- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.830
- Поени од реакции
- 8.854
Со други зборови, ептен ми веруваш ха
Па 99% од тие што страдат од анксиозноста сакат се да биде префектно и се да биде како што они посакуват, мислат дека животот треба да биде розов по било која цена, ова го кажувам бидејќи јас сум бил еден од нив, ама сфатив на време дека животот треба да се живее онаков каков си е,животот не претставува твој свет, постојат многу други фактори каков живот ке живееш, не можеш да бидеш најдобар во се,не може работите да бидат онака како што ти посакуваш, престанете со лубомора, престанете со таа желба секогаш вие да бидете центар на внимание,само вие да бидете први и никој друг, убивајте го тоа его што го имате во себе еднаш засекогаш, и ке живеете во мир.И да се помириш со фактот дека сите ќе умреме, кој порано кој подоцна. Што побрзо сфатиш дека животот е кучка ќе почнеш да живееш proper.
Па знам дека животот не е розов, ама сакам да биде се завршено како што треба.Па 99% од тие што страдат од анксиозноста сакат се да биде префектно и се да биде како што они посакуват, мислат дека животот треба да биде розов по било која цена.
Не сакав да помислиш дека ти делам лекции. Ама кога веќе се распишав, не сакав да го преуредувам постот, па да означувам што посебно се однесува на тебе, а што не.Со други зборови, ептен ми веруваш ха
Едноставно помири се со фактот дека многу работи не зависат од нас, ако работиме на нешто не значи дека секогаш треба да имаме успех и се да биде префектно направеноПа знам дека животот не е розов, ама сакам да биде се завршено како што треба.
Забушанти не трпам, и најчесто некое забушување ми е trigger
Lol, не сме се разбралеНе сакав да помислиш дека ти делам лекции. Ама кога веќе се распишав, не сакав да го преуредувам постот, па да означувам што посебно се однесува на тебе, а што не.
Се андевам дека некому ќе му е од корист.
А што те тера да немаш трпение,светот не зависи од тебе не се секирај ништо не пропуштуваш додека работиш за твојата иднина,или мислиш ако правам така како што планирав за мојата иднина можеби е залудно, ке дојде време,денот ке викаш е да имав трпение тогаш, денеска којзнај каде ке стигнав. Најлошо чуство е тоа, ке помислиш дека е веќе е доцна за се и ке го продолжиш живот онака каков што ти е.Lol, не сме се разбрале
Тоа требаше да биде за @Daedalus ама од телефон малце некако глупичко излегло [DOUBLEPOST=1425580952][/DOUBLEPOST]P.S.
Се согласувам иначе со твојот пост иако не е цел за мене.
Само мојот темперамент не ми дозволува јога или нешто слично.
Сум се обидела со некои такви моменти, молитви и медитации сигурно не се за мене, на крајот со тоа полека рамномерно вежбање само повеќе се нервирам.. зошто сакам да ја завршам работата што сум ја почнала - одма.
Трпение и дисциплина не се нешта што ме опишуваат мене
Затоа, одмарам мозок два пати на ден со кучето, пешачење, слушалки на уши... because only пешачење is too simple
Вакви потресни моменти немам скоро никогаш - за викенди. Ама за викендите скоро цело време сум надвор, зима или лето, со кучето и низ Гази Баба... знае понекогаш светлината да ми засмета (ако е мн. силно сонцето), ама во суштина, рај за мозок ми е тоа.
Само што, од понеделник до петок, такви привилегии немам
Тогаш сакаш да постигнеш нешто што и треба долгорочен период за остварување, сега разбирам зошто доживуваш анексиозност .[DOUBLEPOST=1425587564][/DOUBLEPOST][/DOUBLEPOST]П.С. Викендов ќе ја пробам кимбинацијата валеријана + мелатонин, да видиме колку ќе ме успијат [/quote]Па напротив, јас викам дека имам премногу обврски и понекогаш не знам кога е доста, кога да оставам нешто за утре.
Мислам дека најмногу од се ми е потребен одмор неколку дена
Ај па пиши резултати. Дека се препознав во некои работи што ги пишаПа напротив, јас викам дека имам премногу обврски и понекогаш не знам кога е доста, кога да оставам нешто за утре.
Мислам дека најмногу од се ми е потребен одмор неколку дена [DOUBLEPOST=1425586225][/DOUBLEPOST]П.С. Викендов ќе ја пробам кимбинацијата валеријана + мелатонин, да видиме колку ќе ме успијат
П.С фати си дечко и таа комбинација може да ти помогне да не мислиш,да не се концентрираш многу на тоа што доживуваш.[/quote]Тогаш сакаш да постигнеш нешто што и треба долгорочен период за остварување, сега разбирам зошто доживуваш анексиозност .[DOUBLEPOST=1425587564][/DOUBLEPOST][/DOUBLEPOST]П.С. Викендов ќе ја пробам кимбинацијата валеријана + мелатонин, да видиме колку ќе ме успијат
земете се и роди си едно-двеИмам дечко, уште малце 8 години