Morgan Freeman
Немодератор
Смешно (повеќе оди кон жално), но вистинито. Струмичките матуранти протестираат затоа што математиката била задолжителна на матурата! Треба да се засрамат, ако се тие толку добри ученици и се паметни како што се претставуваат ваљда се способни да научат и математика за матура. Секако не е лесно, но со малку повеќе труд, се' бидува.
Средното го завршив во Словенија каде што математиката е еден од 5-те предмети што се полагаат на матурата - зборам за општа матура. Па никој нит се жалеше нит протестираше. Имаше деца што 3-4 пати полагаат ама никој не се жалеше за тоа што математиката била задолжителна.
Ова е претеризам. За се' нешто по некој протест. Ова според мене е една од правилните одлуки на МОН.
Ваш коментар за овој дебилизам (според мене!)?
Средното го завршив во Словенија каде што математиката е еден од 5-те предмети што се полагаат на матурата - зборам за општа матура. Па никој нит се жалеше нит протестираше. Имаше деца што 3-4 пати полагаат ама никој не се жалеше за тоа што математиката била задолжителна.
Ова е претеризам. За се' нешто по некој протест. Ова според мене е една од правилните одлуки на МОН.
Ваш коментар за овој дебилизам (според мене!)?
). Ја поштено си ги решив сите, али некои не ми биле добро решени, т.е на погрешен начин, па коа ги проверуваше мислеше дека сум ги препишал од некој друг што ги решил набрзинка, и ми намали оценка за инат. Од тогаш реков дека никад нема да седнам да учам математика, и го исполнив тоа, си завршив сите години со тројка (за кец бев, али систем на образование во македонија ftw). Да ме фатеше ова со матурава мене, сигурно ќе протестирав од овие причини. Нека си протестираат децата, демократска работа