Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
сакам само да споделам нешто што го добив од човек што се занимава со политиката во буг.законот ке го гласаат крајот на АПРИЛ почеток МАЈ,што ке донесат незнам но ова со сигурност ми го кажа...ПОЗ..

Член од
25 февруари 2015
Мислења
75
Поени од реакции
54
сакам само да споделам нешто што го добив од човек што се занимава со политиката во буг.законот ке го гласаат крајот на АПРИЛ почеток МАЈ,што ке донесат незнам но ова со сигурност ми го кажа...ПОЗ..
Е супер, баш интересно, дали може да се дознае дали тој закон доколку се донесе ќе важи за сите што се заглавени во процедурата, бидејќи сите што се веќе поминати се со постоечкиот закон и дали ќе треба од ново да аплицираат, на мој роднина му беше одбиена молбата, му рекоа ако сака може од ново да почне(чекање и нервози нови две години). Сите се надеваат на новиот закон, но не е сигурно дали ќе ги опфати оние кои веќе се пресудени со стариот

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Вака ме интересира на првото одење во ДАБЧ, ти даваат рок за поднесување дополнителни документи за потекло, било да имаш роднини, дедо што служел бг војска или крштеница од бг црква.....

е сеа мене тој рок ми е до 10 март, таму ми рекоа до 10 март да донесам документи, а посредников ми вика можело и до 20 март?

Како мислите може или не може да се продолжи рокот? НЕ може ваљда како ќе ми прдне на мене да носам документи,. таму ми рекоа до 10 март, посредников си игра к*р таш*ак со мене или така ми се чини?

Искуства?

Член од
25 февруари 2015
Мислења
75
Поени од реакции
54
Ne mi bese jasen prviot broj zosto sluzi a za ostanatoto sum poveke od dobro zapoznaena.
samo sakav da znam okolu toj broj i prasav najkulturno covecki nema potrebaod arogantnost.
Ova e forum za diskusija i sekoj ima pravo da si prasa nesto sto ne mu e jasno.
премногу лично ги сфаќате коментарите, овде не се работи ни за мене ни за тебе, туку за информација, тука не има мн. сезнајковци, неписмени, арогантни, неупатени, упатени итн со ладна глава до сакана информација

Член од
6 февруари 2015
Мислења
103
Поени од реакции
70
Вака ме интересира на првото одење во ДАБЧ, ти даваат рок за поднесување дополнителни документи за потекло, било да имаш роднини, дедо што служел бг војска или крштеница од бг црква.....

е сеа мене тој рок ми е до 10 март, таму ми рекоа до 10 март да донесам документи, а посредников ми вика можело и до 20 март?

Како мислите може или не може да се продолжи рокот? НЕ може ваљда како ќе ми прдне на мене да носам документи,. таму ми рекоа до 10 март, посредников си игра к*р таш*ак со мене или така ми се чини?

Искуства?
pa normalno deka ke pocituvas rokovi na institucija a za posrednicite site skoro se isti sega demek ke pusti molba i ti e ke ti gi primat i posle 10 mart ama toa se dopolnitelni troskovi za tebe nemas potreba

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
pa normalno deka ke pocituvas rokovi na institucija a za posrednicite site skoro se isti sega demek ke pusti molba i ti e ke ti gi primat i posle 10 mart ama toa se dopolnitelni troskovi za tebe nemas potreba
Да и јас така мислам, само што ете посредников е упатен во работата, и плус потешко ми е сама да одам до Софија, и да поднесам документи, тој има искуство може и врски и затоа мислев да му дадам на него да поднесе, е сега можно е тој да нема работа баш до 10 март и да нема некоја тура до Софија, па затоа така да ми вика, може и да се продужи рокот.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
37
Поени од реакции
22
Кога сме кај посредниците-колку пари ви наплакаат?Мене например од подигање на гражданство до подигање на пасош 250€.ето реална цена?

Член од
1 март 2015
Мислења
6
Поени од реакции
0
"Prepiskata e prekratena" ne e dobro znaci ti e zaprena procedurata dopolnitelnite dokumenti so gi imas odneseno ne bile dovolni za drzavjanstvo taka da sega ti e eden vid zaprena postapkata. Dokolku dojdi do izmenata na zakonot site so ja cekame i se nadevame deka ke se napravi, mozi ke pominis ama to nikoj ne mozi da ti kazi. Znaci momentalno nemas sansa za drzavjanstvo sledi ja redovno temata ke postiram mozi jas ili nekoj drug clen koga ke ima nekoj izmeni mozno e kraj na mart ama MOZNO E (ne e nisto sigurno).
Koj broj si od prilika i kakvi dok. dopolnitelni podnese?
Druze ne odnesov nisto posto nemam.A i prezimeto mi e na ИЌ taka da ocekuvav nesto vakvo.Inaku pasos mi trebase za rabota ali toa e ke probam so bg viza
81.. 2012.Ke se najde drugo resenie da se zamine od ovaa vukojebina poz i fala za info[DOUBLEPOST=1425224197][/DOUBLEPOST]
Кога сме кај посредниците-колку пари ви наплакаат?Мене например од подигање на гражданство до подигање на пасош 250€.ето реална цена?
450 evra se pod toa e manipulacija

Член од
11 април 2012
Мислења
4.605
Поени од реакции
5.299
Здраво

Сакам да прашам. Доклоку би сакал да аплицирам за Бугарски пасош во амбасадата во Скопје, да ли повторно би требвало да се приајвам на страната http://www.aba.government.bg/?legal=9 или лично треба да отидам во амбасадата за да се пријавам за да чекам да Булгарски происход.

Ви благодарам однапред

Поздрав
Не закажуваш ништо на интернет, ќе се јавиш на бројот за закажување мислам дека беше 058 058 555 ама препрашај пак во амбасада и ќе одиш кога ќе ти закажат.

Член од
1 март 2015
Мислења
6
Поени од реакции
0
Не закажуваш ништо на интернет, ќе се јавиш на бројот за закажување мислам дека беше 058 058 555 ама препрашај пак во амбасада и ќе одиш кога ќе ти закажат.
Proveri vo osiguritelnata kompanija sproti ambasadata mozebi ke mozat da ti zakazat

Член од
11 април 2012
Мислења
4.605
Поени од реакции
5.299

Искуства?
Една работа треба да ви е јасна рокот ви го дава тамошна институција не посредникот. Ако рекле до 10 тогаш до тогаш ти е, не до 11 не до 20 туку до 10. После тој рок може да ти прифатат ама само ако сакаат они. Затоа не си играј ако несака он да ти однесе до тогаш однеси сама.

Член од
1 март 2015
Мислења
6
Поени од реакции
0
Една работа треба да ви е јасна рокот ви го дава тамошна институција не посредникот. Ако рекле до 10 тогаш до тогаш ти е, не до 11 не до 20 туку до 10. После тој рок може да ти прифатат ама само ако сакаат они. Затоа не си играј ако несака он да ти однесе до тогаш однеси сама.
Druze da ne imas nekoja informacija kako da zemam bilo kakov dokument od BKK ili nesto drugo za dopolnitelna

Член од
29 јануари 2015
Мислења
37
Поени од реакции
22
Druze ne odnesov nisto posto nemam.A i prezimeto mi e na ИЌ taka da ocekuvav nesto vakvo.Inaku pasos mi trebase za rabota ali toa e ke probam so bg viza
81.. 2012.Ke se najde drugo resenie da se zamine od ovaa vukojebina poz i fala za info[DOUBLEPOST=1425224197][/DOUBLEPOST]
Мене ми излезел указ,потребно е да одам да подигнам гражданство и да се сликам за пасош.Таа услуга стои 450€????

Член од
13 септември 2008
Мислења
194
Поени од реакции
259
Eve kolku vreme mozi da odi postapkata za predlog izmenite vo zakonot,vneseni se na 04.02

http://www.parliament.bg/bg/billbecomeact

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Кога имаш презиме на ИЌ Што бараш бугарски документи и на која основа ќе ти ги издадат ?
Извади си хрватски пасош. Има милиони опции

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom