Фан клуб: ЖРК Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Ги прати некој поредовно омладинкиве на ЖРК,има некои надежни ко Талески,Нелоски? :) Што ќе бидат ГОРДОЗ МАЌЕДОНСКА?Или џабе се фрлат пари за младинскиве чколии :)

Ги прати некој поредовно омладинкиве на ЖРК,има некои надежни ко Талески,Нелоски? :) Што ќе бидат ГОРДОЗ МАЌЕДОНСКА?Или џабе се фрлат пари за младинскиве чколии :)
Лани најголем впечаток ми оставија Габриела Џини и Нина Ладева (мислам Нина се вика). Едната е крило, другата голманка. Пак треба да ги пуштаат во лигашките :)

Ланската сезона во Супер лигата Индира шанса му даваше на 5-6 ракометарки од пионерскиот погон. И оваа сезона така е. Ива Божиновска, Габриела Џини, Нина Ладева, од вториот тим Теодора Керамитчиева и Наташа Нолевска се млади надежи :)

Какви надежи какви бакрачи, не се залажувајте :)

За Нина Ладева имам најголеми импресии иако е доста млада и сеуште е рано да се каже како би се развивала. Има добар рефлекс девојчето на голманската позиција, но некако многу е ситна, нема ни висина, ама пак ќе речам ако има добар тренинг, може да биде солидна голманка.

Кај Џини проблемот истотака е тоа што е премногу ситна. Вo џеб можат да ја пикнат останатине ракометарки :) Ми се допаѓаа ролинзите што ги пробуваше против Дунајварош.

Сите други се ДРВА, КАМЕЊА И ТРУПОВИ и тоа можам уште од сега да го гарантирам.
Не вреди ни да се споменуваат.
Толку години се фалеше Кастратовиќ за школата (младинките во Вардар се од екс школата на Инди), мислиш којзнае какви играчи извадила. Да сум на нејзино место би се засрамил од тоа какви незналици се ракометарките кои излегле од нејзината школа, а долги години имале добри услови за тренинг.
Кадетките кога ги гледав, пролив ме фати, освен едно девојче (Николовска), другите вода во очи немаа. Изгубија од Стружанка, што повеќе да се каже...

Ќе ја споменам уште Теа Керамитчиева, како ракометарка која се смета за носител на играта на вториот тим. Дете на Металург, годинава им ја украдовме...
Премногу мрзливо делува на теренот, максимумот мислам дека ќе и биде да ја достигне Десподовска и ништо повеќе.
Доволно е да и се видат сликите на ФБ, на секоја слика е со цигарата во рака уште на 18 години :)
Така играч не се станува...

Ваков одговор чекав.Фала. :) Затоа и иронично пишав,надежни ко Талески,Нелоски на кои што врвот ќе им биде 15-то пласиран клуб во Шпанија.
Иако прашав,одговорот ми беше прилично познат,антиталенти сме за спорт и готово.Младинскиве школи и покрај тоа што имаат можеби најдобри услови во овој дел од Европа,можност да тренираат и учат од сениорите,земаат стипендии се сепак само ветер и магла и безпотребно фрлање пари.
Само тоа сакав,да ми потврди некој дека европско или светско нема да гледаме овој век.Оптимизам и благосостојба ќе оставиме да ни продаваат грујо и червар...реалноста е друга.

Какви надежи какви бакрачи, не се залажувајте :)

За Нина Ладева имам најголеми импресии иако е доста млада и сеуште е рано да се каже како би се развивала. Има добар рефлекс девојчето на голманската позиција, но некако многу е ситна, нема ни висина, ама пак ќе речам ако има добар тренинг, може да биде солидна голманка.

Кај Џини проблемот истотака е тоа што е премногу ситна. Вo џеб можат да ја пикнат останатине ракометарки :) Ми се допаѓаа ролинзите што ги пробуваше против Дунајварош.

Сите други се ДРВА, КАМЕЊА И ТРУПОВИ и тоа можам уште од сега да го гарантирам.
Не вреди ни да се споменуваат.
Толку години се фалеше Кастратовиќ за школата (младинките во Вардар се од екс школата на Инди), мислиш којзнае какви играчи извадила. Да сум на нејзино место би се засрамил од тоа какви незналици се ракометарките кои излегле од нејзината школа, а долги години имале добри услови за тренинг.
Кадетките кога ги гледав, пролив ме фати, освен едно девојче (Николовска), другите вода во очи немаа. Изгубија од Стружанка, што повеќе да се каже...

Ќе ја споменам уште Теа Керамитчиева, како ракометарка која се смета за носител на играта на вториот тим. Дете на Металург, годинава им ја украдовме...
Премногу мрзливо делува на теренот, максимумот мислам дека ќе и биде да ја достигне Десподовска и ништо повеќе.
Доволно е да и се видат сликите на ФБ, на секоја слика е со цигарата во рака уште на 18 години :)
Така играч не се станува...
Ладева ја пратев цело полувреме лани кога ја стави Индира, во купот. Ме импресионираше кај девојчево што беше фокусирана 100%, и се гледаше во очите, ја пратеше играта, не се фрлаше по топки напамет. Џини треба маса да стави на себе ама и онака таа е крило, кас мислам најважно е на шутот да продолжи да работи па другото ќе си дојде со време, теретана и др.

За ситни, ситни се ама и Нора Морк е ситна па развалува :D најдобро ќе е за овие две погоре да тераат кариера надвор, Унгарија или Германија најдобро. Компетитивни лиги, услови колку и какви сакаш, тука може да ги фати „ја вртиме“ шемата злото. За другиве се слагам со тебе од А до Ж.

Иначе Штериова ја кикнале од Вац :blablab: сега е во Фехервар, извинете ако спомнал некој ама немав видено. Не трпат во Унгарија уфилмани, што мислеше таа...

Ладева ја пратев цело полувреме лани кога ја стави Индира, во купот. Ме импресионираше кај девојчево што беше фокусирана 100%, и се гледаше во очите, ја пратеше играта, не се фрлаше по топки напамет. Џини треба маса да стави на себе ама и онака таа е крило, кас мислам најважно е на шутот да продолжи да работи па другото ќе си дојде со време, теретана и др.

За ситни, ситни се ама и Нора Морк е ситна па развалува :D најдобро ќе е за овие две погоре да тераат кариера надвор, Унгарија или Германија најдобро. Компетитивни лиги, услови колку и какви сакаш, тука може да ги фати „ја вртиме“ шемата злото. За другиве се слагам со тебе од А до Ж.

Иначе Штериова ја кикнале од Вац :blablab: сега е во Фехервар, извинете ако спомнал некој ама немав видено. Не трпат во Унгарија уфилмани, што мислеше таа...
Штериова уште од јануари е во Фехервар. Вац заврши на 9 место во унгарската лига, а Фехервар 6 место во регуларниот дел. Унгарската лига е меѓу трите најаки лиги во светот :)
Во Унгарија секоја година многу ракометарки си менуваат клубови, ќе видиш некоја направила трансфер во Ѓер па по некоја ден се вратила во стариот клуб ама никој не си го може со Алисон Пино, она менува клубови секој ден :pos:

Alison Pinou najverojatno od juni ke igra vo HCM Baja Mare kaj nasata Georgievska :D

ладење денес со битолчанки скоро со втор тим ги победија има потенцијал и лепота :D

Пино на крај у Борец ќе заврши :D
На време ја шутнавме.

И така викате и у следните десет без репрезентација. Кои школи функционираат сега? На Велкова и на Тоше бившана ги знам.

Идам утре против вториот тим, сигурно пак ќе е сеоска лига :D

Пино на крај у Борец ќе заврши :D
На време ја шутнавме.

И така викате и у следните десет без репрезентација. Кои школи функционираат сега? На Велкова и на Тоше бившана ги знам.
Теодора Керамитчиева е од РК Велкова. Радуловиќ работи во академијата на Алушевски.

Неможе да очекуваме подмладок кога единствено во Скопје функционираат клубови. Кога јас бев основно секое училиште речиси имаше тим по сите спортови. Имаше меѓусебни натпревари низ цела година, потоа меѓу градови.

Денес имаме приватни школи во Скопје каде богатите родители си ги запишуваат децата да не им е досадно по дома. Децата од внатрешноста се откажуваат од спортски активности кога влегуваат во средно. Така неможе да има подмладок. Може само да си купуваме ракометарки/ракометари.

И тогаш костурот беше со купени играчи оти врска системот беше посилен од талентот. А какви играчи се пропуштија од една Стружанка, од Борец, од Пелистер и останати.

Муабетот ми е наместо да идеме напред ние тапкаме во место 20 години. А во женскиот ракомет и се враќаме наназад. Секоја чест и тоа што го имаме незнаеме да си го искористиме. Трндупка држава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom