Зошто невиноста е стигматизирана во денешното општество?

• Креатор на темата Креатор на темата LepiDzoni
  • Време на започнување Време на започнување
Иначе, машките треба да загубат невиност што побрзо ...
Мислам , није пишич диско мишич .... мора да се работи на случајот.
ЖенЦките треба да си ја сочуваат својата невиност, т.е да ја изгубат со некој што стварно им значи.
Објасни како машките ќе ја изгубат невиноста, ако жените си ја чуваат нивната.Дај објасни, нешто не ми штима муабетов.

Ke kleckaat toa sto ne e nevino, u najlos slucaj ke platat :D

Сеуште не ми е сосема јасен концептот околу Еб244т0 , што се' се врти околу тоа.
А ''тоа ми кажува дека тоа ни е најбитна ствар у животецот?'' Имам два ума.
п.с: Си го сфатил муабетот.
* И девојките не сакаат да си одат суви дома.

Последно уредено:
Тие што ја величаат и романтизираат невиноста осудувајќи ги сите останати се лузери и тоа тешки лузери и нелуѓе, зборувам за личности од 25+ години. Има уште такви и сега цвичат затоа што се малцинство.

Тие што ја величаат и романтизираат невиноста осудувајќи ги сите останати се лузери и тоа тешки лузери и нелуѓе, зборувам за личности од 25+ години. Има уште такви и сега цвичат затоа што се малцинство.

Сметам дека за тоа предстои психолошки проблем и социјално - опшествен дефицит кој што дизајнирал таков став и фрустрација кон тој чин и одбивање на прифаќање на вистината околу нормалните биолошки потреби. (Y)

А зошто особено 99% од мажите имаат комплекси, фрустрации зошто уште се невини, на пример на денешница дечко што има 20 години да каже уште сум невин е сведено на катастрофа од општеството.

Зошто лузери? Што е тоа што им ја спушта вредноста според тебе?

Прво се замараш за тоа кој треба да биде невин и кога треба да ја изгуби невиноста, а потоа растеш и созреваш и не си веќе зелен.

Поеднакво ме нервираат оние кои плукаат и се прават морално супериорни над оние кои изгубиле невиност кога и да ја изгубиле и си даваат за право да ги нарекуваат со погрдни имиња исто како што ме нервираат оние кои им се потсмеваат на оние кои одлучиле да си ја чуваат невиноста или одлучиле се уште да немаат секс од вакви или онакви причини.

Треба да разберете дека секој си има право со своето тело и својата невиност да прави што сака и немате право да глумите судии и обвинители. Ваквите дебати се секогаш излишни затоа што од една страна секогаш се појавуваат “морално супериорните“ кои плачат како вредностите отишле во неповрат, од друга страна се појавуваат другите навидум либерални кои ги исмеваат тие што се невини пошто според нивниот “либерален“ ум тие се затуцани.

Секој нека си прави како му одговара, гледајте си за себе и сопствениот животи и оставете другите сами да одлучат по кој пат ќе одат во животот.

Зошто лузери? Што е тоа што им ја спушта вредноста според тебе?
Чувствoтo нa мoрaлнa супериoрнoст и oсудaтa врз/нa ,,oбрaтните'' oд нив кoгa се мнoзинa и плaчипичкaстoтo дрaмaтизирaње кoгa се мaлцинa, a уствaри се љубoмoрни нa слoбoдaтa нa сексуaлнo изрaзувaње и прaктикa нa ,,oбрaтните'' oд нив. Тие се пoгoлеми судии и oд Гoспoд, епa сo кaквa меркa ќе судиш, сo тaквa и ќе ти судaт. Тие се oпштественa aнoмaлијa и психoзите oд нивните пoтиснaти сексуaлни нaгoни нaстoјувaaт дa ги лечaт врз oстaнaтите т.е. сaкaaт дa се клецнaт aмa нејќaт дa им влезе - зaтoa се лузери.

Последно уредено:
Чувствoтo нa мoрaлнa супериoрнoст и oсудaтa врз/нa ,,oбрaтните'' oд нив кoгa се мнoзинa и плaчипичкaстoтo дрaмaтизирaње кoгa се мaлцинa, a уствaри се љубoмoрни нa слoбoдaтa нa сексуaлнo изрaзувaње и прaктикa нa ,,oбрaтните'' oд нив. Тие се пoгoлеми судии и oд Гoспoд, епa сo кaквa меркa ќе судиш, сo тaквa и ќе ти судaт. Тие се oпштественa aнoмaлијa и психoзите oд нивните пoтиснaти сексуaлни нaгoни нaстoјувaaт дa ги лечaт врз oстaнaтите т.е. сaкaaт дa се клецнaт aмa нејќaт дa им влезе - зaтoa се лузери.

И во обратен правец можеш да генерализираш.

И во обратен правец можеш да генерализираш.
Дa де, кaкo штo рекoв: сo кaквa меркa судиш, сo тaквa и ќе ти судaт. Се менувaaт времињaтa и сегa бaбaрoгите се нa другaтa стрaнa вкусувaјќи гo сoпствениoт лек. Кaкo штo јaс сум буги мен зa некoи, тaкa некoи се буги мен зa мене.

Прво се замараш за тоа кој треба да биде невин и кога треба да ја изгуби невиноста, а потоа растеш и созреваш и не си веќе зелен.

Поеднакво ме нервираат оние кои плукаат и се прават морално супериорни над оние кои изгубиле невиност кога и да ја изгубиле и си даваат за право да ги нарекуваат со погрдни имиња исто како што ме нервираат оние кои им се потсмеваат на оние кои одлучиле да си ја чуваат невиноста или одлучиле се уште да немаат секс од вакви или онакви причини.

Треба да разберете дека секој си има право со своето тело и својата невиност да прави што сака и немате право да глумите судии и обвинители. Ваквите дебати се секогаш излишни затоа што од една страна секогаш се појавуваат “морално супериорните“ кои плачат како вредностите отишле во неповрат, од друга страна се појавуваат другите навидум либерални кои ги исмеваат тие што се невини пошто според нивниот “либерален“ ум тие се затуцани.

Секој нека си прави како му одговара, гледајте си за себе и сопствениот животи и оставете другите сами да одлучат по кој пат ќе одат во животот.

Зошто мислиш дека машкиот целибат е доброволен избор?

Прво логички е да се запрашате зашто кај жените при губење невиност потекува крв. Значи ништо не е случајно. Ако не била невиноста света работа, тогаш логички жените би се раѓале сосема другачие створени. Не случајно во светото писмо пишува не проливај невина крв безпотребно, затоа што таа невина крв ќе падне врз тебе. Значи таа особа што ќе земе некому невиност а не ја земе за жена, тогаш прави голем грев.

После сево ова јасно е кој е одговорт на прашањето на темата. Злото им наметнува лажни начела на луѓето, и тоа што порано било срамота и неморално, денес го преставува како нормално, дури се потсмеваат и со некои личности кои се свесни за светоста на невиноста.

Не случајно во светото писмо пишува не проливај невина крв безпотребно, затоа што таа невина крв ќе падне врз тебе. Значи таа особа што ќе земе некому невиност а не ја земе за жена, тогаш прави голем грев.

Мислам дека друго сакале да кажат во светово писмо, ама ај!
Него, јас не сакам да стапам во брак. Никогаш! Дали ова значи дека треба да бидам доживотно невина?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom