Фиксна протеза

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Луѓе сакам забите да ги направам баш како на рекламине што ги прикажуваат.
Имам добри заби, но забите од едната страна ми се пократки, па како да има некоја нерамност, како да не се подредени.
Дали тој проблем ќе може да се реши и дали тој ефект ќе може да се добие со носење фиксна протеза?
Потоа сакам да ги обелам, ама да бидат баш она бели.... нешто како на сликата........ како се прави обелување на забите?:)

Член од
1 октомври 2013
Мислења
759
Поени од реакции
336
Луѓе сакам забите да ги направам баш како на рекламине што ги прикажуваат.
Имам добри заби, но забите од едната страна ми се пократки, па како да има некоја нерамност, како да не се подредени.
Дали тој проблем ќе може да се реши и дали тој ефект ќе може да се добие со носење фиксна протеза?
Потоа сакам да ги обелам, ама да бидат баш она бели.... нешто како на сликата........ како се прави обелување на забите?:)

Мн пари ќе ти требаат :D а може ова да се постигне секако :)

Член од
16 април 2013
Мислења
81
Поени од реакции
55
Некој да ми препорача протеза дека да ставам, некој шо имал искуство и добил резултат од неа. Некаде у близина на Штип-Кочани да ми биде блиско за контроли после...

Член од
17 април 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
Здраво дечки. Ај ако сакате препорачајте ми стоматолог за фиксни протези од Битола или Прилеп. Пред 10 години носев фиксна протеза само на горната вилица и ми се наместија забите, но по извесно време ми се разместија и ми се влоши загризот, односно сега немам никаков загриз на предните заби, вилиците ми се допираат само на 6ки и 7ки :( шо се вика неможам саламче да грицнам со забиве. Иначе имам 24 години и страшно почна да ми смета ова па се надевам дека ќе се среди работава.

Доколку знаете и цени отприлика, би било добро да пишите.

Член од
22 јуни 2012
Мислења
116
Поени од реакции
60
Бројче немам,со врски отидов дента и директ кај докторка ме прати и од тогаш таа ми е како матична за протези носам 2 веќе а уште една ќе ставам со три протези од еднаш недај боже ни на најголемиот непријател не му го посакувам ова али тоа е што е :)))
Можеш да ми кажеш како и е презимето или каде се наоѓа клиниката за да можам да ја најдам? Очајно ми треба добар ортодонт во Скопје, помагајте луѓе. :(

Uchiha Sasuke

Sharingan User
Член од
21 март 2013
Мислења
3.623
Поени од реакции
7.383
Здраво дечки. Ај ако сакате препорачајте ми стоматолог за фиксни протези од Битола или Прилеп. Пред 10 години носев фиксна протеза само на горната вилица и ми се наместија забите, но по извесно време ми се разместија и ми се влоши загризот, односно сега немам никаков загриз на предните заби, вилиците ми се допираат само на 6ки и 7ки :( шо се вика неможам саламче да грицнам со забиве. Иначе имам 24 години и страшно почна да ми смета ова па се надевам дека ќе се среди работава.

Оди Смајли(Битола),Генимаале се наоѓа наспроти игралиштето,300 евра фиксна протеза.
Јас горна ќе ставам за една недела од таму.

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409
Можеш да ми кажеш како и е презимето или каде се наоѓа клиниката за да можам да ја најдам? Очајно ми треба добар ортодонт во Скопје, помагајте луѓе. :(
Ирена Гавриловиќ
Клиника :)

S

Samurai_Sk

Гостин

Го имаш истиот проблем како мене батка, хахаха вака ке треба да ставиш протези и на горната и на доланта вилица, па после лекарот ке ти препорачува да носиш ластики medium pull од долната 4 покрај нагорните 2 1 1 2 па пак на долната 4 од страна фактички како мост доаѓаа тоа и ти нема да можеш да јадеш може само да пиеш вода :D ама тие ластики можат да се остранат само е многу тешко да се носат, само така вилицата ке ти се поправи

Член од
8 март 2013
Мислења
76
Поени од реакции
103
Читам погоре и стварно не знам кој е тој ортодонт што дозволил/ рекол дека може да се носи само на една вилица. Нормално дека ќе имате проблеми со загризот. Секогаш мора да се носи на двете, не се работи за тоа да ви земат повеќе пари туку дека мора. Е сега тоа не мора да значи дека ќе ви ги стават двете одеднаш, ако е потребно може прво на горната месец два да ви речат па потоа да ја стават и долната, како и да е мора да се износи на двете за да се добие правилен загриз.

Патем, дали таа Марија Зужелова работи некаде приватно, може и по пп да ми одговорите. И дали е уште на клиника или во пензија е?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не мора ластици, може и рачно да се крене загризот за 10-15 мин.

S

Samurai_Sk

Гостин
Не мора ластици, може и рачно да се крене загризот за 10-15 мин.
епа изгледа не е истиот проблем оти на мене горната вилица е понапредна од долната така што забите напред не можат да доаѓаат на дофат со долните и има празнина помеѓу нив, еднашка ми препорача вежба со јазик и да пробам да голтнам, па после се решивме да носам ластици.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
епа изгледа не е истиот проблем оти на мене горната вилица е понапредна од долната така што забите напред не можат да доаѓаат на дофат со долните и има празнина помеѓу нив, еднашка ми препорача вежба со јазик и да пробам да голтнам, па после се решивме да носам ластици.
да да извини, требаше да цитирам, се надоврзав со горниот пост, зошто членот спомна и дека се носат две протези одеднаш, никогаш само една. Така се помали шансите загризот да се влоши (не дека не може) и лесно е за поправање од месец во месец. Најголема грешка е само една протеза да стави човек иако прави биле забите горе/доле, стално го ломотам тоа на форумов.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.602
Поени од реакции
59.373
Патем, дали таа Марија Зужелова работи некаде приватно, може и по пп да ми одговорите. И дали е уште на клиника или во пензија е?
Вo пензијa е веќе гoдинa-денa.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Vcera mi gi izvadija protezite i mi zedoa mera za mobilna, denes mi stigna mobilnata proteza, ako moze da mi kazite kolku e potrebno da se nosi preku den ? za preku nokj znam deka treba celo vreme.
-Mi kazuvase doktorkata ama ne skapirav bash bash, ako moze pomos

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom