Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За некој кој воопшто не верува во вакви работи, страшно премногу време посветуваш на оваа тематика. Obsessed much?
PS: Го запримети постот над тебе воопшто? Или онака се пуфна на темава со ново видео?
@LordDragonII
Не дека е некое правило, но многу подобро ќе биде да има некакво објаснение за видеото. Ако си го гледал, кажи што има, да го гледаме и ние. Ова е нај важно за подолгите видеа, пошто ретко кој би се нафатил да го изгледа цело ако нешто не го заинтересира.
Продолжете со дискусијата.
Se slozuvam so tvojot post so isklucok na posledniot del.Mojot stav e deka NLO e prisutno na nasata planeta i bilo prisutno niz istorijata i isto taka mislam deka nekoja napredna civilizacija vlijaela i vlijae na nekoi povazni istoriski nastani.Koj pratel postojat emisii kade sto se predstaveni i dokazi i evo zemam za primer indiskite vedi.Драг Бљерим
Се согласувам дека треба да се напише збор-два околу некое видео или документарец, сега да не правиме рецензија или некои сувопарни информации (не ми е проблем иначе) но самиот збор debunked кажува многу.
Во првите минути на овој документарец се зборува за методите на Ancient Aliens и за методите на овој debunked каде што напоменува дека има посебен веб сајт со референците (фус ноти) кои служат за проверка на нивните (debunked) аргументи. Потоа следи хронолошко и систематско побивање на лагите (овај де "фактите") изнесени во предходниот документарен серијал.
Ако ги погледнавте барем почетните 4-5 мин. ќе немаше потреба за неколкуте полемики во некои постови.
Најдобри желби
потпис и сто евра да не се разбереме погрешно[DOUBLEPOST=1425754512][/DOUBLEPOST]Инаку да продолжиме... кхм
Penn & Teller: Bullshit е документарна серија, со добар хумор (едно време, море пред десетина години се емитуваше на МТВ. замисли) која се занимава баш со тоа зборче debunk (нешто како Myth Busters) на псевдонаучни идеи (меѓу кои и НЛО, затоа епизодата подолу), паранормалите верувања и популарните трендовски заблуди.
Првата епизода е емитувана на 24 Јануари 2003 а последната на 12 Август 2010 година.
Рејтингот на IMDb e 8.2/10
Оваа епизода е снимена за време на тридневна НЛО конвенција и посета кај гурпа т.е.групна терапија во која членуваат луѓе кои се наводно киднапирани од страна на вонземски битија. Исто се занимава со психолошко објаснување и влијанијата од популарната култура врз приказната за киднапирањето од страна на вонземските битија. (извор)
(S01E03)
Генерално гледано; оваа епизода ни дава добар внатрешен поглед на луѓето со тој типичен мајндсет или психолошка состојба, нивните плитки размислувања кои испреплетени со паранојата и останати психолошки состојби (кои нема да ги напоменам) се добар плен на одредана група на индивидуи т.е. индустрија која длабоко го полни сопственот џеб, искривувајќи а во многу случаји и фабрикувајќи факти само поради таа цел.
Одовде е тој скептички поглед, кој и јас го делам иако мислам дека постојат вонземјани - само не како тие прикажани во популарната култура и секако дека не немаат посетено.
Se slozuvam so tvojot post so isklucok na posledniot del.Mojot stav e deka NLO e prisutno na nasata planeta i bilo prisutno niz istorijata i isto taka mislam deka nekoja napredna civilizacija vlijaela i vlijae na nekoi povazni istoriski nastani.Koj pratel postojat emisii kade sto se predstaveni i dokazi i evo zemam za primer indiskite vedi.
Јас себе си се сметам за сведок.Значи пред да видам таква работа бев делумно скептик потајно можеби верував или претпоставував дека во тој бесконечен простор можеби се развил живот но воопшто не размислував за тоа.По настанот во кој не бев сам размислувам пинаку.Почнав да барам снимки и слични настани на нет. да гледам емисии кои претходно не сум ги гледал или сум мислел дека се чиста фантазија.Ево нешто најдовНе се сложувам дека НЛО биле присутни на нашата планета поради една работа - недостиг на докази. Ќе најдам еден документарец каде што и Мичу Каку (еве како некој авторитет ќе го земам) вели дека немаме контакт но, во случај да имаме тој ќе изгледа многу поинаку т.е. нема да биде директен, контакт со вселенски бродови - роботи нешто налик и принципот на нашите сателити. Значи безпилотни летала. Има и други сегменти кои нема да ги наборјам бидејќи даваат теза (во документарецот) која е убаво разработена и вреди да се види.
Ме интересира каде е присутно НЛО низ историјата и во кои историски настани?
Да ве прашам, според вас, која снимка од НЛО ви изгледала најверодостојна?![]()
Да ве прашам, според вас, која снимка од НЛО ви изгледала најверодостојна?![]()
Јас себе си се сметам за сведок.Значи пред да видам таква работа бев делумно скептик потајно можеби верував или претпоставував дека во тој бесконечен простор можеби се развил живот но воопшто не размислував за тоа.По настанот во кој не бев сам размислувам пинаку.Почнав да барам снимки и слични настани на нет. да гледам емисии кои претходно не сум ги гледал или сум мислел дека се чиста фантазија.Ево нешто најдов
зависи како ќе ги сватиш сликите,но во светов има многу мистериозни работи кои ние не ги знаеме,можеби некои работи се кријат од јавноста.Настанокот на нашата планета е сеуште теорија ,а исто така теорија е и нашето сопствено појавување во битија какви што сме денес.Во Цирих се прават напори тоа да се открие т.е. да се создаде материја и тоа делумно да ја реши мистеријата на постоењето.
Што се однесува до тоа во Швајцарија мислам дека има врска со томава ево еден линкОва е персонификација на сонцето и месечината (потекнува од Митраизмот) и е стандард во таа представа од христијанската иконографија, значи секаде се представени со лице или целосна човечка фигура.[DOUBLEPOST=1427389358][/DOUBLEPOST]
Овде нема ниту една слика на "вонземјани" туку си се посебни иконографски представи кои се многу добро познати и разработени.[DOUBLEPOST=1427389658][/DOUBLEPOST]
Нема веродостојна снимка, погоре постирав документарец за како се изведуваат тие "веродостојни" снимки.
Не само тоа туку и сликите каде што наводо и во минатото имало НЛО или ванземаљци се крајно манипулативни (слаб квалитет да личи на НЛО, фалсификат слики итн) па дури и "историски" извори кои неможат да се проверат.[DOUBLEPOST=1427389913][/DOUBLEPOST]![]()
Еве според НЛО истражувачите и ова може да биде доказ за ванземаљци, арно што Ancient Aliens не ја виделе оваа слика... упс.[DOUBLEPOST=1427390104][/DOUBLEPOST]
Сподели на што си бил сведок ако не е тајна.[DOUBLEPOST=1427390242][/DOUBLEPOST]
Сликите не се воопшто мистериозни, историчарите на уметност и археолозите одамна ги имаат обработено.
Да има мистерии кои се кријат од јавноста како на пример криминал на високо државно ниво, дневната рута на Ангела Меркел, иновации кај вооружувањето, тајни воени бази, океанот исто така е голема мистерија итн.
Настанокот на нашата планета не е мистерија.
Нема никаква мистерија околу појавувањето на нашето битије, човечко суштество, организам... најсовршената биолошка машина.
Цирих нема врска со темава како и се погоре.
Што се однесува до тоа во Швајцарија мислам дека има врска со томава ево еден линк
https://mbasic.facebook.com/notes/m...pska-verzija-english-version/821624077870332/
Во однос на појавувањето и настанокот на живот на земјата,а и на човекот не реков мистерија туку теорија во која сите веруваме и мислам дека е точна Чарлс Дарвин-потекло на видовите.
Настанокот на нашата планета исто така не реков мистерија туку теорија,а ги има повеќе.
Што се однесува до мистериите ево најдов еден линк
http://www.medias.rs/misterije-sveta-vii-crtezi-iz-naske
и
http://www.kurir.rs/obavestajac-sad-nlo-je-pao-u-rozvel-clanak-959049
Прегледај го приврзокот 117430
Мене никој не може да ми каже што гледам јас на сликава,а и на другите кои ги објавив во претходниот пост.
Прегледај го приврзокот 117431
оваа слика не е веродостојна ама сигурно ова не е авион или чавка.
За тоа што имам јас видено не би сакал сега да кажам можеби друга прилика.