Не биопсија,туку миом отстрануваа..И како што разбрав делот т.е миомот го праќаат во Скопје на анализа да се види дали е бенинген,или малиген..Рече докторот резултати после 20 дена,еве минат скоро 50 дена,уште абер нема..Треба и мајка ми да ја слушне не викам не да ја праша прво нејзе,ама треба да ВИДИ доле како е,може се формира нов миом,може има рана со гној,немора да значи дека ако ти тече крв и тогаш да отидеш..Подобро да се спречи отколку да се лечи нели..У осталом тоа им е работа на докторите..Не му е работа да пие коњаци и виски на работа оти некој богат татко части за своето новородено дете.
Се согласуваме сосема, меѓутоа, во голем дел од специјалистичките прегледи, ако не знаеш да кажеш што ти е, ти даваат упати за лаб. - пр. тумор маркери за конкретната специјалност, ртг итн. за да можат да елиминираат некои работи, а кон некои да се насочат повеќе.
За хистопатологија знам дека се чека многу, меѓутоа не би ги обвинувала пред да знам точно зошто - можеби самата процедура е таква да не може побрзо.
Докторите со кои јас работам (за другите не знам) често знаат да го направат следното - доаѓа пациент кој не знае дали воопшто има проблем, доаѓа ,,да се провери,, - го испраќаат стандард во лаб. па после гледаат дали има основа за нешто друго.
И те уверувам дека тоа не го прават за да пијат коњак, туку затоа што обично имаат по 40-50 пациенти дневно по доктор.
За др. доктори не знам и не сакам да коментирам, јас до сега, од мое искуство, не сум имала прилика лично доктор да ме запостави, затоа за сестрите па можам романи да пишувам.
За разни случаеви знам - како што кажав претходно во случајот со тетка ми, најскоро беше тоа, меѓутоа, што се вика на своја кожа немам осетено некоја негрижа.