Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување
Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Колку што знам од 12 навака. Не знам дали ќе се продолжи, или е само денес.
Зошто ако е само ден во неделата би немало поента. Ако секојдневно се бојкотира настава и окупира факултет, тогаш веќе е друго.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.025
Поени од реакции
11.666
Зошто ако е само ден во неделата би немало поента. Ако секојдневно се бојкотира настава и окупира факултет, тогаш веќе е друго.
Како што сфатив, и според најавата со евентот на ФБ, утре истово или нешто слично би требало да се случи на комплексот кај Ректорат.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Како што сфатив, и според најавата со евентот на ФБ, утре истово или нешто слично би требало да се случи на комплексот кај Ректорат.

Утре ќе има нов пленум, така. Но, дали само ќе се развиори транспарент ,,автономна зона" и ќе се разбегаме сите по дома или тоа сериозно ќе се окупираат факултетите?

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.025
Поени од реакции
11.666
Утре ќе има нов пленум, така. Но, дали само ќе се развиори транспарент ,,автономна зона" и ќе се разбегаме сите по дома или тоа сериозно ќе се окупираат факултетите?
Второто мислам. Не сум 100% сигурен зошто на состанокот у неделата не доседов до крај. А и така и вака, веќе се повлеков, бар за некое време. :)

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.231
Поени од реакции
1.280
Искрено, мене воопшто не ми се допаѓа идејата за окупирање на факултетите. Зошто да губиме од наставата, да трпиме штета поради некоја глупа одлука која ја донел некој министер ? Што им фалеше на организирањето на протести...

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Искрено, мене воопшто не ми се допаѓа идејата за окупирање на факултетите. Зошто да губиме од наставата, да трпиме штета поради некоја глупа одлука која ја донел некој министер ? Што им фалеше на организирањето на протести...
Подобро да трпиме штета одреден период отколку во наредните 50 години.

Окупирањето е форма на граѓанска непослушност. Организиравме три протести, бевме изигнорирани.

Со ваквиот начин на окупација, мислам дека ќе не чујат. А и без тоа мислам дека ќе попуштат, сардисани се од сите страни.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.025
Поени од реакции
11.666
Јас лично, во овој момент, не се слагам со тотална окупација (иако самиот термин е неадекватен; окупација=превземање на нешто што не е твое - факултетите припаѓаат на академската заедница, која е сочинета од студенти и професори итн.). Зошто? Затоа што требаше да има некој друг вид на притисок кон оние од власта (разно-разни начини). Според мене, ова ќе беше ок доколку не се дојдеше до договорот од петокот.
Али од друга страна, што фајде видовме од протести? 10.000 луѓе на улица и ништо, игнорантен однос.

Нејсе, ова е мој личен став, беше изгласано и тоа е тоа.

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.231
Поени од реакции
1.280
Јас лично, во овој момент, не се слагам со тотална окупација (иако самиот термин е неадекватен; окупација=превземање на нешто што не е твое - факултетите припаѓаат на академската заедница, која е сочинета од студенти и професори итн.). Зошто? Затоа што требаше да има некој друг вид на притисок кон оние од власта (разно-разни начини). Според мене, ова ќе беше ок доколку не се дојдеше до договорот од петокот.
Али од друга страна, што фајде видовме од протести? 10.000 луѓе на улица и ништо, игнорантен однос.

Нејсе, ова е мој личен став, беше изгласано и тоа е тоа.
Абе еве, јас лично до сега генерално се согласував со ставовите на СП. Бев и на протести. Ама ова дело воопшто не ми се допаѓа. Прво кога се решаваат да прават нешто кое ќе допира до сите студенти, тогаш треба и да ги прашаат сите студенти за мислење. Тие одлучиле така на пленумите, на кои сигурно нема повеќе од 10% од вкупниот број на студенти. Исто така не сите факултети се бојкотирани, како што знам јас само техничките факултети (ФЕИТ, ФИНКИ) не држеа настава после 12 часот...

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Кога ќе прочитам вакви постови тогаш си велам ,,море уште еден закон за високо образование треба да донесат, каде што ќе се полага државен испит по двапати во еден семестар ".

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.025
Поени од реакции
11.666
Кога ќе прочитам вакви постови тогаш си велам ,,море уште еден закон за високо образование треба да донесат, каде што ќе се полага државен испит по двапати во еден семестар ".
Мене лично не ми пречи тоа, но треба малце да се промислат некои потези. Од еден друг аспект...али ок, тојето. :)

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Мене лично не ми пречи тоа, но треба малце да се промислат некои потези. Од еден друг аспект...али ок, тојето. :)
Исто како што и требаше да размислат двапати пред да одат на средба со премиерот во неговиот кабинет.

Инаку постот беше наменет за тој погоре што сметал дека ќе изгуби многу од наставата

Kajgana Shop

На врв Bottom