Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

  • Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Две прашања:

Дали навистина јадење повеќе туна може да направи проблем поради живата која ја содржи? Некаде прочитав дека не треба да се јадат повеќе од 2 конзерви неделно, некаде пишува до шест, а некаде се вели дека немаш гајле колку и да јадеш. И дали ова е случај само со туната, или и со другите риби, да кажеме црвеноперки или ослич.

Абе како го спремате овесот? Доста се препорачува, го пробав со јогурт и некако тешко оди, не е вкусен. Додавате уште нешто за вкус?
 
Две прашања:

Дали навистина јадење повеќе туна може да направи проблем поради живата која ја содржи? Некаде прочитав дека не треба да се јадат повеќе од 2 конзерви неделно, некаде пишува до шест, а некаде се вели дека немаш гајле колку и да јадеш. И дали ова е случај само со туната, или и со другите риби, да кажеме црвеноперки или ослич.

Абе како го спремате овесот? Доста се препорачува, го пробав со јогурт и некако тешко оди, не е вкусен. Додавате уште нешто за вкус?
Незнам што овес си зел, али лично мене со јогурт ми е добар. Ако имам протеин додавам и од него во млекото или во водата, ако немам млеко го правам со вода и 1 лажица мед и некои такви рандом комбинации. Колку хамбургер никако нема да ти биде вкусен :D
 
Незнам што овес си зел, али лично мене со јогурт ми е добар. Ако имам протеин додавам и од него во млекото или во водата, ако немам млеко го правам со вода и 1 лажица мед и некои такви рандом комбинации. Колку хамбургер никако нема да ти биде вкусен :D

Шо знам, некој струмички е, овесни снегулки. Ќе го пробам и со млеко како е. А со вода како го спремаш, го вариш ли, или исто како и со јогуртот?
 
Шо знам, некој струмички е, овесни снегулки. Ќе го пробам и со млеко како е. А со вода како го спремаш, го вариш ли, или исто како и со јогуртот?
Обично од вечер со млака вода го потурам и го оставам да отстои плус му додавам 1 лажичка мала мед и го јадам наутро пред работа, исто и со млеко кога го јадам го ставам млекото да се стопли и го потурам врз овесните и чекам да омекнат и набабрат.
 
Обично од вечер со млака вода го потурам и го оставам да отстои плус му додавам 1 лажичка мала мед и го јадам наутро пред работа, исто и со млеко кога го јадам го ставам млекото да се стопли и го потурам врз овесните и чекам да омекнат и набабрат.

Аха, епа тоа е можеби, јас не ги оставам да отстојат за да омекнат. Фала.
 
Две прашања:

Дали навистина јадење повеќе туна може да направи проблем поради живата која ја содржи? Некаде прочитав дека не треба да се јадат повеќе од 2 конзерви неделно, некаде пишува до шест, а некаде се вели дека немаш гајле колку и да јадеш. И дали ова е случај само со туната, или и со другите риби, да кажеме црвеноперки или ослич.
Да може, не е случај со секоја риба конкретно ние тука сме најзасегнати од туната.[DOUBLEPOST=1424641046][/DOUBLEPOST]
Абе како го спремате овесот? Доста се препорачува, го пробав со јогурт и некако тешко оди, не е вкусен. Додавате уште нешто за вкус?

Натопи го со топла вода/млеко да се надои, насецкај кругчиња банана и вкусен ќе ти е.
 
Да може, не е случај со секоја риба конкретно ние тука сме најзасегнати од туната.[DOUBLEPOST=1424641046][/DOUBLEPOST]

Натопи го со топла вода/млеко да се надои, насецкај кругчиња банана и вкусен ќе ти е.
Јас го јадам овесот со јогурт:)
 
па може вакво нешто ако има солиден вкус,нормално дека нема да биде како чипс,ама сепак...

јас го пробав оној од јаболко нашиот ама не ми се допадна..боље без него неголи да го јадам :D
 
па може вакво нешто ако има солиден вкус,нормално дека нема да биде како чипс,ама сепак...

јас го пробав оној од јаболко нашиот ама не ми се допадна..боље без него неголи да го јадам :D
Auu drugar rado bi kreatin da shmrkam nego toa da go jadam, probav ednash mi se zgrozi.

Sent from my D5103 using Tapatalk
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom