Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Колку си ти отиден со умот човече......страшна работа. Јас му објаснувам дека поимите бог, ангели, пекол, рај имаат поинакви значења, тој ми вика тврдиш дека си Господ......
И после било навреда да се каже дека ваков човек е глуп! Вистината била навреда за некого...... Ако некој се соблече гол, навреда е да му кажеш дека е гол испаѓа работава.....
Абеее ?? а зошто ми го цитираше делот со псалмот и сихот од Исус а ? дека таму за ангели,пекол и рај пишуваше!? ти стави малце прст на чело во што веруваш,оние во Амазон бе човече не се ненормални во верувањата колку тебе што мислиш дека си Господ и со твоите Окултистички шизофрении.. тој верува во тотем на Анаконда,ама знае дека не е и неможе да биде анаконда.Да не ги цитирам твоите глупости што порано си ги тресел за Христијанството,малце е да се наречеш глуп.. затоа ја не те навредувам со глуп туку те ословувам со верски необразован.

Бог е Еден,Тој нема ниту посредник,ниту родил,ниту му е потребен придружник.А Исус е веќе нешто друго,тој бил учител,кабалист,исцелител.

Kaко ја објаснуваш случката од Евангелието по Јован?

Глава 18

3. Тогаш Јуда, откако зеде една чета војници и слуги од првосвештениците и фарисеите, дојде таму со фенери, со светила и со оружје.
4. А Исус, знаејќи сè што ќе стане со Него, излезе и им рече: „Кого го барате?”
5. Му одговорија: „Исуса од Назарет.” Исус им рече: „Јас сум.” Со нив стоеше и Јуда, што Го предаваше.
6. А кога им рече: „Јас сум” – тие се повлекоа назад и паднаа на земјата.

3 ὁ οὖν Ἰούδας λαβὼν τὴν σπεῖραν καὶ ἐκ τῶν ἀρχιερέων καὶ Φαρισαίων ὑπηρέτας ἔρχεται ἐκεῖ μετὰ φανῶν καὶ λαμπάδων καὶ ὅπλων.
4 Ἰησοῦς οὖν εἰδὼς πάντα τὰ ἐρχόμενα ἐπ’ αὐτόν, ἐξελθὼν εἶπεν αὐτοῖς· τίνα ζητεῖτε;
5 ἀπεκρίθησαν αὐτῷ· Ἰησοῦν τὸν Ναζωραῖον. λέγει αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς· ἐγώ εἰμι. εἱστήκει δὲ καὶ Ἰούδας ὁ παραδιδοὺς αὐτὸν μετ’ αὐτῶν.
6 ὡς οὖν εἶπεν αὐτοῖς ὅτι ἐγώ εἰμι, ἀπῆλθον εἰς τὰ ὀπίσω καὶ ἔπεσον χαμαί.

Дали тебе ти е вообичаена појава римска чета од добро наоружани војници која оди да Го уапси Исус, кога Он им одговара Јас сум, да се повлечат назад и да испопаѓаат на земја? Што мислиш, зошто Јас сум имало толкава сила?

Последно уредено:
Истото го тврди и исламска држава, а ништо подобар доказ дека баш вашиов бог е тој вистинскиот немате....

Исламската држава може да тврди сешто, но пази што вeли Исус (Евангелие по Матеј, глава VII):

12. Сè она што сакате да ви прават луѓето, правете им го и вие; оти тоа се Законот и Пророците.
.....
15. Пазете се од лажните пророци, кои доаѓаат во овча кожа, а однатре се волци грабливи.
16. По нивните плодови ќе ги познаете. Се бере ли грозје од трње, или смокви од чичка?
17. Па така, секое добро дрво дава добри плодови, а лошо дрво дава лоши плодови;
18. не може добро дрво да дава лоши плодови, нити лошо дрво да дава добри плодови.
19. Секое дрво, што не дава добар плод, го сечат и го фрлаат во оган.
20. И така, по нивните плодови ќе ги познаете.

Oд ова појасно, здравје(y).

...:coffee:...
Не: окултизмот е пушење поезија за поење на струшнике мостој...
Исламската држава може да тврди сешто, но пази што вeли Исус (Евангелие по Матеј, глава VII):

12. Сè она што сакате да ви прават луѓето, правете им го и вие; оти тоа се Законот и Пророците.
.....
15. Пазете се од лажните пророци, кои доаѓаат во овча кожа, а однатре се волци грабливи.
16. По нивните плодови ќе ги познаете. Се бере ли грозје од трње, или смокви од чичка?
17. Па така, секое добро дрво дава добри плодови, а лошо дрво дава лоши плодови;
18. не може добро дрво да дава лоши плодови, нити лошо дрво да дава добри плодови.
19. Секое дрво, што не дава добар плод, го сечат и го фрлаат во оган.
20. И така, по нивните плодови ќе ги познаете.

Oд ова појасно, здравје(y).
На ова некој џихадист ќе ти возврати: Исус може да тврди се и сешто, тој е само роб на Алах, еве што вели Алах....појасно здравје!

На ова некој џихадист ќе ти возврати: Исус може да тврди се и сешто, тој е само роб на Алах, еве што вели Алах....појасно здравје!

Некој џихадист ќе ми возврати: Исус може да тврди се и сешто, тој е само роб на Алах, еве што вели Алах.... и потоа ќе отиде да сече глави и да силува жени.

Што не ти е јасно овде?

Читај:

Некој џихадист ќе ми возврати: Исус може да тврди се и сешто, тој е само роб на Алах, еве што вели Алах.... и потоа ќе отиде да сече глави и да силува жени.

Што не ти е јасно овде?

Читај:

Не ме разбираш што ми е поентава! Тебе "доказ" и апсолутна вистина ти е библијата, но за џихадистот е куранот! За него сечењето глави на "неверници" е благороден акт, тој верува дека со тоа ќе заслужи награда! За него тоа не се "трње".[DOUBLEPOST=1426107088][/DOUBLEPOST]
12. Сè она што сакате да ви прават луѓето, правете им го и вие;
Во врска со ова. Оние што мене ме сметат за богоотпадник и јас треба да ги сметам за богоотпадници.

Ijaaa i to na bugarski websajt! Znaci bog postoi i e Bugarin....:pos: Slava i na Bugarija
Да не плачеш и да се лигавиш после по други форуми со мои цитирања... и кукавичлукот да не треба да го покажваш,седи таму кај што си.

Да не плачеш и да се лигавиш после по други форуми со мои цитирања... и кукавичлукот да не треба да го покажваш,седи таму кај што си.
Fala fala za komplimentite...da se vraka...! So gos`po i blgaria naped samo! Sea isus kako ke go vikate ... Hrist`o...?

Fala fala za komplimentite...da se vraka...! So gos`po i blgaria naped samo! Sea isus kako ke go vikate ... Hrist`o...?
Абе види птицо,најголемите научници кои допринеле многу повеќе за човештвото од него,биле Христијани.Така да,ми е гајле дали е или не е вистина ова.Од кејф го постирав,а што се однесува за твоето прашање,обрати се кај Ентони Флу и замисли кукавица на бугарски се вика стахливец хахаха.. :pos:

Абе види птицо,најголемите научници кои допринеле многу повеќе за човештвото од него,биле Христијани.Така да,ми е гајле дали е или не е вистина ова.Од кејф го постирав,а што се однесува за твоето прашање,обрати се кај Ентони Флу и замисли кукавица на бугарски се вика стахливец хахаха.. :pos:
Galebe moi ...razocarao si me potpuno....Znaci Hris`to ne postoi.... pu` beee ....Ja pa sprema 100-ce za na crkva!...Slusam auto buget nov napraile pa rekov da pomognam da doniram tro...! Ne uspea da ne ubedis ni deneska...ali probaj utre pak... nova tura nova avantura...so vikaat onie na sudarackine koli! Pozdrav i sos gos`po napred.

Galebe moi ...razocarao si me potpuno....Znaci Hris`to ne postoi.... pu` beee ....Ja pa sprema 100-ce za na crkva!...Slusam auto buget nov napraile pa rekov da pomognam da doniram tro...! Ne uspea da ne ubedis ni deneska...ali probaj utre pak... nova tura nova avantura...so vikaat onie na sudarackine koli! Pozdrav i sos gos`po napred.
Teбе кукавицо што се срамиш да кажеш кај живееш да те убедувам ? па нема пари и сила што ќе ме натера на тоа.. ти се срамиш самиот од себе,па јас тебе за Бог да те убедувам.Еј ало,нисам одавде,чао пријатно.

@Ipsissimus, кoj e официјалниот став на ѳелемитите за задгробниот живот?

Дали следново што го најдов на нет е ставот на ѳелемитите во однос на ова прашање:

Ѳeлемата учи дека смртта навистина е смрт, и дека тоа е далеку од било какво проклетство, туку смртноста е нешто слично на подарок.
На бесмртната душа не ѝ се нуди надеж да избега или да си олесни; тоа би било ужасно вечно ропство. Ѳелемата учи дека смртта е прекин на сите грижи и макотрпна работа, крајна слобода и совршен одмор.

Освен тоа, само смртноста дава на животот некакво значење. Со бесмртна душа, ние би имале неограничена количина на време за да направиме неограничени количини на нешта, без разлика колку долго би чекале за да ги започнеме. Според ова, тешко е да се согледа како таму би постоела некаква мотивација за да се направи било што.

Конечноста на животот му дава на нашиот избор значење, бидејќи секој избор го намалува бројот на изборите што ни преостанале. Нашите дела и нашиот избор нè определуваат кои сме, и со ограничена количина на избори достапни за нас, секој избор и секое дело претставува изразување на индивидуалноста, радосна потврда на суштинското постоење, што му дава мотивација на ѳелемитот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom