Тогаш дај кажете нешто на ново до 35к да земам што ќе биде подобро од ова и ми треба да е на рати пошо додека да соберам 35к ќе отидат попустите ќе почне сезоната.Имам веќе Трек 7100 28 роад,али сакам нешто за по планина.Фала ви на сите
Да се разбереме едно.Рати и реален попуст нема.Или едно или друго.Освен ако го изоставиме тоа дека ќе имаш камата тоа во ред.
Инаку повисока цена има,па макар и со дајнерс(за која што нели викаат нема)
но од старт немаш реален попуст како што би добил во кеш.
Сум го видел Дац во живо како им вели на луѓево.А на рати може и добиваш плус 10% попуст.Истиот човек,вика а ако извадам кеш,е тогаш може 25%.
Е тоа е разликата.
Така да од овој аспект гледано,ако оди на рати тогаш можеш да си го земеш во било кој период од годината.Бидејќи во сезона даваат попуст 15% на пример а ти ќе добиеш например 10% па така нема да изгубиш многу.
Инаку види и во Треска Спорт од Giant.Пријател бил и вика дека донел нова роба сега,па погледни и таму.Дечково има можеби да се рече веројатно најдобро цени во Мк за бајк опрема и додатоци.Е сега како му се велосипедите искрено не сум се заинтересирал да прашам,но верувам дека има добри цени и за нив.
Неможам да му ја најдам страната сега,но и да ја нема тоа воопшто не смета.Кај нас барем во скопјево ми се допаѓа што продавниците за велосипеди се навистина блиску па за 20 минути се проаѓаат речиси сите,се разбира несметајќи ги Ктм и останати.
Бајкстоп,Треска спорт и бајкМаркет ти се во размак од 500 метри,а блиску може да се каже дека е и Проспорт.Тука веројатно би требало да ти падне и одлуката кое возило ќе го земеш.
Проспорт и специјализед се малку соленки.Си вредат велосипедите,ама за нив да се возат треба да се има специјализед џебови т.е малку подолги од вообичаено