Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735
Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Гледаш Игорче убаво рекол дека некои портали требало да бидат забранет како во на Сталин времето во тој случај е мноооогу полесно.Инаку клечењето е жива глупост инфомакс и на поголеми глупости се радувале.Ама за жал на Игорче секој има право да сере своја пропаганда а истерувањето на вистината е напорна работа.Ама неговиот сталинистички менталитет сака без судија и ако може без противнички голман.
Не барав забранување на извори како инфомакс како некоја сталинистичка процедура за цензурирање на информации, туку затоа што токму тој извор е дел од една огромна пропагандна машинерија на сегашнава власт во Македонија на која и Сталин би позавидел.
Те молам разгледај ги артиклите на инфомакс и кажи ми дали залужуваат грам внимание?
Второ, се работи за артикли од ‘втора рака‘ кои обично селективно и доста сензационалистички преведуваат, или во овој случај безобразно измислуваат глупости.
Да се исфилтрираат ваквите извори за да можеме да се концентрираме на изворите од прва рака.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/feb/27/eu-energy-union-vladimir-putin-russia-europe

ЕВРОПСКА ДЕМОКРАТИЈА!

Во трк да ги исполни желбите на американците и да ја истисне Русија од европа, ЕУ(Брисел) станува најголемиот диктатор.

Сега се предлага единствена енергетска политика, со други зборови Брисел(Германија) ќе кажува дали Унгарија и Бугарија ќе купуваат руски гас или не.

Исто како со нуклеарната енергија, Франција 75% од електричната енергија ја произведува од нуклеарните централи, ама Бугарија не смее да има централа.

Германија ќе продолжи да зема гас од северниот поток, ама Унгарија не смее, а Полска нека гори јаглен и нека црпи гас од шкрилци.

Се повеќе и повеќе, европскава унија ми личи на циркус.[DOUBLEPOST=1425036201][/DOUBLEPOST]http://rt.com/business/236019-gazprom-naftogaz-russsia-gas/

:pos::pos::pos:
А што фали на тоа ЕУ да биде и енергетска унија ? Освен Русија и Газпром никој друг не губи ништо.Од европската страна на швабите најмалку им одговара тоа во моментот. Тие најмногу си го имаат со русите и си обезбедуват за себе најдобри договори.

Инаку работите што ги наброја се такви моментално затоа што не постои единствена европска енергетска политика. Баш ради тоа е тој хаос и Русија многу добро го користи тоа.Многу е полесно да градиш добра преговарачка позиција која имаш 20 и кусур помали на другата страна.
Ова им е уствари најдобрата идеја која им текнала на европјаните во последните години.

Because energy has been mostly a domestic issue there are very few, interconnecting pipelines and grids. The plan is to build more. This would allow compensation for energy cut offs – such as the ones that Russia created in 2006 and 2009, causing thousands of eastern European homes to be left without heating for weeks.

Another idea is to diversify energy supplies by working on a southern gas corridor linking Europe to Turkey and Central Asia, or by setting up liquified natural gas hubs in northern Europe that could act as back-up in case of another gas crisis with Russia.

If it negotiates as one bloc, Europe will not only be strategically stronger, but also in a better position to set an example on fulfilling its climate goals. The best way, for example, to encourage Poland to cut down on its use of coal is to ensure that its gas needs will not be subjected to external blackmailing. After all the criticism that has been aimed at EU institutions, the latest plan from Brussels deserves support.

Член од
12 април 2014
Мислења
108
Поени од реакции
45
Да е во печатена форма инфомакс може да послужи кај мене во тоалет Игорче потполно се сложувам.Само таа мизерија да ја наречеш огромна пропагандна машинерија е чисто ласкање кон нив,не ми треба филтер за да се концентрирам,Но сепак секој може да си лае негово право е а нам ни е работа да го препознаеме и неговите глупости да ги употребиме против него а не да ги забраниме.Или пак како во американскиот миленик-Саудиска Арабија по 1000 камшика за пишан збор.Поздрав.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Taму некаде во 90те скокавме и се палевме на некаква си пазарна економија а сега гледам одобруваме пазарна диктатура, ама чинам и лајната од запад убаво мирисаат...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.808
Поени од реакции
34.061
``Се обидуваме да ги наместиме русите но слабо ни иде .``
Начинот на дејствување си го представивте супер со овие неколку реченици.
Во истиот контекст:
В Москве убит Борис Немцов
http://www.interfax.ru/russia/427005

Иначе Кина изгледа зазема поконкретен став за судирот во Украина, до сега беше (релативно) настрана:
Chinese diplomat tells West to consider Russia's security concerns over Ukraine
http://www.reuters.com/article/2015/02/27/us-china-ukraine-idUSKBN0LV0H120150227

Извадоци:
Cited by Reuters, Xing said that Western powers should take into consideration Russia's legitimate security concerns over Ukraine.

Reuters' assessment of Xing speech: "an unusually frank and open display of support for Moscow's position in the crisis."

"The United States is unwilling to see its presence in any part of the world being weakened, but the fact is its resources are limited, and it will be to some extent hard work to sustain its influence in external affairs."

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.205
Поени од реакции
22.833
Приметувам и Гардијан се ми брише изминативе недели, без говор на омраза и навреди. Дури и други се жалат. Вчера им пишам коментар зашо објавувате за некаква си агресија а не пишувате абсолутно ништо за парадата во Естонија, ми избришаа, и пак и пак и пак па после не ни смеев да коментирам на темата.

Слобода на изразување.
Да, да, гледам сите постови ми се избришани (од поновите) и ми бришат што и да постувам. Тоа е, прашање на време беше кога ќе падне маската за слобода на говор и слични "eвропски вредности" кои важат исклучиво за едната страна. Во секој случај нема да ти се верува какви се ретардирани работи пишуваат луѓето таму (покрај повиците за геноцид, тероризам итн итн).

@Bratot Ми стојат на Disqus коментарите, сите со знак removed. Ако затребаат за нешто само ss да направам и готово.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
@Bratot Ми стојат на Disqus коментарите, сите со знак removed. Ако затребаат за нешто само ss да направам и готово.
Направи принтскринови од сите коментари, чувај ги кај себе и имај ги при рака, ја би ги качил на некој блог, ФБ или твитер со онака цела колекција со добри тагови да излегуваат на што повеќе спомнувања.После ќе почнат се' повеќе луѓе да го прават истото и ќе помогне да се неутрализира дволичноста во медиумите.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Слика која не докажува ништо... освен дека некој си го заборавил знамето кога бегал од Дебалцево. :)

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.205
Поени од реакции
22.833
Онака.

Загуби на Украинската војска.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.808
Поени од реакции
34.061
To Poroshenko with Love, from Ukrainian Soldiers

П.С. Да не знае некој што значи „бљед„? Може едно 1000 пати го кажаа зборот...

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Blyad не нешто како fuck ?

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.205
Поени од реакции
22.833
Напуштена опрема за шкрилци најдена во напуштена база на Националната Гарда.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.834
Поени од реакции
4.536
Напуштена опрема за шкрилци најдена во напуштена база на Националната Гарда.

не другар ова русите го имаат донесено тука за пропаганда да прават
гледаш дека пишува на моторите детроит дизел, тоа е село во камчатка

Kajgana Shop

На врв Bottom