)?
Не е никаков историски преседан копирањето на западен стил на градење. Всушност, секое политички мотивирано градење е копирање. Го правела Русија кога се трансформирала од племенска заедница во империја, тие дури и цел град имаат ископирано, го правеле САД пред век и пол, го прави Кина денес.
Ариевската раса е важна затоа што она има многу поголем капацитет за да ствара цивилизација од било која друга раса. Она е есенциално креативна раса, надарена со хероизам. Ариевската раса е стандарниот носител на цивилизациите. Некои други раси имаат капацитет да копираат, имитираат или да одржуваат цивилизација (или да измислуваат некои тривиални работи) - но на нив им недостасува капацитет за стварање на оргинални цивилизации. Ако изумре Ариевската раса, заедно со неа ќе изумре и цивилизацијата - и идната цивилицација ќе биде невозможна. Се што имаме сега и тоа што го цениме - цивилизираниот начин на живот, науката технологијата, медицината и така понатаму - се е тоа резултат на Ариевската инвентност и Ариевскиот хероизам.
Значи затоа копираат кинезите затоа што се жута раса.
Пак тој раса. Копирањето нема врска со раса, туку со престиж. И Русите се од бела раса, па копирале од Британија и Италија, кон кои тогаш целеле. Америте се бела раса, па пак копирале од старите држави од кои се населиле, не смислувале топла вода.Ариевци е термин користен за опис на Бела, или Европска Раса. Ариевската Раса се состои од неколку под-раси или под-типови. Некои луѓе сметаат дека помеѓу тие под-раси постојат и овие групи на раси: Северни Европејани или Нордијска; Медитеранци; Словени и Алпинци. Вистинската Антрополошка поделба на Ариевската раса се дели на 5 различни под-типови: 1) Нордиски, 2) Динарски, 3) Медитерански, 4) Источно Европски, и 5) Алпински тип.
Пак тој раса. Копирањето нема врска со раса, туку со престиж. И Русите се од бела раса, па копирале од Британија и Италија, кон кои тогаш целеле. Америте се бела раса, па пак копирале од старите држави од кои се населиле, не смислувале топла вода.
Те боли кур. Ние, Америте, Русите и Кинезите жута раса. Нека ни се приближи некој ако смее.Има, тоа е генетско, значи наследно е. Тоа ми е поентата, дека сите народи кои немаат капацитет да ставраат цивилизации, тоа значи оргинали, мораат да копираат. Затоа киензите, жутата раса копира. И јас затоа се нервирам што ние искочивме жута раса цел проетк ск2014 е копија а не е оргинал.
Тоа не е се, проблем е што проектот е граден да има окултна моќ.Те боли кур. Ние, Америте, Русите и Кинезите жута раса. Нека ни се приближи некој ако смее.