Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Не е баш љубовен проблем, ама би сакал да чујам мислење.

Пред некој ден, на фб ми пиша едно девојче кое не се познаваме лично, ама се имаме некое време во пријатели.

"Обично не пишувам прво на луѓе што не ги познавам, ама мораше да ти го кажам ова....бла бла [рандом комплимент]"

Се заблагодарив. И иако ми делуваше малку арогантно тоа напишаното дека не пишува прва, сепак ја испоштував и фино си се расчетувавме до изгрејсонце(4-5 саати).

Сепак на крајот од разговорот, осетив некој благ цинизам и некако ми побегна на "пола" разговор: "Касно е, скоро па заспав. Лека ноќ".

Ми делуваше како да не е задоволна од текот на разговорот..ама можеби грешам.
Се размислувам сега, дали да повлечам потег, да и пишам, или да баталам работа...?
Ти се прави фраерка бе. :P Прво демек не пишува она прва, па на крај скоро па заспала, а уствари сте се изнаправиле муабет. Пиши и'. :cool:

Пиши и'.
Чим она собрала храброст и ти пишала прва, значи сака да комуницира со тебе.
Може ќе испадне нешто од тоа, може не. Ама ништо не губиш ако и' пишеш.
Лесно е да се каже пиши и...

Иначе еве малце поопширно. Беше расположена и видно возбудена цел разговор, а побогу, зошто и не, не би се допишувал/а со некого 4-5 саати ако не си... а на крајот после мој став кон едно прашање, го добив тоа типичното, така е, се сложувам со тебе и "побегна на спиење".

Ме интересира дали на крајот била разочарана или едноставно и се спиело оти беше 5 сабајле(и мене очите ми беа затворени) и не и се пишувало веќе.

Сепак ние машките сме приглупи и не гледаме некои скриени пораки, па добро би ми дошло женско експертско мислење. :D

П.С Само немој со она: "Па не знам, сите сме различни, не обрнувај на тоа толку внимание, може и двете да значат.. итн. итн.". Повеќе би ценел билокакво мислење, и да е погрешно, него никакво. Фала :rolleyes:

Иначе еве малце поопширно. Беше расположена и видно возбудена цел разговор, а побогу, зошто и не, не би се допишувал/а со некого 4-5 саати ако не си... а на крајот после мој став кон едно прашање, го добив тоа типичното, така е, се сложувам со тебе и "побегна на спиење".

Ме интересира дали на крајот била разочарана или едноставно и се спиело оти беше 5 сабајле(и мене очите ми беа затворени) и не и се пишувало веќе.

Сепак ние машките сме приглупи и не гледаме некои скриени пораки, па добро би ми дошло женско експертско мислење. :D

П.С Само немој со она: "Па не знам, сите сме различни, не обрнувај на тоа толку внимание, може и двете да значат.. итн. итн.". Повеќе би ценел билокакво мислење, и да е погрешно, него никакво. Фала :rolleyes:
Ама озбилно може да значи било што, не можеш да знаеш ако не иницираш разговор. Ако те откачи за брзо време, веројатно сфатила дека не си и' интересен. Ако пак праите 3-4-5 саати муабет, очигледно си и' забавен и сака да праи муабет со тебе.
А ако толку многу тоа нејзино „одење на спиење“ ти го повредило егото, при следен муабет, ти биди тој што прв ќе ја заврши конверзацијата.
И така :D

Не е баш љубовен проблем, ама би сакал да чујам мислење.

Пред некој ден, на фб ми пиша едно девојче кое не се познаваме лично, ама се имаме некое време во пријатели.

"Обично не пишувам прво на луѓе што не ги познавам, ама мораше да ти го кажам ова....бла бла [рандом комплимент]"

Се заблагодарив. И иако ми делуваше малку арогантно тоа напишаното дека не пишува прва, сепак ја испоштував и фино си се расчетувавме до изгрејсонце(4-5 саати).

Сепак на крајот од разговорот, осетив некој благ цинизам и некако ми побегна на "пола" разговор: "Касно е, скоро па заспав. Лека ноќ".

Ми делуваше како да не е задоволна од текот на разговорот..ама можеби грешам.
Се размислувам сега, дали да повлечам потег, да и пишам, или да баталам работа...?
No harm done. Ти па од вакви сопки праиш сценарио у глава. Пишете се, но и договорете средба. Што порано тоа подобро - ради бујната фантазија да ја зауздаш со реален муабет во 4 очи.

Некој да не има лек за friendzone ? Поточно преведено да те сака како другар, а ти да си заљубен во неа ?
Имате правено муабет за тоа? Си и дал воопшто некако до знаење дека си заљубен во неа? Си ја поканил да излезете насамо?

Некој да не има лек за friendzone ? Поточно преведено да те сака како другар, а ти да си заљубен во неа ?
Не.
Ако си сигурен дека те сака ко другар, онда си се поставил така да те сака ко другар.
Бери умот за следниот пат.

Добро бе , на прво пишување како сакаш да го прекинете муабетот. ? многу ми беше пријатно , сакам утре да ми пишеш , те чекам , сеа убаво да нанкашш ^.^
Глуми малце дигната , сака да ја бркаш , со самото тоа што ти пишала + и комплимент ти дала , е јасен знак за нејзините намери

Ако јасно ти укажала на тоа дека те сака само како другар ондак тоа ти е јасен одговор. И имаш направено некад индиректен муабет, некоја пуштенка, водичка или слично да видиш како реагира?

Добро бе , на прво пишување како сакаш да го прекинете муабетот. ? многу ми беше пријатно , сакам утре да ми пишеш , те чекам , сеа убаво да нанкашш ^.^
Глуми малце дигната , сака да ја бркаш , со самото тоа што ти пишала + и комплимент ти дала , е јасен знак за нејзините намери

Не ми е прв пат да се допишувам. Не сум сигурен во нејзината реакција на крајот. Осетив некоја блага ароганција и тоа ми е тоа што не ми се допаѓа.

Знакот е јасен, навидум, но многу пати се десило, јас прв да пишам на некоја, да се изнаприкажиме убаво, да видам што особа е. Девојчето да се "попали" и да го свати тоа како готова работа, како еве, овој, мој е, а јас сум сакал само да ја запознаам подобро. Уз текот на разговорот (или разговорите) сум сватил дека не ми одговара и ја губам заинтересираноста за неа.

У таков случај, во тек на разговорот јас сум оставам некој знаци дека повеќе не сум заинтересиран, и имало случаи кај што не ги сватиле тие знаци. Па кога ќе се јават , да треба да ги откачувам што верувам не е баш најпријатна работа ни за двете страни.

Прашањето ми беше, дали овој "знак" од девојката шо ми пиша е знак за откачување или не?Очигледно никој не го знае одговорот освен неа, па ќе мора да одам на ризик. :)

Што е битна нејзината реакција, занемари го тој дел не се фаќај за збор и не анализирај реченици, полесно ќе ти биде на душата веруј :) Што се однесува до тоа дали да и пишеш, ДА, пиши и, машко си ебате имаш среќа што она го скршила мразот и го направила првиот чекор, оној најтешкиот што се вика, сега останатото е се на тебе. Ако си ја меркал подолго време и ти се свиѓа ондак играј паметно, почетокот е најбитен каков впечаток ќе оставиш. :)

Што е битна нејзината реакција, занемари го тој дел не се фаќај за збор и не анализирај реченици, полесно ќе ти биде на душата веруј :) Што се однесува до тоа дали да и пишеш, ДА, пиши и, машко си ебате имаш среќа што она го скршила мразот и го направила првиот чекор, оној најтешкиот што се вика, сега останатото е се на тебе. Ако си ја меркал подолго време и ти се свиѓа ондак играј паметно, почетокот е најбитен каков впечаток ќе оставиш. :)

Пред скоро време излегов од долга врска и имав прилично лош период па немам некоја висока самодоверба да би ги прифатил тие игри.

А зборовите да ги анализирав подобро, можеби во некој ситуации подруго ќе изреагирав, ќе поправев некои грешки и ќе окончав една ствар, ЈАС, и тоа многу порано!

Она е баш симпатична и слатка, ја имав на око, онака некое време, но не е за мене, поточно речено, јас не сум за неа, барем по тоа колку ја знам. Не знам дали во ситуацијава би можел да и го пружам сето она што би требало еден маж да и го пружи на жена, но ова е веќе друг разговор, премногу нагаѓање и хипотетички ситуации.

Можеби само барам изговори да не и пишам...

Имате правено муабет за тоа? Си и дал воопшто некако до знаење дека си заљубен во неа? Си ја поканил да излезете насамо?
Имаме правено, имам спомнато нешто и на телефон и на фб ама џабе.. Ми вика јас тебе те сакам ама како другар блаблба... Не сум ја поканил да излезиме..

Не.
Ако си сигурен дека те сака ко другар, онда си се поставил така да те сака ко другар.
Бери умот за следниот пат.
Абе така вика, иначе за да биди нешто треба добро да се запознаеме.. Со оваа малце можда претерав..

Ако јасно ти укажала на тоа дека те сака само како другар ондак тоа ти е јасен одговор. И имаш направено некад индиректен муабет, некоја пуштенка, водичка или слично да видиш како реагира?
Пуштање само на фб тоест и имам нешто спомнато дека ми се свиѓа дека убаво би било да сме заедно ова она. и ништо.. А исто така и со нејзина најдобра другарка нешто као ќе ми ја местела, али и кажала дека не ме сака блабла..
А па другаркаи ми вика требало малце повеќе да се потрудам, не била баш лесна девојка...

Не анализирај, викни ја искочете нека биде спонтано, а не она класичноно ај на кафе. Биди малце поуникатен нека ти текне нешто што она сака, кое место го сака, каква храна сака, ако ти е доволно блиска овие работи треба да ги знаеш. Искочете што ќе искочите и кажи и се искрено што и како осеќаш. Знам дека нема да биде лесно ако чуеш одговор што не сакаш да го слушнеш, али барем ќе ја знаеш вистината макар каква и да е, што е подобро отколку да се измачуваш и секој ден потајно да се надеваш дека може да биде нешто повеќе од вас двајца. Ако ти рече сакам само другари да бидеме тогаш речи и океј, кога ќе играме нареден пат фудбал ќе те викнам ако ни фали играч. :cool:

И тоа што викаш.. Него што можи да биди филмот, незнам некој посимпатичен ќе и пиши и одма ми пишуваа ллелее овеј ми пишаа вау.. Или па некој ќе и мани 3/4 лајкови на фб и одма ми кажува.. Кога ќе и се пушта некој пак кажува..

Глупо е малце девојчето што го сакаш да ти кажува кој ја сака, кој и се пушта, кој и е убав...

И тоа што викаш.. Него што можи да биди филмот, незнам некој посимпатичен ќе и пиши и одма ми пишуваа ллелее овеј ми пишаа вау.. Или па некој ќе и мани 3/4 лајкови на фб и одма ми кажува.. Кога ќе и се пушта некој пак кажува..

Глупо е малце девојчето што го сакаш да ти кажува кој ја сака, кој и се пушта, кој и е убав...
применувај и ти иста стратегија, и види ја нејзината реакција

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom