Вонземјани, НЛО...

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување

Верувате ли дека постојат вонземјани?

• Да

Гласови: 1.736 79,1%
  • Не

Гласови: 460 20,9%

• Вкупно гласачи
    2.196
Според мене од една страна вонземjaни има но од друга ниту тие некогаш ке доjдат каj нас ниту ние ке идеме каj нив така да се едно да нема.

Вчеρа вечеρ во Свети Ниκоле во близина на геоглифот забележав две светла κои се движеа типично за НЛО пρито менувајκи ја бојата од цρвена пρеκу виолетова до сина.На κρајот се спуштија нисκо и исчезнаа од вид.Пρвпат да видам ваκво нешто да се случува многу нисκо и близу до населено место.Поздρав

ancient-humans_o_304926.jpg

За нашиот интелектуален напред не сум сигурен баш дали интервенирале на неандерталецот генетски или не. Ама едно сум 100 % сигурен дека ние сме вонземјани. Водата, првите бактерии од кои после се јавуваат сложени видови на живот се донесени овде со помош на астериод кој можеби ја превртел цела галаксија наша и којзнае од кој распаднат сончев систем дошол овде. Фактички цела планета е создадена од удари на астероиди. Така да за 6 милијарди години нашето сонценце ќе прерасене во сонциште и ќе не голтне. Пото следува супер нова и пак наново некаде од парталите од овој сончев систем некоја замрзната бактерија ќе патува на друга планета и така.

Гледав лани документарец за летачки чинии и кажуваа дека ја измислиле Германците во WW2 а паднала во рацете на Советите бидејќи базата каде што било тестирањето било во Чешка. Потоа во Студената Војна Американците што пријавувале UFO биле всушност Советски чинии. Статистичи најприметувани биле кај Сиетал (стратегиските бомбардери на УСА се наоѓаке тука) и Вашингтон ДС (нешто со ураниум беше). Потоа Германецот (кој доброволноотишол кај Советите) околу шеесетите преминал кај Американците и им помагал во програмата.

Јас не знам дали сето тоа е вистина или не, само ви го раскажувам документарецот на кратко.

За нашиот интелектуален напред не сум сигурен баш дали интервенирале на неандерталецот генетски или не. Ама едно сум 100 % сигурен дека ние сме вонземјани. Водата, првите бактерии од кои после се јавуваат сложени видови на живот се донесени овде со помош на астериод кој можеби ја превртел цела галаксија наша и којзнае од кој распаднат сончев систем дошол овде. Фактички цела планета е создадена од удари на астероиди. Така да за 6 милијарди години нашето сонценце ќе прерасене во сонциште и ќе не голтне. Пото следува супер нова и пак наново некаде од парталите од овој сончев систем некоја замрзната бактерија ќе патува на друга планета и така.
Сонцето нема да стане супер нова туку после црвен гигант ке стане жолто джудже, нема доволно тежина за да стане супер нова. Инаку ние сме креирани во супер нови така да самата материjа не е тукашна, сонцето е од водород. Ама дали бактериите дошле од астероид или се тука родени не се знае точно. Факт е дека за да се развиjат им треба атмосфера и климат кои ги нема на ни една друга планета.

Джуджетата се краен стадиум во животот на една звезда кога веке одамна нема водород и не се остварува jадрена реакциjа по претваранjето на водород во хелиj. За сега и уште неколко милиарди години сонцето ке биде една обична звезда, потоа ке стане црвен гигант и ке се прошири и потоа ке стане джудже со размери колку нашата планета но со многу поголема тежина. За да стане супер нова треба звездата да има неколку пати по-голема тежина и тогаш станува супер нова и се рагjат потежките химични елементи од железото. Не сум експерт физичар тоа се ми спомените од училишниот курс по физика поточно астрофизика.

Джуджетата се краен стадиум во животот на една звезда кога веке одамна нема водород и не се остварува jадрена реакциjа по претваранjето на водород во хелиj.

Затоа ли официјалната класификација за ѕвезди како Сонцето од страна на IAU (International Astronomical Union) е жолто џуџе (yellow dwarf)? Терминот што го бараш е бело џуџе, бидејќи претставува друга класа на небесни објекти, кои наместо со големина на сонцето, се со големина поголема или еднаква на Земјата. Тоа за стадиумите ти е грешно без да потенцираш дека крајниот стадиум е бело џуџе, кога веќе идеме во техникалии.

Не сум експерт физичар тоа се ми спомените од училишниот курс по физика поточно астрофизика.

Не сум ни јас, но од љубопитство и интерес сум се информирал. Информациите за ова се јавно достапни преку еден едноставен Google click. Не знам кога си го учел тоа на училиште но колку што знам, од Јануари 2015та класификацијата и техничките детали кои ги спомнав погоре се уште важат.

Не си ме разбрал добро, жолто джудже е неформален поим за нормалните звезди по претежната боjа во неговиот спектар. Джуджинjата се краен стадиум :Кога ќе почне да го снемува водородното гориво на Сонцето , тоа ќе прерасне во многу поголема и посјајна ѕвезда наречена црвен џин. Тоа на крај ќе ги отфрли своите надворешни слоеви во вселенскиот простор. Од сонцето тогаш ќе остане само мошне густа ѕвезда наречена бело џуџе пред конечно да се излади и да изгасне и да стане црно џуџе.

Стварно мислите дека од цел универзум ние сме единствените живи суштества

Стварно мислите дека од цел универзум ние сме единствените живи суштества
Mozebi nekoj misli taka,nekoj koj nema nesto takvo videno.NLO e prisutno na nasata planeta samo sto ne znam da ti odgovoram dali se raboti za nekakva druga napredna civilizacija od druga planeta ili se raboti za nas samite luge megutoa od drugo vreme,bidejki vremeto i prostorot se relativni.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom