Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
2-3 nedeli idam pocesto kaj baba mi vo selo i pijam voda od cesma i primetiv stomakot poslem toa me boli mnogu dali e od vodata ili ne neznam
ima li nekade vo skopje da ja proveram vodata dali e za pienje

Од што може да настанува претерано отекување/дуење на стомакот кај луѓе кои имаат мозочен удар?

Колку време од појавата на првите симптоми, заболениот од грип е опасен за околината? ( можеме од него да се заразиме )

Во истиот момент...!
Но уште колку дена е опасен
Вчера на гости ми беше една пријателка која пред 6 дена се разболела и тврдеше дека повеќе од неа не можам да се заразам

Од рак, ако не е асцит онда е запек.
Што е тоа асцит? Во болница викаме да направат испитувања, да превземат нешто, но они бегаат од случајот...:(

До вчера си бев супер, сабајлево станав нос ми течи како чешма, лути упм го откорнав денес со паломите. Барем досега немам сеуште мака со грло, кивам ретко 3 пати ми се случи денес (али кога кивам кивам квалитетно 5-6 пати по ред). Маката ми е со носот, дајте некое чаре што да земам да мине побрзо, работното место ми е исполнето често со состаноци секојдневно и не ми е пријатно за време на состаноци да секнам нос или да кивам. Спас против течењево на носот, а воедно и што може да земам од аптека да мине побрзо настинкава?

До вчера си бев супер, сабајлево станав нос ми течи како чешма, лути упм го откорнав денес со паломите. Барем досега немам сеуште мака со грло, кивам ретко 3 пати ми се случи денес (али кога кивам кивам квалитетно 5-6 пати по ред). Маката ми е со носот, дајте некое чаре што да земам да мине побрзо, работното место ми е исполнето често со состаноци секојдневно и не ми е пријатно за време на состаноци да секнам нос или да кивам. Спас против течењево на носот, а воедно и што може да земам од аптека да мине побрзо настинкава?
Sprej za nos. I luti bomboni. Ke ti pomogne. :)
Inace mozes da zemes Vitamin C. Ke pocnes da sprecuvas nastinka.

Риностоп за носот, Стрепсилс ако те боли грлото и супа. Секако и одмор колку што може :)

Sprej za nos. I luti bomboni. Ke ti pomogne. :)
Inace mozes da zemes Vitamin C. Ke pocnes da sprecuvas nastinka.
Витамин Ц имам секогаш во мене, веќе го пијам. Ти благодарам на советот
Риностоп за носот, Стрепсилс ако те боли грлото и супа. Секако и одмор колку што може :)
Ќе побрзам да земам Риностоп, не сум користел досега, ти благодарам на советот :)

Имав болки у градите и беше на доктор вика ништо немаш, сигурно си се преладил. Даде ми апчиња за мускулите и ми рече после 2-3 дена да одам па ако не ми помине.Ако може некој да каже некој збор за овоа?

Имав болки у градите и беше на доктор вика ништо немаш, сигурно си се преладил. Даде ми апчиња за мускулите и ми рече после 2-3 дена да одам па ако не ми помине.Ако може некој да каже некој збор за овоа?
Nz iskreno i jas imam bolka vo gradite i se gusam cesto se plasam da ne e pnevmonija :( utre ke idam na lekar pa ke vidime

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom