- Член од
- 29 јануари 2015
- Мислења
- 31
- Поени од реакции
- 9
Е Мики, Мики, немаш аргументи имаш само навреди. Не се спуштам на твоето ниво. Како верник одлично бараташ со верски термини и возвишени мислиЈа знаеш „онаа„: „Некој за нешто зборува, а ороспијата зборува за пошетноста„.
Таков е и твојов обид, каде со став од антихрист се обидуваш да ја процениш рисјанската вера.

Ало разбуди се! Секогаш кога нема објаснување за верски проблем, се посегнува кон атеистички одговор. Го порекнуваш она што го проповедаш, ќе убиваш, а после ќе се покаеш. Просто. Па каде ќе одиш после смрта? Со крстот е многу јасно само намерно ја матиш водата за да испадне дека немам благе везе. Убаво ти објаснив за војните во ИМЕ НА БОГА ама испадна дека „ЛУЃЕТО ТОА ГО ПРАВЕЛЕ ОД СВОИ УБЕДУВАЊА И ПО СВОЈА ЛИЧНА ВОЛЈА“. А за робовите и обрезувањето сакав да ти посочам само мал дел од тоа што е напишано во Библијата за кои цркавата не сака да зборува.Еволуција,не се лути ама немаш благе везе од Библијата,Христијанството и Бог воопшто.Среќа твоја,па овде има далеку поголеми религиски аналфабети.Си запнал како вол у дол со потопов ама добро,ајде вака да ги поставиме работите.Кај мене дома доаѓаат гости,и се опијануваат,им удира тоа алхохолот во глава па се губат себеси.Почнуваат да кршат,јас толерирам,ги опоменувам они пак,кршат,кршат,кршат јас пак толерирам.Толерирам и навредување кон моето семејство.Дали тоа значи само затоа што сум јас мирољубив човек треба да дозволам да ми ја срушат мојата куќа која е лично моја ? Не така ? И јас имам граница на толеранција.И ако веќе неможе со милина,тогаш употребата на сила е легитимен начин да се запре нивното дејство.Така и Бог.И земјата и се во вселената се негова сопственост.Он нема имотен лист за нив,ама се негови.Он не удостоил да живееме на земјата,да уживаме во нејзините убавини и во убавините на животот,ама тоа не значи дека Он е поглуп од луѓето за да ги трпи вечно.Они да прават такви зла што се монструозни,и Он да се смее.Не,извини,ти кажав дека тогаш Бог не би бил нормален по својата суштина и природа да го трпи тоа.И потопот бил единственото решение,како што Судниот Ден ќе биде првото и последно решение за злото на човекот.
Тоа со крстот,од кај го извади тој заклучок само ти и никој друг на планетава не знае.Да е така,ај сите ќе држиме крст во рака и ќе се колеме.Такво нешто нити има во Библијата нити па Христијанството го содржи.Тоа ти само знаеш од кај си го донел тој заклучок.А за убиецот,Библијата вели ако луѓето не се покајат,ќе одговараат ПРЕД СИТЕ дури и за лошите изговорени зборови,а делата нивни(срамни,гнасни и зли од прво до последно) ќе бидат откриени пред сите.Така да,убиството е голем поим.Зависи од која причина е направено и дали убиецот се покајал за истото/истите.
Ти имаш роб дома ? Немаш.Па што си запнал со робовите ? Ете живееш во демократија,го имаш добието правото на слобода,што е патем најголемата суштина на Христијанството и тоа е тоа.
Последно уредено: