Мултикултурализмот, и неговата злоупотреба

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.413
Поени од реакции
35.094
Во темава воопшто не се збори за мултикултурализам, туку за проблемите што ги прават брадоњите во западна и северна Европа. Скоро ништо не прочитав за мултикултурализам.
Па во тоа и е целата поентата. Под „мултикултурализам„ се подметнува уништување на традиционалните европски вредности... најчесто на сметка на исламските вредности.
Тоа е темата на дискусијата.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.160
Поени од реакции
5.938
Па во тоа и е целата поентата. Под „мултикултурализам„ се подметнува уништување на традиционалните европски вредности... најчесто на сметка на исламските вредности.
Тоа е темата на дискусијата.
Свесен сум дека на некој начин е саркастично тоа мултукултурализам, но за да нема забуни нека се преименува во "брадоњите во Европа" или нешто слично.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.413
Поени од реакции
35.094
Свесен сум дека на некој начин е саркастично тоа мултукултурализам, но за да нема забуни нека се преименува во "брадоњите во Европа" или нешто слично.
ОК, држи примедбата.
Мултикултурализмот, и неговата улога во промовирањето на исламот и муслиманските вредности во развиениот свет.

Може вака?

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.960
Поени од реакции
25.519
ОК, држи примедбата.
Мултикултурализмот, и неговата улога во промовирањето на исламот и муслиманските вредности во развиениот свет.

Може вака?
и неговата злоупотреба*
:)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.413
Поени од реакции
35.094
Ахем... Мултикултурализмот, и неговата злоупотреба во промовирањето на исламот и муслиманските вредности во развиениот свет. :)

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Ахем... Мултикултурализмот, и неговата злоупотреба во промовирањето на исламот и муслиманските вредности во развиениот свет. :)
Му пратив порака за да се измени со овој наслов кој го пиша ти

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
SPREMA SE HAOS- Antiislamisti iz Nemačke najavljuju „Evropsko proleće“: Proteraćemo muslimane iz EU!
OBJAVLJENO: 3. MART 2015. U 17:43 /

Nakon okupljanja u centru Drezdena, demonstranti su protestnom šetnjom stigli ispred Trga Teatra.

Pristalice ovog pokreta se već nekoliko meseci svakog ponedeljka okupljaju kako bi iskazali netolerantnost prema muslimanima i doseljenicima u Evropu. Demonstranti su nosili nemačke i saksonske zastave i uzvikivali slogane poput “Mi smo narod”.

Okupljenima se obratio osnivač pokreta Luc Bahmann i najavio da će se ovog marta desiti “Evropsko proleće”.

Istovremeno, održani su paralelni protesti pristalica i protivnika PEGIDE u Frankfurtu.

Grupa od oko 80 pristalica PEGIDE okupila se na jednom od trgova, što je bio peti po redu takav skup u ovom gradu. Demonstranti su, pored nemačkih, nosili i zastave Velike Britanije i Izraela.

S druge strane, grupa od oko 550 protivnika antiislamskog pokreta okupila se u neposrednoj blizini prvog ovog skupa.

Okupljeni su nosili transparente sa porukama “Ne, PEGIDA” i “Islam pripada i Nemačkoj“.

Osim dobacivanja između dve grupe demonstranata, incidenata nije bilo pošto je policija obezbeđivala proteste.

http://web-tribune.com/aktuelno/sprema-se-haos-antiislamisti-iz-nemacke-najavljuju-evropsko-prolece-proteracemo-muslimane-iz-eu#

Член од
13 септември 2007
Мислења
13
Поени од реакции
7
Grupa od oko 80 pristalica PEGIDE okupila se na jednom od trgova, što je bio peti po redu takav skup u ovom gradu. Demonstranti su, pored nemačkih, nosili i zastave Velike Britanije i Izraela.
Каква иронија, ционистите се тие кои што го заговараат и спроведуваат "мултикултурализмот" во Европа, а подржувачиве на ПЕГИДА веат Израелски знамиња. Тоа се вика со свој камен по глава.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Ех, Европо.... А ова е само почеток. Кај ти е крајот!!!!? Најверојатно ќе биде доцна кога европјаните ќе се разбудат од овој сон и тогаш "рамковен" ќе биде неизбежен.

Накратко се работи за "насилната" (или ако сакате брутална) реакција на еден професор во една париска школа, како што е напишано во насловот на ова издание. Професот изреагирал "брутално" кога забележал дека еден од студентите носи "завеса" и побарал да ја симне од себе. Студентката одбила со оправдување дека е тоа религиозна должност. Професорот се заканил дека нема да продолжи со предавање доколку не го направи тоа. Се разбира повторно одбила веќе имајќи ја поддршката на поголемиот дел од студентите.

Овде "бруталниов" видно изнервиран излегол од салата, за да се врати после некое време полугол. На реакциите на вџашените студенти изјавил дека го прави тоа заради неговата религија - натуризам.

Ова е накратко преводот на оваа надреалистична случка.
Се разбира професорот Грегоар Лафарж е прогласен за виновен од страна на универзитетската заедница. Невидена "бруталност". Чекајте само да видите кога ќе ви се наплодат околу 20 % што е бруталност.

La violente réaction d’un professeur de l’école du barreau devant une étudiante voilée

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Ех, Европо.... А ова е само почеток. Кај ти е крајот!!!!? Најверојатно ќе биде доцна кога европјаните ќе се разбудат од овој сон и тогаш "рамковен" ќе биде неизбежен.

Накратко се работи за "насилната" (или ако сакате брутална) реакција на еден професор во една париска школа, како што е напишано во насловот на ова издание. Професот изреагирал "брутално" кога забележал дека еден од студентите носи "завеса" и побарал да ја симне од себе. Студентката одбила со оправдување дека е тоа религиозна должност. Професорот се заканил дека нема да продолжи со предавање доколку не го направи тоа. Се разбира повторно одбила веќе имајќи ја поддршката на поголемиот дел од студентите.

Овде "бруталниов" видно изнервиран излегол од салата, за да се врати после некое време полугол. На реакциите на вџашените студенти изјавил дека го прави тоа заради неговата религија - натуризам.

Ова е накратко преводот на оваа надреалистична случка.
Се разбира професорот Грегоар Лафарж е прогласен за виновен од страна на универзитетската заедница. Невидена "бруталност". Чекајте само да видите кога ќе ви се наплодат околу 20 % што е бруталност.

La violente réaction d’un professeur de l’école du barreau devant une étudiante voilée
Си исплакнала очи булата видела гол маж, и тоа ќе и биде до венчавка:D

Нормално дека ќе го прогласат за виновен, дури ќе го осудат и за ширење "фашизам и национализам" врз другите народи.

Инаку за наплодувањето во Франција веќе неколку градови се окупирани од имигранти, тука се предградијата на Париз, Лион, еден од најубавите градови во Европа, Марсеј веќе е ризично да шеташ сам, во сите набројани градови има места кои полицијата ги обележала како црвени зони во кои пристапот е од висок ризик. Еден пријател беше во Париз со девојка му и правевме муабет за ова, кажува во Париз ретко ќе видиш домороден Французин се африканци и арапи околу тебе, дури и на Шанзелизе, сите тие белци кои ги виделе 90 посто биле туристи.

Еве еден документарец од Израелец преправен во Арап кој ќе оди во Европа и прави интервју со тие внатре во гетата (има и други делови да не ги поставувам овде)

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Мултикултурализмот.
Мора да успее само до таму до каде што е Европа и Америка. Верува ли воопшто некој искрено во тоа, и може ли искрено да се верува ако не се применува насекаде (туку само на Запад)?

Јасно е кон што се движат и "брачава преко пута".. Преко Стамбола, де.
У скоро време и официјално ќе се с***т на секуларноста.

Court fines Turkish President Erdogan for calling Armenia peace monument a 'monstrosity'

ANKARA, Turkey – Turkey's state-run news agency says a court has ordered President Recep Tayyip Erdogan to pay 10,000 Turkish Lira (US$ 4,000) in compensation to an artist for calling his sculpture — meant to promote reconciliation between Turkey and Armenia — a "monstrosity."

Erdogan expressed his dislike in 2011 of Mehmet Aksoy's giant "Monument to Humanity," which was being erected in the eastern city of Kars, prompting local authorities there to dismantle it. Aksoy then sued Erdogan for "insult."

Anadolu Agency said the court ordered Erdogan to compensate Aksoy for the mental anguish caused.

Turkey and Armenia have no diplomatic ties and are at odds over the mass killings of Armenians under Ottoman rule.

Next month, Armenians mark the 100th anniversary of the start of what experts deem to be genocide.

Turkey blocks website of its first atheist association

It took less than a year for a Turkish court to block the website of the country’s first official atheism association.

The Atheism Association, the first of its kind in any Muslim-majority country, was officially founded in Istanbul’s Asian-side neighborhood of Kadıköy in April 2014. However, the Gölbaşı 2nd Civil Court of Peace in Ankara has finally moved to block the association’s website, according to the group’s statement on March 3, 2015.

As of March 4, Turkish internet users could not access www.ateizmdernegi.org without using tools to bypass blockings, such as a VPN.

The court ruling cites Article 216 of the Turkish Penal Law, which forbids “provoking the people for hate and enmity or degrading them.”

The association has issued a statement to criticize the blocking. “Three months ago, the European Space Agency managed to put Philae on a one-km wide comet named 67P, which has a speed of 135,00p km/h, after a 3,907-day-long journey to a location 500 million km away. Meanwhile, courts in Turkey are still busy blocking websites, citing laws with vague expressions and trying to make a certain belief dominate the others,” it stated.

The Atheism Association also described the court’s decision as “a historic example of accumulating legislative, executive and judicial powers in one hand,” claiming that Turkey is “drifting away from the level of modern civilizations as fast as its judiciary system drifts away from reason.”

The association had recently declared in a statement that it was officially recognized by the European Union and invited by universities and think-tanks to speak at their events. Morgan Elizabeth Romano, its vice president, had stressed in her recent addresses that Article 216 is seriously harming freedom of expression in Turkey.

In an interview with daily Agos last year, the founders of the association, Tolga İnci and Ahmet Balyemez, said they thought there should be a place to provide legal support to people facing problems as atheists.

Only three weeks after its foundation, the association had to install a panic button, which is directly connected to the police center near its headquarters in Istanbul, due to death threats.

In the past, the Turkish government or the courts blocked access to a number of popular websites, including YouTube and Twitter. More than 66,000 websites are still blocked in Turkey.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Малку да се запознаеме со мултикултурното секојдневие во Велика Британија..
Море добар ударац и после вика еј види како е незнам шо...

Излези и по таа брадата пичка енглеска

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Море добар ударац и после вика еј види како е незнам шо...

Излези и по таа брадата пичка енглеска
Ако збориме така што не остана сам тој брадестиот, него одма почна околу него да се собираат неговите, а гарантирам да му излезеше Англичанецов сам на сам, на вехабијава имаше да му ја откорне тоа брадата немиена.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ако збориме така што не остана сам тој брадестиот, него одма почна околу него да се собираат неговите, а гарантирам да му излезеше Англичанецов сам на сам, на вехабијава имаше да му ја откорне тоа брадата немиена.
Ако збориме така кој палац бара да провоцира сред муслиманска населба?
Сам на сам на неутрален терен нека го фати и ајде а не на сред населба, го ишамарија и после ваков онаков...

Ништо не докажа со клипот(потегот), тепано си е тепано - ебано си е ебано

Kajgana Shop

На врв Bottom