S
Samurai_Sk
Гостин
Сега не тераме инеат, нејќаме европа а сите по бугарски пасоши,и сите бараме да бегаме од државата, но проблемот е што ни европа веќе не не е.., барем визите да не ни ги вратат.Никогаш
Сега не тераме инеат, нејќаме европа а сите по бугарски пасоши,и сите бараме да бегаме од државата, но проблемот е што ни европа веќе не не е.., барем визите да не ни ги вратат.Никогаш
Potpisot treba na ni go dade vicepretsedatelot- http://bg.wikipedia.org/wiki/Вицепрезидент_на_Б'лгарија-koga ke go dobies spodeli jas sum 1 mesec posle tebeКај мене се смени за 4 месеци,сега за потпис чекам повеќе од два месеци
Вицепретседателот веројатно е на годишен одморPotpisot treba na ni go dade vicepretsedatelot- http://bg.m.wikipedia.org/wiki/Вицепрезидент_на_Б'лгарија
koga ke go dobies spodeli ,jas sum 1 mesec posle tebe.
Ако јас се прашувам уште утре сум за ЕУ ,но реалноста ни е др.така да уште долго ке трчаме по бугарски,грчки и сл . Пасоши.Фати се за работа и вади пасош бегај од пустелијава,со среќа.ПоздравСега не тераме инеат, нејќаме европа а сите по бугарски пасоши,и сите бараме да бегаме од државата, но проблемот е што ни европа веќе не не е.., барем визите да не ни ги вратат.
Марлон а колку кошта процедурата од потпишувањето до пасош во раце?Вицепретседателот веројатно е на годишен одмор
А зашто толку го одолговлекуваат ова потпишувањево, еден другар чекаше само еден месец за потпис, и јас така се надевамВицепретседателот веројатно е на годишен одмор
Мислев финансиски колку кошта?А зашто толку го одолговлекуваат ова потпишувањево, еден другар чекаше само еден месец за потпис, и јас така се надевам
Drugar ne e eden predmet jas cekam od 2012А зашто толку го одолговлекуваат ова потпишувањево, еден другар чекаше само еден месец за потпис, и јас така се надевам
Мене ми кажаа дека треба да платиш за државјанството такса 50 лева, после ти треба адреса околу 30 лева, во општина се поднесувало, и после една недела се сликаш за пасош и лк, ако сакаш во истиот ден да ти бидат готови се плаќа 300 лева, и ако израчунаш за пат два пати шо ќе отидеш за се тоа околу 300 евра[DOUBLEPOST=1425988339][/DOUBLEPOST]Мислев финансиски колку кошта?
Епа порано ако се чекало само еден месец кога даваа по милион пасоши на шашма, сега зашто би се чекало, со толку малку одобрени молби,Drugar ne e eden predmet jas cekam od 2012
A do 2015 ima sto cekaat po minimum 5000 na godina za potpis a i plua toj e vice prezident zamenik e
Porano nemase dopolniyelna proverka i dr bea procedurite mojot drugar podnese pred mene 2 meseciМене ми кажаа дека треба да платиш за државјанството такса 50 лева, после ти треба адреса околу 30 лева, во општина се поднесувало, и после една недела се сликаш за пасош и лк, ако сакаш во истиот ден да ти бидат готови се плаќа 300 лева, и ако израчунаш за пат два пати шо ќе отидеш за се тоа околу 300 евра[DOUBLEPOST=1425988339][/DOUBLEPOST]
Епа порано ако се чекало само еден месец кога даваа по милион пасоши на шашма, сега зашто би се чекало, со толку малку одобрени молби,
Мене посредникот ми бара 250€ севкупно за 45 дена,вели дека неможе за еден ден бидејки прв пат земам пасошМене ми кажаа дека треба да платиш за државјанството такса 50 лева, после ти треба адреса околу 30 лева, во општина се поднесувало, и после една недела се сликаш за пасош и лк, ако сакаш во истиот ден да ти бидат готови се плаќа 300 лева, и ако израчунаш за пат два пати шо ќе отидеш за се тоа околу 300 евра[DOUBLEPOST=1425988339][/DOUBLEPOST]
Епа порано ако се чекало само еден месец кога даваа по милион пасоши на шашма, сега зашто би се чекало, со толку малку одобрени молби,
Znaci bes posrednik da e kosta otprilika okolu 150_170 evraМене посредникот ми бара 250€ севкупно за 45 дена,вели дека неможе за еден ден бидејки прв пат земам пасош
Znaci bes posrednik da e kosta otprilika okolu 150_170 evraМене посредникот ми бара 250€ севкупно за 45 дена,вели дека неможе за еден ден бидејки прв пат земам пасош
Значи тоа со дополнителна е друга работа, ти збориш за цела процерура,(тоа зависи кога си однел дополнителни документи и дали си однел, моеш да чекаш и пет години), а јас зборам само за моментот од коа ќе ти одобрат до потпис, јас не бев вратен на дополнителнаPorano nemase dopolniyelna proverka i dr bea procedurite mojot drugar podnese pred mene 2 meseci
Pasosot mu izleze za 9 meseci
Jas podnesov posle 2 meseci otkako podnese toj pa eve cekam 3 godini