Анксиозност

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Со други зборови, ептен ми веруваш ха :D

S

Samurai_Sk

Гостин
Најдобро решение за анксиозноста е да го прифатиш како дел од тебе, едноставно не се труете со глупости,или не губите време со методи како јога не знам што, анксиозноста пак ке биде тука било што да направите.Едноставно решение е да не се плашите и да не обврните многу внимание што се случува со вас кога имате такви напади

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.848
Поени од реакции
11.507
И да се помириш со фактот дека сите ќе умреме, кој порано кој подоцна. Што побрзо сфатиш дека животот е кучка ќе почнеш да живееш proper.

S

Samurai_Sk

Гостин
И да се помириш со фактот дека сите ќе умреме, кој порано кој подоцна. Што побрзо сфатиш дека животот е кучка ќе почнеш да живееш proper.
Па 99% од тие што страдат од анксиозноста сакат се да биде префектно и се да биде како што они посакуват, мислат дека животот треба да биде розов по било која цена, ова го кажувам бидејќи јас сум бил еден од нив, ама сфатив на време дека животот треба да се живее онаков каков си е,животот не претставува твој свет, постојат многу други фактори каков живот ке живееш, не можеш да бидеш најдобар во се,не може работите да бидат онака како што ти посакуваш, престанете со лубомора, престанете со таа желба секогаш вие да бидете центар на внимание,само вие да бидете први и никој друг, убивајте го тоа его што го имате во себе еднаш засекогаш, и ке живеете во мир.

Последно уредено од модератор:
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Па 99% од тие што страдат од анксиозноста сакат се да биде префектно и се да биде како што они посакуват, мислат дека животот треба да биде розов по било која цена.
Па знам дека животот не е розов, ама сакам да биде се завршено како што треба.
Забушанти не трпам, и најчесто некое забушување ми е trigger :)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Со други зборови, ептен ми веруваш ха :D
Не сакав да помислиш дека ти делам лекции. Ама кога веќе се распишав, не сакав да го преуредувам постот, па да означувам што посебно се однесува на тебе, а што не. :)
Се андевам дека некому ќе му е од корист.

S

Samurai_Sk

Гостин
Па знам дека животот не е розов, ама сакам да биде се завршено како што треба.
Забушанти не трпам, и најчесто некое забушување ми е trigger :)
Едноставно помири се со фактот дека многу работи не зависат од нас, ако работиме на нешто не значи дека секогаш треба да имаме успех и се да биде префектно направено

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Не сакав да помислиш дека ти делам лекции. Ама кога веќе се распишав, не сакав да го преуредувам постот, па да означувам што посебно се однесува на тебе, а што не. :)
Се андевам дека некому ќе му е од корист.
Lol, не сме се разбрале :)
Тоа требаше да биде за @Daedalus ама од телефон малце некако глупичко излегло :)[DOUBLEPOST=1425580952][/DOUBLEPOST]P.S.
Се согласувам иначе со твојот пост иако не е цел за мене.
Само мојот темперамент не ми дозволува јога или нешто слично.
Сум се обидела со некои такви моменти, молитви и медитации сигурно не се за мене, на крајот со тоа полека рамномерно вежбање само повеќе се нервирам.. зошто сакам да ја завршам работата што сум ја почнала - одма.
Трпение и дисциплина не се нешта што ме опишуваат мене :)

Затоа, одмарам мозок два пати на ден со кучето, пешачење, слушалки на уши... because only пешачење is too simple :D :D

Вакви потресни моменти немам скоро никогаш - за викенди. Ама за викендите скоро цело време сум надвор, зима или лето, со кучето и низ Гази Баба... знае понекогаш светлината да ми засмета (ако е мн. силно сонцето), ама во суштина, рај за мозок ми е тоа.
Само што, од понеделник до петок, такви привилегии немам :)

Последно уредено:
S

Samurai_Sk

Гостин
Lol, не сме се разбрале :)
Тоа требаше да биде за @Daedalus ама од телефон малце некако глупичко излегло :)[DOUBLEPOST=1425580952][/DOUBLEPOST]P.S.
Се согласувам иначе со твојот пост иако не е цел за мене.
Само мојот темперамент не ми дозволува јога или нешто слично.
Сум се обидела со некои такви моменти, молитви и медитации сигурно не се за мене, на крајот со тоа полека рамномерно вежбање само повеќе се нервирам.. зошто сакам да ја завршам работата што сум ја почнала - одма.
Трпение и дисциплина не се нешта што ме опишуваат мене :)

Затоа, одмарам мозок два пати на ден со кучето, пешачење, слушалки на уши... because only пешачење is too simple :D :D

Вакви потресни моменти немам скоро никогаш - за викенди. Ама за викендите скоро цело време сум надвор, зима или лето, со кучето и низ Гази Баба... знае понекогаш светлината да ми засмета (ако е мн. силно сонцето), ама во суштина, рај за мозок ми е тоа.
Само што, од понеделник до петок, такви привилегии немам :)
А што те тера да немаш трпение,светот не зависи од тебе не се секирај ништо не пропуштуваш додека работиш за твојата иднина,или мислиш ако правам така како што планирав за мојата иднина можеби е залудно, ке дојде време,денот ке викаш е да имав трпение тогаш, денеска којзнај каде ке стигнав. Најлошо чуство е тоа, ке помислиш дека е веќе е доцна за се и ке го продолжиш живот онака каков што ти е.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Па напротив, јас викам дека имам премногу обврски и понекогаш не знам кога е доста, кога да оставам нешто за утре.
Мислам дека најмногу од се ми е потребен одмор неколку дена :)[DOUBLEPOST=1425586225][/DOUBLEPOST]П.С. Викендов ќе ја пробам кимбинацијата валеријана + мелатонин, да видиме колку ќе ме успијат :)

Последно уредено:
S

Samurai_Sk

Гостин
Па напротив, јас викам дека имам премногу обврски и понекогаш не знам кога е доста, кога да оставам нешто за утре.
Мислам дека најмногу од се ми е потребен одмор неколку дена :)
Тогаш сакаш да постигнеш нешто што и треба долгорочен период за остварување, сега разбирам зошто доживуваш анексиозност :P.[DOUBLEPOST=1425587564][/DOUBLEPOST][/DOUBLEPOST]П.С. Викендов ќе ја пробам кимбинацијата валеријана + мелатонин, да видиме колку ќе ме успијат :)[/quote]
П.С фати си дечко и таа комбинација може да ти помогне да не мислиш,да не се концентрираш многу на тоа што доживуваш.

Последно уредено од модератор:
Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Мислам дека најмногу од се ми е потребен одмор неколку дена :)[DOUBLEPOST=1425586225][/DOUBLEPOST]П.С. Викендов ќе ја пробам кимбинацијата валеријана + мелатонин, да видиме колку ќе ме успијат :)
Ај па пиши резултати. Дека се препознав во некои работи што ги пиша:D

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Знам и мене ми е сето тоа јасно, мојава анксиозност е 80% work related, бидејќи во исро време ги учам последните испити, работам турбо а работа има колку сакаш и не сакаш, останатите обврски се тука и едноставно 24 часа се премалку.
Мојот прв анксиозен напад беше на работа, пред една година
Тогаш сакаш да постигнеш нешто што и треба долгорочен период за остварување, сега разбирам зошто доживуваш анексиозност :P.[DOUBLEPOST=1425587564][/DOUBLEPOST][/DOUBLEPOST]П.С. Викендов ќе ја пробам кимбинацијата валеријана + мелатонин, да видиме колку ќе ме успијат :)
П.С фати си дечко и таа комбинација може да ти помогне да не мислиш,да не се концентрираш многу на тоа што доживуваш.[/quote]

Имам дечко, уште малце 8 години ;)
Дефинитивно тој делува како седатив, во добра смисла :) Во суштина не сум баш опуштена со моите да зборувам за дел од моите стравови, додека со него ама баш за се можам да си се изназборам, нешто ќе разбере, нешто нема, ама знам дека ќе ме поддржи и утеши - а до сега тоа делувало магично кога сум најпотресена :)

Kajgana Shop

На врв Bottom