Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
daa@archives.government.bg
Ova e meil adresata mislam deka unazad nekolku strani nekoj ja imase napisano.[DOUBLEPOST=1424796836][/DOUBLEPOST]
Te sledam od start koga se zacleniv i sega gledam deka kako ke gi fati raspolozenie od sabajle taka si pravat.Znaci se e lotarija ustvari ne e bitno so dokument e i so pisuva na nego_Ovoa e p...... zila da ti pukne.[DOUBLEPOST=1424797011][/DOUBLEPOST]
Toa se postapki vrakani na dopolnitelna pa ponovo vo normalna i na kraj odobreni.
no ima i postapki od normalna procedura shto bile od 11 000 do 13400 pa odobreni so pozitivno mislejne pa sakav da prasam od koga se ragledani dokumentite zosto jas sum 15xxx i pred edna nedela pominaja na razgleduvajne pa 90% od niv se vrateni vo dopolnitelna proverka a jas sum ostanat vo normalna procedura so toa shto odnesov dokument venacanica od baba i dedo uste pred 6 meseci pa so molba vencanicata ja vnesov vo moite dokumenti uste pred da bidat razgledani ili uste pred da dojdat na red zatoa prasuvam .

no ima i postapki od normalna procedura shto bile od 11 000 do 13400 pa odobreni so pozitivno mislejne pa sakav da prasam od koga se ragledani dokumentite zosto jas sum 15xxx i pred edna nedela pominaja na razgleduvajne pa 90% od niv se vrateni vo dopolnitelna proverka a jas sum ostanat vo normalna procedura so toa shto odnesov dokument venacanica od baba i dedo uste pred 6 meseci pa so molba vencanicata ja vnesov vo moite dokumenti uste pred da bidat razgledani ili uste pred da dojdat na red zatoa prasuvam .

Stom brojceto ne ti e vrateno ocekuvaj pozitiven ishod za ukaz ..a i dokumentite mislam deka se ti na mesto nema mesto za panika od dopolnitelna ..
inaku do 15 500 mislam se pregledani i vrateni ne se celosno od 15000 do 16000
A vo portokolite brojkite se stignati za ukaz do 11 i nesto mislam da taka ima vreme da se nadevas za pozitiven ishod moe mislenje.

Druze cekaj ke ti dojde red eve ti primer denes prekraten so dokument tuka nikoj ne moze da kaze dali ke ti odobrat ili ne. Majka mi I tatko mi gi vratija na dopolnitelna I podnesov za dvajcata od mene I sestra mi bg licni karti ali za sekoj slucaj trazam plus dokunenti.

Stom brojceto ne ti e vrateno ocekuvaj pozitiven ishod za ukaz ..a i dokumentite mislam deka se ti na mesto nema mesto za panika od dopolnitelna ..
inaku do 15 500 mislam se pregledani i vrateni ne se celosno od 15000 do 16000
A vo portokolite brojkite se stignati za ukaz do 11 i nesto mislam da taka ima vreme da se nadevas za pozitiven ishod moe mislenje.
sepak fala na pozitivnoto mislejne daj boze i jas se nadevam taka inace stignati se do 16000 so pregled od koi od niv od 15000 pa se do 16000 90% se vrateni na dopolnitelno razgeduvajne inace sega proveriv ima odgovori na tie shto bile vo norlamlna procedura ostanati i imaa rezultati do 14001[DOUBLEPOST=1424800868][/DOUBLEPOST]
Druze cekaj ke ti dojde red eve ti primer denes prekraten so dokument tuka nikoj ne moze da kaze dali ke ti odobrat ili ne. Majka mi I tatko mi gi vratija na dopolnitelna I podnesov za dvajcata od mene I sestra mi bg licni karti ali za sekoj slucaj trazam plus dokunenti.
znam kako e i jas uste probuvam da najdam od arhivata za voeni dokumenti zaradi dedo mi bil bg vojnik no negovite dokumenti nikade nemozime da gi najdeme pokraj seto toa ne znaeme koj polk bil inace drugot kade sluzel i od koja data do koja data bil vojska i na koe mesto vo koj grad seto toa go imame no nemozam da najdam vo koj polk i tuka sum zakocen probav na stranata na arhivata da najdam ama nekako mi e nesnaodlivo

Последно уредено:
sepak fala na pozitivnoto mislejne daj boze i jas se nadevam taka inace stignati se do 16000 so pregled od koi od niv od 15000 pa se do 16000 90% se vrateni na dopolnitelno razgeduvajne inace sega proveriv ima odgovori na tie shto bile vo norlamlna procedura ostanati i imaa rezultati do 13800
Razbrav,
znaci do poveke se razgledani a jas mislev pomalku se poso gleedav onaa nedela bitno rabotat inaku i mene me zacuduva ova 90% so se odbieni site brojki eve so gi pustaat ..gi teraat samo za da otkacat niso se ne znae inaku moe mislenje vo skoro vreme cekaj pozitivni vesti dokumentite ti se dosta vetuvacki, plus ne si vraten na dopolnitelna a veke site pokraj tebe se vrateni jas mislam deka e pozitiven ishodot.

Здраво Здраво,ако може некој да ми каже им пратив емаил на државниот архив за податоци за дедо ми и баба ми,дали треба прво да платам или прво ке ми одговорат дали се најделе нешто,инаку им пишав пред 7дена и за колку време ќе ми одговорат.
За десетина дена даваат одговор.Ќе ти пратат жиро сметка за да уплатиш.

Држете среќа, утре бојко бира нов претседател на ДАБЧ меѓу спас ташев, димитар владимиров и борис борисов

Сакам да прашам дали има некој добиено пасош (му е сменето од дополнителна на нормална процедура) од почетните броеви на 2013 (или било кога) притоа БЕЗ ДА ОДНЕСЕ БИЛО КАКОВ дополнителен документ? Има ли надеж за тие, или редно време е да се збогувам со таа надеж за бугарски пасош?

Држете среќа, утре бојко бира нов претседател на ДАБЧ меѓу спас ташев, димитар владимиров и борис борисов
кој е фаворит за нов претседател и како тоа ке се одрази позитивно за нас македонците ?

Сакам да прашам дали има некој добиено пасош (му е сменето од дополнителна на нормална процедура) од почетните броеви на 2013 (или било кога) притоа БЕЗ ДА ОДНЕСЕ БИЛО КАКОВ дополнителен документ? Има ли надеж за тие, или редно време е да се збогувам со таа надеж за бугарски пасош?
Za zal mislam deka ne drugar.
Osven da se poceka nov zakon so ovoj zakon nema nikakvi sansi.

@plumber ako prasuvas kolku vreme pominuva za da ti se smeni statusot vo odobrena (otkako ke gi vratat tie okolu tebe na dopolnitelna proverka)...jas ke ti kazam...jas cekav otprilika 1 i pol mesec..

Dali ima nekoj od januari/fevruari so odobrena molba da im e potpisan ukazot?..Soprugot ceka potpis od 7 januari..

Едно прашање има некој кој потеклото му е од Штипската околија?

@plumber ako prasuvas kolku vreme pominuva za da ti se smeni statusot vo odobrena (otkako ke gi vratat tie okolu tebe na dopolnitelna proverka)...jas ke ti kazam...jas cekav otprilika 1 i pol mesec..

Dali ima nekoj od januari/fevruari so odobrena molba da im e potpisan ukazot?..Soprugot ceka potpis od 7 januari..

Јас исто чекам од 7 јануари,и нема потпис.Колку надолго се чека за потпис на указ?

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom