iPhone 6 и iPhone 6 Plus

Дали ќе премините на iphone 6

• Да

Гласови: 8 15,7%
  • Не

Гласови: 43 84,3%

• Вкупно гласачи
    51
  • Гласањето е завршено на .

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.665
Поени од реакции
14.539
Има ,кога се става куп твикови а бе ај кога не си пробал ....

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Читај се што пишуваш или научи да се изразуваш. Викаш дека имаш 5s и затоа не ставаш џејлбрејк.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
Читај се што пишуваш или научи да се изразуваш. Викаш дека имаш 5s и затоа не ставаш џејлбрејк.
Ај не ме замарај ,кога повеќето си помагаат за решавање проблеми,а од вас само критики и одмагање,.А што ве засега како си пишувам или да изразувам.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
Имам ајфон и ајпад и поради ваквите грешки ,,ерори" тоа може да го заебе џејлбрек од куп твикови кои повеќето не се официјални од Apple затоа викам не правам џејлбрек ...

krale

iFrit
Член од
30 јули 2011
Мислења
803
Поени од реакции
254
ми треба помош не можам да го кренам софтверот па ниту да го ставам во рековери моде . Ми поплавува екранот на ристор и ми покажува ерор 27 или 9 различно шо да правам
Најчесто проблемот не е решлив - проблем со baseband... Aко има гаранција носи го под гаранција да го видат.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.665
Поени од реакции
14.539
Имам ајфон и ајпад и поради ваквите грешки ,,ерори" тоа може да го заебе џејлбрек од куп твикови кои повеќето не се официјални од Apple затоа викам не правам џејлбрек ...

Првпат по iOS 6 слушам дека твикови од џејлбрејк можат да го заебат цел телефон на хардверско ниво и да дава вакви ерори. Дај барем не шири дезинформации ако не знаеш да му помогнеш.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
Какво хардверско ниво што ти е на тебе еве на пример бесебенд дали е хардверско ниво ? Хахахаха

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.665
Поени од реакции
14.539
Какво хардверско ниво што ти е на тебе еве на пример бесебенд дали е хардверско ниво ? Хахахаха

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Baseband_processor

Абе ти не знаеше што се безели, и јас не знам со кого дискутирам. Дај другпат прогуглај малку пред да реплицираш, веќе втор пат смешен изгледаш.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.995
Поени од реакции
42.710
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Baseband_processor

Абе ти не знаеше што се безели, и јас не знам со кого дискутирам. Дај другпат прогуглај малку пред да реплицираш, веќе втор пат смешен изгледаш.
тебе мислам дека треба да те вработат во ејпл брат, го везеш значи ајфонов

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.665
Поени од реакции
14.539
Друже за бесебенд не е само хардверско туку и софтверско ниво воглавно за ајвани односно за Apple ...и има и други смартфони...
http://osxdaily.com/2010/08/09/what-is-iphone-baseband/

Абе ти врска немаш дефинитивно. Таа 5s што ја имаш има Qualcomm чип за бејзбенд, а твојот линк ми го даваш да ме научиш што е бејзбенд???

Претходно викаш, цитирам - Бесебенд дали е хардверско ниво? хахахах

Бејзбенд постои од почетокот на мобилките и нема врска оперативен систем или компанија за мобилни. Бејзбенд го контролира радио сигналот од мобилниот до најблискиот предавател. Софтверот за истиот што го бамкаш е само драјвер за чипот.

Прекинувам со дискусија со тебе пошто ни знаеш, нити сакаш да научиш.

Член од
5 октомври 2011
Мислења
155
Поени од реакции
64
го однесов т мобиле ќе ми го сменат за нов ќе треба да ги почестам 13 500 денари . Немам друг избор ќе треба да го фрлам или за делови да го дадам а не можам да извлечам пари ако го продавам како таков . Вака барем ќе добијам нов телефон , и размислувам одма да го продадам не ни го активирам @krale

Член од
3 април 2011
Мислења
31
Поени од реакции
2
Zdravo decki. Koristam iphone 6 plus i denovie mi se pojavi nekoe kocenje na erkan samo koga koristam instagram. Koga gledam sliki se slucuva na sekunda ili dve da zakoci ili da mrda slikata i potoa se smiruva. Znaci samo na instagram go imam toa zabelezano . Probav da go instaliram povtorno no pak e isto. Nekoja idea sto moze da e?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
3 април 2011
Мислења
31
Поени од реакции
2
Zdravo decki. Koristam iphone 6 plus i denovie mi se pojavi nekoe kocenje na erkan samo koga koristam instagram. Koga gledam sliki se slucuva na sekunda ili dve da zakoci ili da mrda slikata i potoa se smiruva. Znaci samo na instagram go imam toa zabelezano . Probav da go instaliram povtorno no pak e isto. Nekoja idea sto moze da e?

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926

Instagram не е добро испеглан за iOS и ништо страшно можеби кога ќе апдејтира инстаграм и ќе се поправи багосаниов ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom