- Член од
- 16 септември 2013
- Мислења
- 702
- Поени од реакции
- 691
Толку е, барем кај последниот психијатар кај што бев.Сигурен си дека е толку скапа? Ми нема логика некако...
Толку е, барем кај последниот психијатар кај што бев.Сигурен си дека е толку скапа? Ми нема логика некако...
Ја одев на обука само на друг вид терапија и беше 50евра месечно.Сигурен си дека е толку скапа? Ми нема логика некако...
Не можам да ти пишам пп па ајде тука. Беше кај докторката, како помина? Ја препорачуваш?Почнуваме од среда, во 2 ипол кај докторката сум, да ми ја одреди дозата и да си помуабетиме.
Заебано било од оваа страна [DOUBLEPOST=1425942701][/DOUBLEPOST]Океј, додека ми почне официјалната терапија, најдов смирувачка формула:
Валеријана 20 капки, околу 2 часа по будење
Кафе, пола доза, еден час после Валеријаната
Кафе, пола доза, после 4 часа
Витамин Б6, 2-3 часа покасно
Мелатонин 3мг, час ипол пред спиење
Измеѓу сите овие - "ништо не ти е, опрај се" постојано: )
Se ke bide dobro, pume. Sto se odnesuva do lekarot, uste odma ke znaes dali ti odgovara, kako i so sekoj drug covek.Почнуваме од среда, во 2 ипол кај докторката сум, да ми ја одреди дозата и да си помуабетиме.
Заебано било од оваа страна [DOUBLEPOST=1425942701][/DOUBLEPOST]Океј, додека ми почне официјалната терапија, најдов смирувачка формула:
Валеријана 20 капки, околу 2 часа по будење
Кафе, пола доза, еден час после Валеријаната
Кафе, пола доза, после 4 часа
Витамин Б6, 2-3 часа покасно
Мелатонин 3мг, час ипол пред спиење
Измеѓу сите овие - "ништо не ти е, опрај се" постојано: )
Не, презакажавме за утре [DOUBLEPOST=1426117172][/DOUBLEPOST]Не можам да ти пишам пп па ајде тука. Беше кај докторката, како помина? Ја препорачуваш?
Јас до сега немам ништо пиено, и исто како и ти, сум многу против.Se ke bide dobro, pume. Sto se odnesuva do lekarot, uste odma ke znaes dali ti odgovara, kako i so sekoj drug covek.
I pak ke kazam: treba nesto da smenite, najdete kade e vsusnost problemot zaradi koj se javuva anksioznosta. Ne preporacuvam apcinja, podobro e so razgobor da se nadmine i plus toa, posle podolgo zemanje, recisi inemaat efekt. Verojatno 90% od vas iskusile deka im stanuva podobro, a apceto im e uste na jazikot.
No ako toa e edinstveniot nacin da moze da funcionirate, togad ke gi piete.
Ama dodeka ne smenite nesto vo zivotot, nisto nema da se smeni.
А дали проба да побараш нешто друго? Далеку било да напуштиш работа без да имаш друга опција, ако си воркохолик и останеш дома уште полошо ќе ти биде. Стресот може да ти биде предизвикан и од работи за кои не си свесна. Потсвеста е заебана работа Само што слабо стручњаци имаме што може да задирнат тамуТочно, ама без работа, нема ни здравје
Да можам да ја сменам, сигурно не би се двоумела.
Кога можев да бирам, сакав место со повеќе работа.
Овие сериозно ме сфатија ептен, па сега сум им достапна 24/7. [DOUBLEPOST=1426118771][/DOUBLEPOST]Инаку не знам што друго би ми создавало толку стрес, навистина немам некоја траума во животот.
Дури некогаш се чудам како можам да имам толку смирена емотивна реакција на вистински трагични настани (почина тетка ми на 40 год. последно, да, ми беше жал, ама немав никаква потреба ни да заплачам).
Апсолутно се согласувам - само што треба да знаеш како да застанеш и да си го послушаш внатрешниот глас.А дали проба да побараш нешто друго? Далеку било да напуштиш работа без да имаш друга опција, ако си воркохолик и останеш дома уште полошо ќе ти биде. Стресот може да ти биде предизвикан и од работи за кои не си свесна. Потсвеста е заебана работа Само што слабо стручњаци имаме што може да задирнат таму
За што да придонесат?@Bodhidharma
Добро бе чоек, нели приметуваш дека ти ги бришеме мислењата?
Секаде се што постираш се линкови до видеа на сите теми.
Ај во темите за инспирација, разбирам таму да споделиш повремено. Ама секаде?
Да сакаа луѓето да гледаат вида ќе отидеа на јутуб и ќе си најдеа она што ти се обидуваш да постираш и немаше да имаме потреба од форуми и дискусии.
Ако имаш нешто да кажеш - напиши го со твои зборови, внеси твои мисли, почни дискусија, реплицирај.....
Линкови до видеа, кои па уште и се на англиски, не придонесуваат никако!
Да погодам вака на невидено, или имаш ставено пост со некои тралалајки како медицинска марихуана или медитација и будисти?Не санкционираш постови кои пропагираат употреби на разно разни срања од апчиња за смирување а ќе ми кажуваш дека не придонесувале видеата во кои меѓу другото не разбираш најверојатно ни два збора во нив...
Безвеза е само да залепиш видео. Напиши и неколку реченици, објасни нешто, кажи искуство, мислење во врска со видеото.За што да придонесат?
Не санкционираш постови кои пропагираат употреби на разно разни срања од апчиња за смирување а ќе ми кажуваш дека не придонесувале видеата во кои меѓу другото не разбираш најверојатно ни два збора во нив...
Кажи која е штетата од употребата на 15 килобајти простор на некој сервер, ако не е нешто страшно тогаш образложи во која насока оди бришењето на постот....да не одам во таа насока колку се битни или не тие 10 минути, и кој е мотивот што јас сум го ставил тоа таму.
Да придонесат за констуктива дискусија.За што да придонесат?
Не санкционираш постови кои пропагираат употреби на разно разни срања од апчиња за смирување а ќе ми кажуваш дека не придонесувале видеата во кои меѓу другото не разбираш најверојатно ни два збора во нив...
Кажи која е штетата од употребата на 15 килобајти простор на некој сервер, ако не е нешто страшно тогаш образложи во која насока оди бришењето на постот....да не одам во таа насока колку се битни или не тие 10 минути, и кој е мотивот што јас сум го ставил тоа таму.