Насилства во Македонија

V

viktora

Гостин
Чем е изворот од албански медиуму 100% е вистина.Лично тројца знам кои се казнети парично и одговараат кривично.А казнет е некој за авробусот што го запалија?На кале што мавтаа со ножеви?Или тепачиве по автобуси откриени се или само за македонците важи?Што кршеа државна сопственост,споменик и тоа пред камери?Каде се другите двајца напаѓачи кога беше убиен Анѓел во Ѓорче,кој ги крие нив?

Член од
13 декември 2014
Мислења
103
Поени од реакции
31
Полека се излегува на виделина, и ова со имотите што не ги казниле македонците, и за монструм ке се дознаат многу нешта, а замисли колку е јадено г...а на овој форум за овие случаеви, значи други биле заштитени како бели мечки :(o_O

Член од
17 август 2011
Мислења
10.356
Поени од реакции
18.458
Што ќе се дознае за Монструм,наши дека се убијците :)? Браќата твои муџахедински господ не ги вади сеа,али малце е.Требаше покрај убијците 5 колатерални да соберат ете вас од форумот, за да бидеме квит.

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
Абе што се случи со кражбите во Ѓорче, да не ги стегнаа овие од Кондово и Грчец па се префрлија во Драчево. Пред некој ден еден човек на лице место ги фатил како крадат, трчал по нив да ги фати ама имало патрола во близина и одма ги уапсиле. Знам дека небезбедно стана и во Драчево, ненормално многу се зголемија кражбите.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Абе кражбите...јас уште чекам да кажат кој ги фрлаше бомбите пред полициските станици.:свиркам:

Член од
13 декември 2014
Мислења
103
Поени од реакции
31
Што ќе се дознае за Монструм,наши дека се убијците :)? Браќата твои муџахедински господ не ги вади сеа,али малце е.Требаше покрај убијците 5 колатерални да соберат ете вас од форумот, за да бидеме квит.
Beshe deneska na miting na VMRO?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.617
Поени од реакции
5.256
Јас волонтирам, не ми се живее веќе, барем смртта да има значење.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
http://kajgana.com/na-sudenjeto-za-ubistvoto-na-angel-petkovski-prikazhani-snimki-od-kamerite

али делов ме згади

Во целата оваа ситуација, на снимката се гледа нехуманоста на двајца граѓани. Пред болницата, за време на убиството цело време е паркиран бел мерцедес, а во него на возачкото седиште седи маж со отворена врата. Тој најверојатно забележал сè што се случило на насипот.

Додека таткото го носи Ангел кон влезот на болницата, оттаму излегува жена која буквално го прескокнува телото на Ангел, влегува во автомобилот и си заминува. Обвинителството и полицијата направиле сè за да ги најдат сведоците, но поради лошиот квалитет на снимката не можело да се видат регистерските таблици на мерцедесот.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.050
Поени од реакции
74.575
Пички бе брат, најголемиот број од жителите на Македонија немаат муда да ти помогнат, тоа е факт...

Сум спомнал за некои случаеви од порано каде што сум им помагал на некои на кои сум налетал и не биле во ред (им се слошило, ги нападнале итн).
Баш пред недела дена поминуваме на Рекорд и се начукал еден бездомник, лежи како покосен на автобуската. Стотици луѓе поминуваат и со автобуси и покрај него, сите само го гледаат, никој не реагира. Јадат гомна како никој не помага, а уствари никој од нив кога ќе се најде во ситуација да помогне не го прави тоа.
Абе сред главен булевар во најголемите гужви, сум запрел сообраќај за да спасам маче на кое му беше скршено ноџето, па камоли за помош на човек да се мислам :tapp::facepalm:
Се јави другар во брза помош, никој не крева, ѕвониме во полиција, ги чекавме 20 минути да дојдат. Дојдоа и како најголеми сељандури почнаа да му викаат АЛООО ГЛЕЈ КАЈ СИ ЛЕГНАЛ БЕ, да го потшутнуваат по грб, на крај викнаа брза помош и го собраа после којзнае колку време откако лежел како мртовец на најфрекфентното место во Скопје.

Во случаов со Ангел...
Колку е нефункционален системот говори фактот што при апсењето на осомничениот, му допуштиле да си шета со мобилен во рака и да си муабети по телефон. Можел комотно да викне некој за да ги прекрие сите траги од убиството, којзнае кај го зафрлил ножот.
Па и тој адвокатот на Ештрефи, не се гледало, таткото дошол без оружје ама после тоа имал стап во рака, абе кај ќе ти иде душата што лажеш бе, да ти се насерам на професијата шугава :facepalm:

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Пички бе брат, најголемиот број од жителите на Македонија немаат муда да ти помогнат, тоа е факт...

Сум спомнал за некои случаеви од порано каде што сум им помагал на некои на кои сум налетал и не биле во ред (им се слошило, ги нападнале итн).
Баш пред недела дена поминуваме на Рекорд и се начукал еден бездомник, лежи како покосен на автобуската. Стотици луѓе поминуваат и со автобуси и покрај него, сите само го гледаат, никој не реагира. Јадат гомна како никој не помага, а уствари никој од нив кога ќе се најде во ситуација да помогне не го прави тоа.
Абе сред главен булевар во најголемите гужви, сум запрел сообраќај за да спасам маче на кое му беше скршено ноџето, па камоли за помош на човек да се мислам :tapp::facepalm:
Се јави другар во брза помош, никој не крева, ѕвониме во полиција, ги чекавме 20 минути да дојдат. Дојдоа и како најголеми сељандури почнаа да му викаат АЛООО ГЛЕЈ КАЈ СИ ЛЕГНАЛ БЕ, да го потшутнуваат по грб, на крај викнаа брза помош и го собраа после којзнае колку време откако лежел како мртовец на најфрекфентното место во Скопје.

Во случаов со Ангел...
Колку е нефункционален системот говори фактот што при апсењето на осомничениот, му допуштиле да си шета со мобилен во рака и да си муабети по телефон. Можел комотно да викне некој за да ги прекрие сите траги од убиството, којзнае кај го зафрлил ножот.
Па и тој адвокатот на Ештрефи, не се гледало, таткото дошол без оружје ама после тоа имал стап во рака, абе кај ќе ти иде душата што лажеш бе, да ти се насерам на професијата шугава :facepalm:
Инаку на камерите од болницата снимките биле лоши но сепак забележале дека е бел мерцедес во прашање па чим толку се фураа со камерите поставени низ улициве кои се идеални за да им помогнат во ваква истрага зошто не ги употребиле нив? Или за украс се ставени?

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619

Во случаов со Ангел...
Ќе се зачудиш кога би дознал на какви се случаеви бил адвокат тој човек...

а за камерите низ градот,многу лесно може да се дознае СЕ,само кај нас проблемот е што државава ни е буре-барут,па многу случаеви,како овој и монструм, ЗА ГОЛЕМО ЖАЛ,завршуваат со ПОЛИТИЧКА разврска,наместо ПРАВНА.Зошто ? затоа што,не е никаков проблем да го најдат тој мерцедес,па и други кои биле тој период таму,само ќе ги најдат снимките од таа дата,време,место,и можат комотно да најдат кој во тој период прошол-застанал-отишол од тој реон односно место.Но ниту една влада нејќе да стане од тие фотељи,без разлика која е и чива е,и на овие "најголеми" патриоти што имаат партии,да не ги спомнувам,да дојдат некогаш на власт ќе го прават истото...едноставно,пре мили им се фотељите за да си ги раздрмуваат за вакви случаеви,пак ќе кажам,ЗА ЖАЛ.

Камерите низ градов се најмалку поставени за контролирање сообраќај.

Kajgana Shop

На врв Bottom