LCD телевизори

Член од
21 април 2008
Мислења
268
Поени од реакции
130
Можно е да ти е до кабелот.. пробај смени го мислам дека истово го имаше кај еден другар мој со црвени точки.. и неможеше звукот да се пренеси во случајов се работеше за 10 М HDMI
фала многу ..
го извадив кабелот од комп и пак го ставив и се опраи,чудна работа :D

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.565
Поени од реакции
926
Ја го имам, супер е телевизорчето, одлична слика, до сега што сум пробувала со усб се ми има читано, има и опција кирилица да наместиш, малце се помачив со тоа ама на крај најдов :D
како стои со читање мкв мп4 во хд и фуллхд резолуција од усб? преводи? кирилица? проблемими со некои видео формати?

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
како стои со читање мкв мп4 во хд и фуллхд резолуција од усб? преводи? кирилица? проблемими со некои видео формати?
До сега никогаш не ми јавило проблем за било кој формат. Еве баш сега пуштив филм фул хд и одлично е. Си местиш енкодинг за кирилица и си тера без проблем :)

Член од
26 август 2008
Мислења
134
Поени од реакции
24
Здраво, имам Panasonic TX-L42ET60 со 3D но имам проблем со користење на 3D опцијата. Телевизорот ми е поврзан со пц преку мрежен кабел а и со хдми (по потреба). Кога ќе го пуштам филмот од тв директно преку мрежниот кабел се е ок со 3D но превод никако да излезе.
Пробав со KM Player преку хдму но нема никаков 3D ефект. Филмот во пц ми е ставен со исто име како и преводот. Некое решение да понудите ако знаете, фала однапред.

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Здраво, имам Panasonic TX-L42ET60 со 3D но имам проблем со користење на 3D опцијата. Телевизорот ми е поврзан со пц преку мрежен кабел а и со хдми (по потреба). Кога ќе го пуштам филмот од тв директно преку мрежниот кабел се е ок со 3D но превод никако да излезе.
Пробав со KM Player преку хдму но нема никаков 3D ефект. Филмот во пц ми е ставен со исто име како и преводот. Некое решение да понудите ако знаете, фала однапред.
Еве ти листа на плеери кои би требало да работат со 3д, чудно е тоа што и KMplayer е во тој список можеби има некое подесување кое треба да го уклучиш.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
314
Поени од реакции
30
Еве ти листа на плеери кои би требало да работат со 3д, чудно е тоа што и KMplayer е во тој список можеби има некое подесување кое треба да го уклучиш.
Преку HDMI може да го пушти филмот SBS но колку што знам преводот не може да го пушти SBS бидеќи излегува само еден на екран и мислам дека ќе биди поделен на 2 дела преводот односно ќе дојди до мешање на истиот.И кај мене не го вчитува преводот преку Lan најдобро е да пробаш со апликацијава ( MKVToolnix ) со неа кај мене преводот си работи нормално на телевизор во 3D, апликацијата инаку ти е да го ставиш преводот внатре во МKV фајлот и така да го отвориш само како видео. :)

Член од
26 август 2008
Мислења
134
Поени од реакции
24
Јас го пуштам преку KM Player ама го нема ефектот на 3D , сега ќе пробам со MKVTOOLNIX па ќе пишам што биднало...[DOUBLEPOST=1424187185][/DOUBLEPOST]
Преку HDMI може да го пушти филмот SBS но колку што знам преводот не може да го пушти SBS бидеќи излегува само еден на екран и мислам дека ќе биди поделен на 2 дела преводот односно ќе дојди до мешање на истиот.И кај мене не го вчитува преводот преку Lan најдобро е да пробаш со апликацијава ( MKVToolnix ) со неа кај мене преводот си работи нормално на телевизор во 3D, апликацијата инаку ти е да го ставиш преводот внатре во МKV фајлот и така да го отвориш само како видео. :)
Во input да ги ставам и филмот и преводот или?

Последно уредено:
Член од
15 ноември 2011
Мислења
314
Поени од реакции
30
Јас го пуштам преку KM Player ама го нема ефектот на 3D , сега ќе пробам со MKVTOOLNIX па ќе пишам што биднало...[DOUBLEPOST=1424187185][/DOUBLEPOST]
Во input да ги ставам и филмот и преводот или?
Да ставиги но пушти го филмот преку DLNA не преку HDMI

Член од
26 август 2008
Мислења
134
Поени од реакции
24
Го ставив но пак немаше превод, можно е јас да сум грешка нешто про постапките или тв не ми подржува преводи (или таков вид на превод )? Го пуштам преку serviio и од телевизорот преку media server.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
314
Поени од реакции
30
Па види спецификации на телевизорот дали подржува превод воопшто. Иначе јас на PC користам Nero Media Home бесплатен е и многу добар. На xbox-от исто не ми ги вчитува и мене преводите... но таму само mp4 формат подржува.

Член од
26 август 2008
Мислења
134
Поени од реакции
24
Па види спецификации на телевизорот дали подржува превод воопшто. Иначе јас на PC користам Nero Media Home бесплатен е и многу добар. На xbox-от исто не ми ги вчитува и мене преводите... но таму само mp4 формат подржува.
Извини ако те измалтертирам, дали би можел да ми ја објасниш целата постапка како го пушташ филмот од Nero Media Home, ќе го слегнам после па ќе го пуштам филмот според истата постапка како ќе кажеш. Да не се сватиме погрешка , кога го пуштам преку хдми го пуштам филмот на монитор и го влечам прозорецот скроз десно и се појавува на телевизорот (и нема 3D ефект).

Член од
15 ноември 2011
Мислења
314
Поени од реакции
30
Извини ако те измалтертирам, дали би можел да ми ја објасниш целата постапка како го пушташ филмот од Nero Media Home, ќе го слегнам после па ќе го пуштам филмот според истата постапка како ќе кажеш. Да не се сватиме погрешка , кога го пуштам преку хдми го пуштам филмот на монитор и го влечам прозорецот скроз десно и се појавува на телевизорот (и нема 3D ефект).
Nero Media Home ти е апликација за DLNA Server преку неа одкако ќе ја инсталираш избираш кој фолдери да ти бидат DLNA сервер и потоа одиш на телевизор и со опцијата за DLNA го бараш филмот и го отвораш многу едноставно :)

Член од
16 ноември 2011
Мислења
222
Поени од реакции
67
што е разлика помеѓу sony kdl-40w605bbaep и sony kdl-40w605b

и кој е подобар тв Sony kdl-40w605 или LG 42lb650v, со цените се тука.
3D воопшто не мие важно бидејќи нема да го користам, битно ми е добар панел(слика) , добар звук и добри смарт опции.
Херците според мене не се релевантни, а ако се објасните
nekoj nestto da odgovori :rolleyes:

Член од
15 ноември 2011
Мислења
314
Поени од реакции
30
nekoj nestto da odgovori :rolleyes:
Ај да одговорам разгледај постовите нагоре јас мислам LG ако земиш нема да згрешиш премоннгу перформансии има телевизорот :) Слика, 3D, Филмови , 3D озвучување, локално затемнување, а панелот е ТОП мислам дека е нешто што ретко кој телевизор го има!

Kajgana Shop

На врв Bottom