Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
Парламентарната група на ПФ еднодушно подкрепи создавање на парламентарна комисиja на бугарите зад граница.

От името на ПФ и во подкрепа на предложението за комисијата народниот представител Јулијан Ангелов кажа, дека зад граница веќе живеат повеќе бугари, отколку во страната. Тој потцрта, дека проблемите на бугарите зад граница е приоритет на ПФ, заложен во програмата на коалицијата и така тој се преврна и во приоритет на владата.

Фактот, што се создава подобна парламентарна комисија говори дека Народното собрание директно се ангажира во проблемите на сонародниците зад граница. Тие проблеми се трупаат повеќе от 2 десетлетија и бараат свое разрешување.

Читај во болд :aplauz:

Член од
8 декември 2014
Мислења
26
Поени од реакции
48
Парламентарната група на ПФ еднодушно подкрепи создавање на парламентарна комисиja на бугарите зад граница.

От името на ПФ и во подкрепа на предложението за комисијата народниот представител Јулијан Ангелов кажа, дека зад граница веќе живеат повеќе бугари, отколку во страната. Тој потцрта, дека проблемите на бугарите зад граница е приоритет на ПФ, заложен во програмата на коалицијата и така тој се преврна и во приоритет на владата.

Фактот, што се создава подобна парламентарна комисија говори дека Народното собрание директно се ангажира во проблемите на сонародниците зад граница. Тие проблеми се трупаат повеќе от 2 десетлетија и бараат свое разрешување.

:bravobe::bravobe::bravobe::bravobe::bravobe::bravobe::bravobe::bravobe::bravobe::bravobe::bravobe::bravobe::bravobe::bravobe:

Член од
10 декември 2014
Мислења
21
Поени од реакции
18

Ova se odlicni vesti.

Patem edno prasanje. Brat na pra dedo mi sluzel 2 pati vo bugarska voiska, ednas zasto eden od brakjata bil invalid. Bi bilo li toa nekakva osnova za dokaz ili da cekame promeni?

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
гледам дека многу преписки се веќе одобрени и честитки до нив, моето прашање е дали има некој кој што е одобрен од дополнитрелна на редовна или увашена преписка а за документ да има доставено потврда од клубот.
Ако даваат со потврда од клубот тоа ќе е за многу:bravobe::bravobe::bravobe:

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Ova se odlicni vesti.

Patem edno prasanje. Brat na pra dedo mi sluzel 2 pati vo bugarska voiska, ednas zasto eden od brakjata bil invalid. Bi bilo li toa nekakva osnova za dokaz ili da cekame promeni?
Nekoi so takvi dokumenti pominaa.Ako mozes da se povrzis so izvodi ne cekaj.I da go izglasaat zakonot ke imas prednost.

Член од
2 септември 2012
Мислења
322
Поени од реакции
93
Dali ke moze da se odnese sega dokumenti od vtor bratuced izvod so koj ke se povrzes do tebe,ili od bratuced na tatko mi,kako sto predlaga noviot zakon,dali ima sansa da pomine toa pred da se usvoi zakonot ili ke mora da cekame oficijalno?vase mislenje za tie so se poupateni vo toa...fala

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Dali ke moze da se odnese sega dokumenti od vtor bratuced izvod so koj ke se povrzes do tebe,ili od bratuced na tatko mi,kako sto predlaga noviot zakon,dali ima sansa da pomine toa pred da se usvoi zakonot ili ke mora da cekame oficijalno?vase mislenje za tie so se poupateni vo toa...fala
И јас имам втор братучед со бг пасош. Чекам да го донесат законов,па да поднесам фотокопија од негов пасош. Само да поднесам сега мислам дека уште не е време.

Член од
17 декември 2014
Мислења
240
Поени од реакции
145
zdravo cestitki na site sto im izlegoja dokumentite ,i voedno sakam da prasam kako e posle procedurata za egene i adresa i kolku kosta toa pozz uste ednas cestitki

Член од
12 февруари 2015
Мислења
6
Поени од реакции
3
Sakam da prasam nesto, moeto brojce e 6.../2013, vo 2014 godina avgust mesec izleze da dostavam dopolnitelni dokumenti jas mu odnesov vo octomvri dokument za zavrseno obrazovanie od mojot dedo vo bugarsko uciliste, mojot prestavnik mi rece da se zaveri na notar vo Bg i treba da se dostavi zaverka jas i taka napraviv po dve nedeli mi stigna na e-mail deka treba da dostavam orginal od istiot dokument pa bev pak i dostaviv orginal i sega cekam poveke od 2 meseci i seuste nema promena na statusot na brojceto ne znam sho da pram, a pak mojot drugar ima dostaveno isto prepiska od notar vo avgust mesec i si cekase pa koga mu kazav jas deka mi pobara orginal bevme zaedno dostavi i toj orgina e sega kaj nego pred dve nedeli mu se javija na telefon od ministerstvo da dostavi orginal dokument a ne prepiska od notar toj mu kazva deka orginalot e dostaven pred 2 meseci i mu vikat vo red ke pobarame e sega dali se zaginati dokumentite ne znajme sho da prajme.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom