- Член од
- 30 ноември 2014
- Мислења
- 469
- Поени од реакции
- 948
Јас нема да дадам емотивен туку директен одговор иако би сакал да не сум во право. Објавувањето на прекратените преписки во протокол е офијализирање на прекратувањето и нема назад. Значи прекратените преписки не го запазиле рокот и досието се затвора тоа не значи дека сте одбиени но случајот е затворен и нема повторно отварење. Затоа пак апликантот нема определен број колку пати може да побара државјанство. Еве за пример купувате на лицитација земјиште од РМ и имате рок 3 год да изградите објект вие не успевате да изградите објект во предвидениот рок и земјиштето ви го одземаат иако ви е платено но не сте го запазиле рокот. После 4 години вие успевате да соберете пари за објект и се обраќате во општината дека ке градите што мислите ќе ви го вратат ли земјиштето назад ? НЕ. Знам дека сите ние имаме поминато трнлив и долг пат и дека колку и да сме емотивни тоа нема да ја промени вистината. Можеме само да се надеваме дека ќе прекинат да прекратуваат бидејќи има политичка волја од владеачките партии за промена на законот со цел да се олесни процедурата за нас од Македонија. Ќе повторам дај боже да грешам со прекратените преписки.Тоа е убава вест. Може да објасниш малце повеќе? [DOUBLEPOST=1426861029][/DOUBLEPOST]
Не ми е јасно зошто за прекратените преписки нема да важи новиот закон?? Да беше така, ќе бевме одбиени - а не прекратени...