Шо велит Бетмен?

• Креатор на темата Креатор на темата Македонец
  • Време на започнување Време на започнување
Овој е некаков фактор у ова наше опшество? Па овој вадеше логови од приватни муабети кое му ги има пишувано девојче и јавно ја исмеваше пред сите негови „пријатели“.
И Горде вика приватно ШуПраиш па сите ние нејзини „пријатели“ ја слушнавме а таа е исто „некаков фактор“. Приватност нема, приватно може да си само сам со своите мисли во мозок, со сите други си јавно... Шо порано сфатиме тоа подобро, оваа транзиција не отепа...

И Горде вика приватно ШуПраиш па сите ние нејзини „пријатели“ ја слушнавме а таа е исто „некаков фактор“. Приватност нема, приватно може да си само сам со своите мисли во мозок, со сите други си јавно... Шо порано сфатиме тоа подобро, оваа транзиција не отепа...
Не знам дали не те сфаќам или мозоков не сака да те сфанам али мислам дека не се разбираме баш најдобро. Факт е тоа дека нема приватност, ни дропбокс ни мега ниту на „онли ми“ на фб. Друго му беше муабетот, тоа дека муабет помеѓу него и девојче кое сакало да биде со него, ОН, лично ОН објавува слики од нивниот муабет со цел да ја „fatality“ (MK) нејзе. Why? Ногу ниско е тоа. Одвратно и немање на други ресурси за да ја опорави нивната ситуација па ај вака „да ти покаже бато кој е главниот“. хех.

Ништо, батали, честито 3-0.

Не знам дали не те сфаќам или мозоков не сака да те сфанам али мислам дека не се разбираме баш најдобро. Факт е тоа дека нема приватност, ни дропбокс ни мега ниту на „онли ми“ на фб. Друго му беше муабетот, тоа дека муабет помеѓу него и девојче кое сакало да биде со него, ОН, лично ОН објавува слики од нивниот муабет со цел да ја „fatality“ (MK) нејзе. Why? Ногу ниско е тоа. Одвратно и немање на други ресурси за да ја опорави нивната ситуација па ај вака „да ти покаже бато кој е главниот“. хех.

Ништо, батали, честито 3-0.
Фала за второто, за првото, не реков дека оправдувам, туку дека нема приватно, ништо не е приватно, како приватноста умирала во историјата има приказни од камено доба што се вика... Види ме кој сум муабет е тапа, знаеме сите, тука нема дилема...
Туку освен што не го бива за вербална дебата во смисла на брзина на искажување на мислите преку зборови за другото ако видиш и не „јадеше трици“, мислите беа ок, беа ок на сите, таква бесе емисијата, топ тема само како тема но дебата јас и баш не видов...

Овој е некаков фактор у ова наше општество? Па овој вадеше логови од приватни муабети кое му ги има пишувано девојче и јавно ја исмеваше пред сите негови „пријатели“.
Бетмен фрлаше бомби, пред тоа да биде mainstream
дефиниција за "хипстер"

Дебатнава емисија на Телма многу ме потсеќа на приказната за фамозниот телоп што одел на CNN за време и по нападите на кулите близначки.
Затоа што биле преплавени со информации и не можеле сите настани и реакции да ги покријат на терен, пуштиле „breaking news“ телоп и таму оделе сите тие новости од трагедијата. Поминало тоа, поминала војната во Ирак, телопот останал. На крај, таму можеле да се прочитаат битни информации од типот на „Ријана: не јадам телешко".
Истово успеа да и се случи на револуционерната Телма за една недела. Толку, се истроши ротацијата на ликови како Ефтов и стигнаа кај што стигнаа. Таа иста Телма најсериозната афера во понова историја ја сведе на ниво на Пулс тралалајките на Ането Јовковска.

Еве бе викаат од Телма и вмровци, што сте се фатиле опозициска тв. Aj што хмка да тргнеме настрана, ама на ФБ да пишеш едно а на ТВ друго а да глумиш демек реалност и неопределеност, не иде.

Колку треба да имаш време за да гледаш внимателно видео од 1 саат и да го сецкаш. Патем кога видов кој го аплоадирал, селскиот Ал Јанкович кој направи една ретардирана пародија на Ај сечи перо па беше еден од оние кои ја деградираа акцијата spread the truth. Кој го ебе и него.

Еве бе викаат од Телма и вмровци, што сте се фатиле опозициска тв. Aj што хмка да тргнеме настрана, ама на ФБ да пишеш едно а на ТВ друго а да глумиш демек реалност и неопределеност, не иде.
Ма пусти децу нек се радује :D

А за дрвата спомна нешто, ќе поефтинат или пак треба пишанката у комитето?

Ме мрзи да го барам Ефтов каде го вика ова но оваа цела емисија , од сите гости, беше пример на неговата теза за цензурата, класичен пример на таа јапонска или како беше имнто на истата метода. Режимот те принудува да сам себе се цензурираш и изигруваш „лектор“ на сопствените мисли за да не дадеш лице на обоеност...

Дебатнава емисија на Телма многу ме потсеќа на приказната за фамозниот телоп што одел на CNN за време и по нападите на кулите близначки.
Затоа што биле преплавени со информации и не можеле сите настани и реакции да ги покријат на терен, пуштиле „breaking news“ телоп и таму оделе сите тие новости од трагедијата. Поминало тоа, поминала војната во Ирак, телопот останал. На крај, таму можеле да се прочитаат битни информации од типот на „Ријана: не јадам телешко".
Истово успеа да и се случи на револуционерната Телма за една недела. Толку, се истроши ротацијата на ликови како Ефтов и стигнаа кај што стигнаа. Таа иста Телма најсериозната афера во понова историја ја сведе на ниво на Пулс тралалајките на Ането Јовковска.
Баш затоа треба Телма да викне секакви „љуџе“. Да ја покаже реалноста дека бројот на лајкови на социјалните мрежи те прави експерт исто онолку колку што и „седењето во гаража те прави автомобил“. Секако дека Сител и Канал 5 нема да го викнат на ваква сериозна дебата пошо знаат со каков сончог... овај де човек си имаат работа па да не им се прља угледот. Само за каков углед тука станува прашање :D

Не знам шо е биднато со чоеков али на времето ме частеше пива на собиранка, сеа наводно не се знајме по улица ко му кимнуем со глаата.
Али јбг шта је ту је.

Знае некој зошто го снема од Кајгана, и него и Инес (Ада)?
И Ада беше едно време доста шерувана и лајкнувана по фб, сега нешто послабо гледам ја има.
додека беше на Кајгана Серпико го пратев, сега најверојатно моите пријатели на ФБ не го споделуваат, па сум мирна, а сум влегла на неговиот профил да видам во што е целата фама , не дека не :tvg:

Еј од Серпико, дечкото што пишуваше на форумов како го шамарале на Плоштад секташите кога протестираше против изградба на Црква на таа локација ... до ова.
Пара чуда прави.

Само во Македонија и неколку слични вукојебини може воопшто да има дискусии за вакви фејсбук аФторитети, и истите да бидат поканети како гости во телевизии со национална концесија.

На кого всушност му е гајле што велиТ Бетмен? За што е тој ескперт? За статуси на фејсбук?

И во право е @Raziel , имаме политички мега скандал, тие го викаат Бетмен да каже што мисли. Идите бре у пизду материну...

Ни за во ЧДА не е темата, не треба да ја има воопшто.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom