Фан клуб - РК Металург

Аман бе, аман, ги исплука, матер им еба. Мислиш од друга страна играат копиљаци од маало, па срам е Металург што не може да направи ништо повеќе.
Не знам дали ја гледаш.
Ама у право е Сабја што збори, без разлика што е Кил, овие како усрани се, се плашат у дуел да влезат а не па да шутнат. Плус им брани 3-4от голман на Кил.
Ако се до толку таленти пар екселанс ќе се издвоеше некој, ќе се примети дека е талент. Вака се само мртвила гревни. Јеби га.

Не знам дали ја гледаш утакмицата, сите знаеа дека ќе изгубат ама очи пече тоа што го играат.
Срамота е да правиш акции на пола терен и воопшто да не одиш накај гол. Срамота е да ти е страв да тргнеш напред, а не само да додаваш лево-десно.
Не се дотолку сакатици, а нити Кил не им игра со најдобар состав, ниту пак со полн гас.

Види погоре, првиот коментар за утакмицава јас го имам пишано.
Што да одат накај гол, имаат 5 пати поискусни играчи, дупло покурпулентни и у просек за глава повисоки од сите.
Од друга страна се наоѓаат исплашени момци кои до пред месец дена не ни помислуваа дека ќе изиграат цела утакмица против Кил во ЛШ.

Не викам дека ги знам играчите на Металург подобро од тебе ама толку им се можностите. Толку без искуство, толку без лидер, толку без голман.[DOUBLEPOST=1424028271][/DOUBLEPOST]
Не знам дали ја гледаш.
Ама у право е Сабја што збори, без разлика што е Кил, овие како усрани се, се плашат у дуел да влезат а не па да шутнат. Плус им брани 3-4от голман на Кил.
Ако се до толку таленти пар екселанс ќе се издвоеше некој, ќе се примети дека е талент. Вака се само мртвила гревни. Јеби га.

Му реплицирав, исто и тебе би ти реплицирал.
Плус ќе додадам. Таленти пар екселанс? Сите знеме дека не се таленти пар екселанс али се фаќате сите за зборот на Лино. Цело време го плукате за се’ што кажува, дека не е вистина и сега кога се гледа дека не се таленти пар екселанс (реално, сите знаеме), доаѓа муабетот „нели беа?“. Нит биле, нит ќе бидат...

Ја коа би бил играч на Металург би го дал максимумот за да ме види друга екипа и да збришам у странство, овие ни тоа. Да изгубат под 10 разлика треба да рачунаат како победа.

Види погоре, првиот коментар за утакмицава јас го имам пишано.
Што да одат накај гол, имаат 5 пати поискусни играчи, дупло покурпулентни и у просек за глава повисоки од сите.
Од друга страна се наоѓаат исплашени момци кои до пред месец дена не ни помислуваа дека ќе изиграат цела утакмица против Кил во ЛШ.

Не викам дека ги знам играчите на Металург подобро од тебе ама толку им се можностите. Толку без искуство, толку без лидер, толку без голман.
Епа што отпатувале тогаш, демек не знаеа кој ќе им биде противникот? :)
Ситуацијата не е од вчера, веќе одиграа неколку натпревари во СЕХА лига, а во истиов состав веќе 3 години играат заедно во првата лига, во Металург Јуниор.
Ни ние не ги познаваме до толку добро овие играчи, сум ги гледал против Вардар и тук-таму во СЕХА лига, ама доволно ми билло да сфатам дека не се толку добри како што се најавувани.
Самиот Червар и после се изјавува дека допрва ќе ги видиме овие момчиња. Кои момчиња, кои бакрачи, освен Талевски кој во моментов е чист просек (но можеби може да напредува), другото е максимум за екипи како Тинекс Пролет.

Нема никакво оправдување, да комбинираш на пола терен и само да шутираш. Среќа во второ полувреме пак им играат со 6-0, па може да шутираат од далеку.

Ја коа би бил играч на Металург би го дал максимумот за да ме види друга екипа и да збришам у странство, овие ни тоа. Да изгубат под 10 разлика треба да рачунаат како победа.

Да бе, они не го даваат максимумот, сакаат цел живот да играат во автокоманда, убаво им е таму.
Можеби еден играч би играл без мотив ама да кажеш дека цел тим игра без мотив и желба да се надоградува...[DOUBLEPOST=1424028577][/DOUBLEPOST]
Епа што отпатувале тогаш, демек не знаеа кој ќе им биде противникот? :)
Ситуацијата не е од вчера, веќе одиграа неколку натпревари во СЕХА лига, а во истиов состав веќе 3 години играат заедно во првата лига, во Металург Јуниор.
Ни ние не ги познаваме до толку добро овие играчи, сум ги гледал против Вардар и тук-таму во СЕХА лига, ама доволно ми билло да сфатам дека не се толку добри како што се најавувани.
Самиот Червар и после се изјавува дека допрва ќе ги видиме овие момчиња. Кои момчиња, кои бакрачи, освен Талевски кој во моментов е чист просек (но можеби може да напредува), другото е максимум за екипи како Тинекс Пролет.

Нема никакво оправдување, да комбинираш на пола терен и само да шутираш. Среќа во второ полувреме пак им играат со 6-0, па може да шутираат од далеку.

А што требаше да направат? Да не отпатуваат? :)
Ќе им простеа од ИХФ?

Играле во Металург Јуниор, не во сенорски тим против Кил.

Епа добро, де кои момчиња, кои бакрачи. Ете, сам викаш дека не се ништо посебно. Како може играчи кои не се ништо посебно и до пред 2 саати играле за Металург Јуниор оддеднаш да му се спротистават на Кил?

Да бе, они не го даваат максимумот, сакаат цел живот да играат во автокоманда, убаво им е таму.
Можеби еден играч би играл без мотив ама да кажеш дека цел тим игра без мотив и желба да се надоградува...
Со мотив играат и сакаш да кажеш дека ова е максимумот што можат? Игра на пола терен? Не ме јеби бе брат ја шо ги хејтам ме јаде срам за поразов, а не пак да сум нивни фан.
Можат многу повеќе, али што е работата и што им се мота во глава они си знаат.

А Металург Јуниор е екипа која ИГРА ВО СЕНИОРСКА ЛИГА, и е меѓу најдобрите екипи во истата колку и да е слаба.

Еве во второ полувреме почнаа нешто да играат, особено во одбраната, значи МОЖЕЛО да не се оди со спуштени гаќи уште од прва минута.
Тоа е муабетот што ти го терав, во второ полувреме пробуваат нешто да искомбинираат, тргнуваат напред, додаваат на пикер и крила, а не чекаат да одмине времето за напад, па да шутнат од пола терен.
Поразот како пораз воопшто не е висок, имало екипи кои давале и помалце голови, Вардар има дадено само 12 во еден натпревар, ама начинот на кој играа во прво полувреме беше СРАМЕН, а уште посрамно е што истиве играчи ги најавуваат како вундеркидови.

Со мотив играат и сакаш да кажеш дека ова е максимумот што можат? Игра на пола терен? Не ме јеби бе брат ја шо ги хејтам ме јаде срам за поразов, а не пак да сум нивни фан.
Можат многу повеќе, али што е работата и што им се мота во глава они си знаат.

Нели се ништо повеќе од просечни играчи на метаург јуниор? Како може просечен играч на металург јуниор подобро да му се спротистави на Кил?

Мислиш дека младинците на Вардар би извадиле подобар резултат против истиов противник? Би играле со повеќе муда? Би играле со помал притисок?[DOUBLEPOST=1424028958][/DOUBLEPOST]
А Металург Јуниор е екипа која ИГРА ВО СЕНИОРСКА ЛИГА, и е меѓу најдобрите екипи во истата колку и да е слаба.

Еве во второ полувреме почнаа нешто да играат, особено во одбраната, значи МОЖЕЛО да не се оди со спуштени гаќи уште од прва минута.
Тоа е муабетот што ти го терав, во второ полувреме пробуваат нешто да искомбинираат, тргнуваат напред, додаваат на пикер и крила, а не чекаат да одмине времето за напад, па да шутнат од пола терен.

Од 1 до 10 оцени ми го квалитетот на македонската лига, те молам.
Па почнаа да играат, да се движат повеќе. Самите знаат дека немаат што да изгубат. Излага на крај дека не им треба ич време да се опуштат. Мора вака дрско да почнат да играати и од прва минута. Епа да го можеа тоа, немаше да играат за металург јуниор до пред пола месец...

Нели се ништо повеќе од просечни играчи на метаург јуниор? Како може просечен играч на металург јуниор подобро да му се спротистави на Кил?

Мислиш дека младинците на Вардар би извадиле подобар резултат против истиов противник? Би играле со повеќе муда? Би играле со помал притисок?
Не е за муда или не, јас не гледам никаков мотив во играта нивна. Играат без никаков мотив, колку да се рече. Не очекувам да му се спротистават сепак ова не е Текстилец или Преспа туку е Кил. Ме нервира што не се мотивирани што се дојдени формално.

Не е за муда или не, јас не гледам никаков мотив во играта нивна. Играат без никаков мотив, колку да се рече. Не очекувам да му се спротистават сепак ова не е Текстилец или Преспа туку е Кил. Ме нервира што не се мотивирани што се дојдени формално.

Како бе брат не се мотивирани? :)
Гледај ги во второ полувреме, имаат дадено повеќе голови од Кил.
Им фали знаење им фалиискуство, можеби им фали и муда ама дека не се мотивирани....

Како бе брат не се мотивирани? :)
Гледај ги во второ полувреме, имаат дадено повеќе голови од Кил.
Им фали знаење им фалиискуство, можеби им фали и муда ама дека не се мотивирани....
Грешка си 2 помалце имаат :D
Башка не збориме за второ зборевме за прво полувреме и резултатот од 17-3.

Николче со `првата` екипа немаше по 10+ интервенции на утакмици. Види го сеа со дечурланава 11 одбрани за 55 минути против Кил... во Германија. :D

Тоа сега кога ми реплицираш :D

Значи прерано ги оценивте?
Јас не ги оценувам коментирав за мотивот, второ полувреме е разлика од прво за цели 180 степени. Металург Ј. се 2ри на табела у СУПЕР лигата, после зомимак.
Николче со `првата` екипа немаше по 10+ интервенции на утакмици. Види го сеа со дечурланава 11 одбрани за 55 минути против Кил... во Германија. :D
Лино пискал у соблекувална :D

Тоа сега кога ми реплицираш :D

Значи прерано ги оценивте?
На готова утакмица и баба ми ќе изигра полабаво, се виде колку знаат кога им играа бар со 30% од силите.
Најсмешно ми е како Македонците секогаш успеваат да се утешат, да најдат оправдувања, млади биле, фрлени во оган биле, ова биле, она биле, допрва ќе се видело најдоброто од нив итн.
Токму од немање издржани критики никогаш нема да напреднат пошто ќе мислат дека и вака се најдобри.

Како успеа после 30 минути во кои НЕ ТРГНАА КОН ГОЛ НИТУ ЕДНАШ, да најдеш некои причини да не ги оправдаш критиките на нивна сметка :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom