Добро е и точак што добил некаков.Јас ќе дадев пари за Ауди,а на крај ни знакот од Ауди немаше да го добијам. Нешто у случај како Фиком становите[DOUBLEPOST=1427018712][/DOUBLEPOST]Убаво си кажа и Зоц и други членови да не ги потенцирам сите неколку страни наназад, внимавајте со кого си фаќате работа се најдуваат и ок и ептен батал точаци.
Само да пренесам едно искуство од пријателче, германски точаци од "баби" возени, модел на Унивега, на сервис му ја отворија виљушката (зш се пожали дека не работела ко шо требит), внатре шо ќе видат, виљушката туршија сторена и пукнатинка на истата колу едно влакно од коса.
Така да си зеде нова виљушка, која верижно му повлече и смена на нова предна главина (зато шо старата не лежела баш најдобро) му го преплетија и бандажот му склопија се и сега си тера.
На постоечката цена, си потроши уш едно мало богатство за да биде сигурен и безбеден кога ќе вози.
Сакаш да ти осветлува или само да ти трепка и да те гледаат тие од спротива.Дечки што предно светло имате? Ми треба идеа не знам што да акнам да сија =D
Имам веќе задно црвено, сега сакам и напред да додадам за да ми свети доколку имам потреба да осветлам пред мене а и опција за трепкање. Ги читам спецификациите и сите ми се whatever (пошто ништо не разбирам). Мислев од искуство некој да препорача конкретен модел/производител пошто не сакам да купам нешто што ќе се расипе на првиот дожд или да прекинува да свети на нерамен терен. Цената е споредна ама еве да речеме 1-2к доволно за солиден модел?Добро е и точак што добил некаков.Јас ќе дадев пари за Ауди,а на крај ни знакот од Ауди немаше да го добијам. Нешто у случај како Фиком становите[DOUBLEPOST=1427018712][/DOUBLEPOST]
Сакаш да ти осветлува или само да ти трепка и да те гледаат тие од спротива.
АКо е за првото ќе треба да дадеш едно 500 денари.Второто може да поминеш на пазар и за 150 денари имаш комплет позади и напред и се доста прилагодиви.Само ги закачуваш и возиш.Нема ни стегање ни штрафови ни ништо.Ептен комотна работа.
Сосема доволно, побарај во Outdoor, имаа доста голем избор на Sigma светла. Имаш и од Topeak во Проспорт.Имам веќе задно црвено, сега сакам и напред да додадам за да ми свети доколку имам потреба да осветлам пред мене а и опција за трепкање. Ги читам спецификациите и сите ми се whatever (пошто ништо не разбирам). Мислев од искуство некој да препорача конкретен модел/производител пошто не сакам да купам нешто што ќе се расипе на првиот дожд или да прекинува да свети на нерамен терен. Цената е споредна ама еве да речеме 1-2к доволно за солиден модел?
Супер точаче и во добра состојба, ако си педантен земи си едно волнено крпче, на него напрскај по малку WD-40 и исполирај го полека.Што извадив од подрум само. Ептен ретро Peugeot PH18M модел од 1984 година. Сменив задна внатрешна гума, извадив динамо и предно светло, стегнав малце и сум спремен сега за пролет.
Прегледај го приврзокот 117409
Цената е ниска дури за опремата што ја има, ама најверојатно точакот си е извозен солидно.Сакам да го купам точаков и ме интересира мислење и дали е реална цената. Ќе се користи за низ град, значи воглавно асфалт и дупки. Како што гледам предниот амортизер е со локаут, задниот диск е хидраулика. Ме интересира и дали е премногу замарање со дискојве т.е одржување, штеловање и сл.
"Specialized HRXC golemina S 15"
CENA 13.000 denari."