Според теоријава, Сонцето е spotlight тип на извор на светлина, односно насочена, да дава светлина во одредем, фокусиран дел, не насекаде подеднакво.
Ги изглеав видеата. Немаше никакви докази, експерименти само ад хокови. Си поставуваат хипотези кои им одговараат на нивните верувања а имаат нула поткрепа за истите.
Контрааргументите? Земјата изглеа рамна, therefore е рамна? Гравитацијата не постои или функционира "различно"? Како ги објаснуваат силите на плима?
The gravitational pull of the stars, for example, causes observable tidal effects on Earth.
КАКО?!
Апсолутно никакви докази. Апсолутно никакви.
Еј, уште ова, пошто ми беше многу јако.
Земјата праволиниски акцелерира со 9.81 m/s^2? Еве ти ја брзината со која Земјата се движи во моментот, според ова тврдење.
1.41912e+17 m/s,(Не е тешко, множиш 9.81 по 4.5 билиони години) или ако ја прифатиме специјалната релативистика како точна, ондак се движиме со 0.(9)*c.
Ако ова важи за сите објекти во универзумот. Are you fucking kidding me?
Сите мерења шо досеа сме ги напраиле, јас лично сум ги праел како дел од струка, се грешни? За големи растојанија, ако во пресметките не вметнеш сферни триаголници ќе добиеш грешки.