Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 август 2011
Мислења
30
Поени од реакции
38
Вака... Јас само прашав дали имаат било какви црковни документи за родното место на прадедо ми, и кажав дека се викал ____ (име и презиме), роден ____ година во _____ село/град... Ми одговорија потврдно - дека имаат документи за неговото родно место, само дека треба да им дадам попрецизни податоци што би им помогнале во пребарувањето. Не им пратив ништо затоа што немав никаква друга информација. Тие сепак ми пишаа повторно за нешто што успеале да најдат, и имав среќа тоа да е баш за фамилијата на мојот прадедо. Тоа е сѐ, не им побарав ништо конкретно, ниту свидетелства ниту било што, затоа што имав премалку податоци. Сфатив дека шансите ми се најдобри ако барам црковни документи, затоа што сите деца се крштевани. Толку.

Ти благодарам многу, сега ќе се растрчкам и распрашам и ќе се најде нешто . Поздрав

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
Dali nekoj znae za kolku vreme treba da mi se smeni statusot jas vcera podnesov dopolnitelen dokument.inaku sum od 2012 so procedura a na dopolnitelna stojam zaglaven veke edna godina.fala
Знам за случај каде што се смени статусот по 2 месеци од поднесување на дополнителни документи. Бројчето е 86ХХ од 2012г.

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Знам за случај каде што се смени статусот по 2 месеци од поднесување на дополнителни документи. Бројчето е 86ХХ од 2012г.
Mene mi se smeni za 2 nedeli.Ako imas original stari dokumenti.Prethodno bev 8-9 meseci na dopolnitelna.

Член од
6 февруари 2015
Мислења
103
Поени од реакции
70
ZDRAVO edno prasanje kaj moze da se proveri dali e dostaven dokument za poteklo od strana na posrednik pred tri meseci brojceto mi e 4..-2014 statusot ne e promenet se uste na razgleduvanje stoi i dali ima nekoj so ubavi vesti da ima izlezeno brojce od 2014

Член од
17 декември 2014
Мислења
240
Поени од реакции
145
ZDRAVO edno prasanje kaj moze da se proveri dali e dostaven dokument za poteklo od strana na posrednik pred tri meseci brojceto mi e 4..-2014 statusot ne e promenet se uste na razgleduvanje stoi i dali ima nekoj so ubavi vesti da ima izlezeno brojce od 2014
so 4000 ti e ili 400

Член од
24 јануари 2013
Мислења
273
Поени од реакции
316
Тие веќе имале БГ државјанство се откажале па сега си го бараат назад. И за нив рокот е 6 а за нас 12 мсеци.
Drugar izgleda mn golema greska imas, znaci i jas sam od 2014 g, kamo sreka ednas da imav pasos :)[DOUBLEPOST=1424271746][/DOUBLEPOST]
Da znaev deka tolku tolku bugari ima tuka....nikogas nemase da se zaclenam na forumot....faggots!
A ti pobratime mnogu si licen na toa klipcinjata? T.e najubav!!

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Drugar izgleda mn golema greska imas, znaci i jas sam od 2014 g, kamo sreka ednas da imav pasos :)
Зошто сум грешка?[DOUBLEPOST=1424271959][/DOUBLEPOST][ upload_2015-2-18_16-4-12.jpeg quote="LazarG, post: 7128648, member: 74430"]Da znaev deka tolku tolku bugari ima tuka....nikogas nemase da se zaclenam na forumot....faggots!
[/quote]
upload_2015-2-18_16-4-12.jpeg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom