Можеш да побараш во Бајкмаркет, Бајк стоп, Пробајк, Проспорт, Аутдор. Мислам дека не е проблем доставата, ако немаат, ќе ти го пратат по Карго. Има доста избор и треба да разгледаш.Дечки, ме интересира каде се во Скопје може да се купи велосипед, и дали продавниците нудат и достава по други градови по Македонија? Сакам да купам нешто стандардно, за по асфалт, со буџет од околу 250-300 евра, што би ми препорачале и од каде?
Е многу си се шинала 3 километри ко пензионер Супер е да си тераш точаче, еми еф и ние ко тебе чим имат снег ил планинариме ил скијамеJas so velosiped dnevno pominuvam okolu 3km,a ednash nedelno 15km. Edinstveno ne vozam samo koga ima sneg
Нема скоро ништо наведено ни за двата, ама сепак првиот, се работи за Scott.
Da puknesh me nasmea I definitivno sea koa se zatopli poise vreme ke imam za tocakotЕ многу си се шинала 3 километри ко пензионер Супер е да си тераш точаче, еми еф и ние ко тебе чим имат снег ил планинариме ил скијаме
Тук ево веќе крена времево така да сеа се мојт и поќе километри да се прает.
За 20+ илјади може да купиш само супербренд точак со најосновни делови (нов), со можност понатаму да го надградиш за подобри. На старо се наоѓаат интересни точаци со добри делови, ама сепак се на старо. Размисли убаво на што ќе си ги дадеш парите.И јас навлегов во овој скапан систем на избор. Се решив да купам MTB и се решив да одвојам околу 15000 денари. Почнав како лаик да разгледувам што и како и да се информирам се повеќе и повеќе и сфатив дека 15000 се премалку за добар MTB. Веднаш си издвоив 18000 денари и отидов кон ниво погоре и со побарувачка и очекувања од велосипедот. Ми стана јасно дека за добра опрема и тоа е малку. Сега сум решен да дадам 20к+ и пак се двоумам дали да земам нов со послаба опрема или на старо со подобра опрема. Навлегов во преголем избор и на ново и на старо и можам да кажам сега дека сум тотално, изгубен и навистина не знам што да изберам.
А убаво си сакав Merida за 12-13 000...
За 20+ илјади може да купиш само супербренд точак со најосновни делови (нов), со можност понатаму да го надградиш за подобри. На старо се наоѓаат интересни точаци со добри делови, ама сепак се на старо. Размисли убаво на што ќе си ги дадеш парите.
Хаха, не ти е лесно. Секако дека многу повеќе ќе добиеш ако бараш на старо, но никогаш нема да знаеш колку и како е возен. Посебно ако добро е исчистен и исполиран. Ова ти е нешто слично како со колине, кога некој ќе рече "Баба ја возела". Не дека не може да се најде топ точак на старо, треба убаво да отвориш очи или некој компетентен да го провери.
Погледни ги табовите горе и кажи ми дали сум размислил убаво.
Се изгубив, буквално. На ново освен entry level bike, друго ништо не може да очекувам за до 25000, но на старо гледам дека има премногу избор и тоа велосипеди многу малку возени некои освен асфалт не ни виделе кал или офроуд.
Мене селекција ми е тоа кога ќе отворам на фејсбук кој го продава точакот и ако имаме повеќе од 5 заеднички пријатели го исклучувам веднаш од изборот.Погледни ги табовите горе и кажи ми дали сум размислил убаво.
Се изгубив, буквално. На ново освен entry level bike, друго ништо не може да очекувам за до 25000, но на старо гледам дека има премногу избор и тоа велосипеди многу малку возени некои освен асфалт не ни виделе кал или офроуд.