Lala крема против пеги и флеки

Член од
8 март 2013
Мислења
76
Поени од реакции
103
Ме интересира за оваа крема дали помага за остранување/избелување на благо потемнета кожа поради изложување на сонце, односно флека? Знам дека има и дневна и ноќна, дали има разлика пример дали се двете исто ефикасни или не? Дали ја користел некој и како е задоволен? Дали може да предизвика некакви контраиндикации?

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.741
Поени од реакции
22.919
Најпозната крема на овие простори :D Не знам, ама мислам дека е ефикасна, пошо навистина многу често ја користат.

Cymbaline

Wallflower
Член од
14 август 2014
Мислења
323
Поени од реакции
1.281
Јас ја користам, мене ми се покажала како ефикасна за флеки од акни, со неа немам ни една флека, чисто ми е лицето. Купи ја, нешто помалку од 100 денари кошта, нема да бидеш оштетен којзнае колку и да не ти делува. Само внимавај на датумот и внимавај при изборот, има ноќна и дневна, немој да шеташ преку ден со ноќната, пошто можно е и контраефект да добиеш. :)

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Јас ја користам ноќната пошо разбрав дека повеќе делува, мене ми е топ.

Cymbaline

Wallflower
Член од
14 август 2014
Мислења
323
Поени од реакции
1.281
Дефинитивно ноќната е поефикасна, ама со ноќните под дифолт не треба да се изложуваш на сонце, најчесто поради присуство на овошна киселина во нив. Оваа исто мислам дека има овошна киселина, конкретно за неа ми кажа козметичар.

Член од
14 август 2012
Мислења
1.708
Поени од реакции
738
Дека може да се купе и која е подобра дневна или ноќна

Член од
8 март 2013
Мислења
76
Поени од реакции
103
По аптекиве као што глеам ја нема. Барем во повеќето. Сигурно е да се купи од оние што продаваат по пазарчиња и слично? Имам гледано. Инаку до тие што користеле, за колку време се гледаат резултати?

M

Moon Child

Гостин
Баба ми ја користи откако за себе знам. Става од неа секој ден. Еднаш на времето додека работеше, заборавила да стави, а тргнала на работа. Се вратила од пола пат да стави Лала. Еве ја, има 65 години, нема ниедна брчка ни флека на лицето. Мазна е ко бебешко газе, сериозно ви кажувам. А каде ја набавува, незнам, треба да ја прашам.

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Баба ми ја користи откако за себе знам. Става од неа секој ден. Еднаш на времето додека работеше, заборавила да стави, а тргнала на работа. Се вратила од пола пат да стави Лала. Еве ја, има 65 години, нема ниедна брчка ни флека на лицето. Мазна е ко бебешко газе, сериозно ви кажувам. А каде ја набавува, незнам, треба да ја прашам.
Ја има на пазар, 80 денари е мислам :)

Член од
8 март 2013
Мислења
76
Поени од реакции
103
Ја има на секој пазар, а можно е и по парфимерии некои. Ако не можеш да ја најдеш по тезгите прашај некои од пазарџиите. 80 е да.

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Арно ме потсетивте, одамна ја имам дома дневната, денес конечно се наканив да се намачкам со неа. :D Само ќе видам колку време ќе издржам, со оглед на тоа дека не поднесувам никакви креми, помади и пудри на лицето. Лепливи ми се, гадни и често се фаќам за лице и размачкувам. Ама оваа гледам убаво мириса, белки ќе се навикнам. Оти имам доста пеѓи. :X3:

И едно прашање, ако може. Таму и на кутивката не пишува ништо, колку пати/на колку дена се мачка од чудово? :D После јадење или пред јадење? :P

Член од
8 март 2013
Мислења
76
Поени од реакции
103
На празен желудник! Никако после јадење!!! :P

Еднаш ваљда.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.548
Ја праша? :D

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.548
Оние што ја користеле и им делува, после колку време видовте резултати? Ја користам околу еден месец и уште ништо.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Јас ја користам неколку месеци, од март-април негде. Кај мене има некои минимални резултати, али јас ја користам дневната крема, ноќната била поефикасна, па може ради тоа и нема нешто ептен видливо.
Али задоволна сум од кремата во секој случај, лицето ми изгледа посвежо, тенот поизедначен, брзо се впива во кожа и многу убаво ми мириса. Ко за некој што освен лосион за чистење друго ништо не става на лице ми е сосем погодена.

Kajgana Shop

На врв Bottom