HearthStone

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
Oil Rogue е новиот cancer :sick:

Тој одамна е. Има нов хантард што умара и некој глуп баг, се тригеруваат сикрети кои не постојат. На пример потрошил два од тој вид, нема сикрет, напаѓам, од нигде се тригеруе сикрет...
Amaz is my favorite homosexual on the internet

Тој одамна е. Има нов хантард што умара и некој глуп баг, се тригеруваат сикрети кои не постојат. На пример потрошил два од тој вид, нема сикрет, напаѓам, од нигде се тригеруе сикрет...

Некоја нова модификација има на оилот, со кој дек и да играм, губам од нив секој пат... Што се однесува до хантардот, сега играм еден контрол мејџ што ги силува таквите. Неколку по ред ми се падна хантард и само еден успеа на среќа да ме тепа. До сега не сум видел баг со сикрети.

Пички од кај толку карти, ја се шо можам да си дозволам е хантард ебаве :/
или трамп value mage олеее јетии

Некоја нова модификација има на оилот, со кој дек и да играм, губам од нив секој пат... Што се однесува до хантардот, сега играм еден контрол мејџ што ги силува таквите. Неколку по ред ми се падна хантард и само еден успеа на среќа да ме тепа. До сега не сум видел баг со сикрети.
Ice играш?
Ја земав со пристот да ги тепам. Му настакав мас римували.
Иначе оил е заебан, има еден туторијал сеа што кружи, како да го приспособиш на твој стил, ваљда го читаат фактардите и основаат свои стилови! :X3:

Ice играш?
Ја земав со пристот да ги тепам. Му настакав мас римували.
Иначе оил е заебан, има еден туторијал сеа што кружи, како да го приспособиш на твој стил, ваљда го читаат фактардите и основаат свои стилови! :X3:

Не, овој.

Само со Echo наместо 1 портал. И Ysera наместо Sneed's. Се мислам да ставам Counterspell наместо Ice Block, да видам како ќе биде. А некако ми е сумњив и Troggzor, може да пробам Ragnaros или Kel'Thuzad наместо него.

Почнав и јас да играм. На почеток со цело злато што го имав и добивав како награда купував пакови, а после сфатив дека можда подобро ќе беше да ги искористам за арена. Како и да е, споделете некои типови вака ко за почеток ако има. Сакав да прашам каква улога има левелирањето на хероите и дали е најдобро прво да ги играм сите до 10ти левел за да ги отклучам бејсик картите или нема врска тоа.

Исто, што е расликата помеѓу овие две? :cautious:

Untitled.png

Аднете ме #2333 Donev

Почнав и јас да играм. На почеток со цело злато што го имав и добивав како награда купував пакови, а после сфатив дека можда подобро ќе беше да ги искористам за арена. Како и да е, споделете некои типови вака ко за почеток ако има. Сакав да прашам каква улога има левелирањето на хероите и дали е најдобро прво да ги играм сите до 10ти левел за да ги отклучам бејсик картите или нема врска тоа.

Исто, што е расликата помеѓу овие две? :cautious:

Прегледај го приврзокот 116008

Аднете ме #2333 Donev
Прво излевелирај ги сите до левел 10 за да ги земеш сите бејзик карти за таа класа. Над левел 10 само златни карти добиваш. (+ мислам дека има скриен квест ако ги кренеш сите до левел 10, исто има скриен квест ако ги истепаш сите експерт AI противници)
Разлика меѓу обична и златна карта е тоа шо златната светка и е од злато :D

едит: биди ранк 20 минимум зашо секој месец добиваш кард бек ако си ранк 20 и боље
менувај ги 40г квестовите за да добиваш 60г или ретките 100г квестови
собирај пари отклучи прво наксрамас сите вингови ќе добиеш доста битни карти
арена боље немој да трошиш пари сеа пошо уште не знаеш кои карти постојат а не па да напраиш дек и да тепаш над 5-6 пати за да се исплати всушност.
Собирај пари за винговите на наксрамас пошто сеа ќе искочи нова авантура со уште 5 нови вингови па ќе се чешаш.

Прво излевелирај ги сите до левел 10 за да ги земеш сите бејзик карти за таа класа. Над левел 10 само златни карти добиваш. (+ мислам дека има скриен квест ако ги кренеш сите до левел 10, исто има скриен квест ако ги истепаш сите експерт AI противници)
Разлика меѓу обична и златна карта е тоа шо златната светка и е од злато :D
Пo еден квест дневнo имa сaмo и единствени нaчини зa дoбивaње злaтo се квестoвите и пoсле три пoбеди штo дoбивaш пo 10?[DOUBLEPOST=1425922388][/DOUBLEPOST]
едит: биди ранк 20 минимум зашо секој месец добиваш кард бек ако си ранк 20 и боље
менувај ги 40г квестовите за да добиваш 60г или ретките 100г квестови
Кaкo дa ги менувaм?

Последно уредено:
Пo еден квест дневнo имa сaмo и единствени нaчини зa дoбивaње злaтo се квестoвите и пoсле три пoбеди штo дoбивaш пo 10?[DOUBLEPOST=1425922388][/DOUBLEPOST]
Кaкo дa ги менувaм?
Да. Само квестови и 10 злато на 3 победи.
Секој ден - добиваш нов квест, и можност старите квестови шо не ти се извршени да ги смениш (еден од нив поточно). Се појавува иксче во горниот десен агол на квестот - го стискаш - се брише квестот, се заменува со нов.

1-Time Achievements - A Guide to Earning Gold
Pcd1Nxg.png

p.s.
сега прочитав убаво што сте пишувале,
нема никаква поента да ги „менуваш“ daily quests, т.е. да ги бришеш... јас ги извршувам сите, како што ќе дојдат,
зошто да го губиш златото со тоа што ќе го изришеш quest-от? нема смисла баш ова :)
naxxramas е супер да се има, да (мене ми фали уште еден wing, ама сега собирам пари за Blackrock Mountain),
меѓутоа сите препорачуваат (океј не баш за апла почеток) ама за доволно упатени играчи да се гејма у Арена - така барем ќе можеш да вежбаш со карти кои ги немаш.
Иако јас сакам малце по чил да играм најчесто, па не се замарам многу со Арена, ама гледам (а и помага доста) Твич стримови/ Јутјуб видеа од луѓе, познати играчи како играат арена, или ranked mode.
Интересно е да пратиш како играат арена, како ги бираат добрите(а и лошите :D) карти за да склопат deck за Arena. :)

p.s.
сега прочитав убаво што сте пишувале,
нема никаква поента да ги „менуваш“ daily quests, т.е. да ги бришеш... јас ги извршувам сите, како што ќе дојдат,
зошто да го губиш златото со тоа што ќе го изришеш quest-от? нема смисла баш ова :)

Не го бришеш, туку го заменуваш со друг. И може да ти се погоди квест што дава повеќе голд. Во денот можеш да смениш еден квест. Единствено губиш ако смениш квест за 60 голд и ти се падне за 40.

Не го бришеш, туку го заменуваш со друг. И може да ти се погоди квест што дава повеќе голд. Во денот можеш да смениш еден квест. Единствено губиш ако смениш квест за 60 голд и ти се падне за 40.
Епа океј де, ама кога ќе ги завршш сите нем со што да ги менуваш, па затоа викам нема потреба од тоа,
со време ќе ги стигнеш сите што си ги пропуштил, ако те немало долго време :)

Епа океј де, ама кога ќе ги завршш сите нем со што да ги менуваш, па затоа викам нема потреба од тоа,
со време ќе ги стигнеш сите што си ги пропуштил, ако те немало долго време :)

Да, ама на пример ако не ти се игра со роуг или друид, можеш да го смениш тој квест за некој друг.

А ако те нема подолго време, ти се собираат само 3 квеста, не повеќе.

Секако не се замарам многу па да читам стратегии и да проучувам како играат тие на твич. Онака се заиграв деновиве и си играм сам како што си научив.

Еве после три дена како стојам :)

Hearthstone_Screenshot_3.10.2015.22.07.43.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom