- Член од
- 19 декември 2014
- Мислења
- 22
- Поени од реакции
- 10
jas mislam deka se uste nema takovИма ли некој на кој му се сменил статусот деновиве..односно да му е уважена молбата ?
jas mislam deka se uste nema takovИма ли некој на кој му се сменил статусот деновиве..односно да му е уважена молбата ?
Колку е педерско соопштениево 02 ФебруариИма ново соопштение до 15000. Бројчињата се доста изретчени се надевам дека така ќе остане и дека тие кои не се на списокот ќе им продолжи нормално процедурата или можеби преписките се редовни бидејќи од тој период почнаа да бараат дополнителни документи па ќе оди поглатко процедурата.
аман бе другар уште кај тебе не е уважено??? :Sjas mislam deka se uste nema takov
mene deneska me uvazijaИма ли некој на кој му се сменил статусот деновиве..односно да му е уважена молбата ?
Честито! Кажи приближно кој број си и што однесе од дополнителни документи?mene deneska me uvazija
Kolku vreme cekase za potpis?Preku ambasada ili ne?mene deneska me uvazija
e uste ne eаман бе другар уште кај тебе не е уважено??? :S
60xx 2012 vencanica od 42 od dedo i babaЧестито! Кажи приближно кој број си и што однесе од дополнителни документи?
Ај честито белким си посмирена и нема веќе да не тепаш на форумов.mene deneska me uvazija
okolu 2 ipol meseci, so posrednik vo sofijaKolku vreme cekase za potpis?Preku ambasada ili ne?
Јас контактирав со нив преку маил. Многу се покажаа ажурни, веќе наредниот ден ми одговорија. Потребни се доста информации-име татково име и презиме, која година служел војска и во кој одред, воена единица или сл., каде живеел додека бил на служба. Јас не успеав да ги соберам сите информации, меѓутоа читав претходно дека за 2 недели откако ќе платиш, уверението ти го испраќаат на домашна адреса. Ако има некој друго искуство нека допише![DOUBLEPOST=1422904597][/DOUBLEPOST]Здраво луѓе,
Како мој мал придонес кон темата, да кажам дека од извори на БКК чув дека се чека на изборот на нов претседател на АБЧ во февруари, во што се полагале големи надежи. Значи, БКК имаат големи очекувања.
Имам едно прашање за оние кои се обратиле кон Архивот во Велико Трново или некој друг релевантен архив: На кој начин се контактираат? Преку телефон, e-mail?... Претпоставувам не сте оделе таму за да пребарувате. Колку брзо оди интеракцијата со нив? Ако е бавна, вреди ли да се оди таму лично и да се заврши побрзо работа? Секаква информација или совет околу таа процедура се добродојдени. Допрва ќе почнувам постапка за бугарско државјанство, ама до овој момент немам најдено релевантен документ за пред АБЧ. Имам прв братучед со бугарско државјанство, ама сепак барам посигурна варијанта и затоа мислам да се обратам во Архивот.
Здраво луѓе,
Како мој мал придонес кон темата, да кажам дека од извори на БКК чув дека се чека на изборот на нов претседател на АБЧ во февруари, во што се полагале големи надежи. Значи, БКК имаат големи очекувања.
Имам едно прашање за оние кои се обратиле кон Архивот во Велико Трново или некој друг релевантен архив: На кој начин се контактираат? Преку телефон, e-mail?... Претпоставувам не сте оделе таму за да пребарувате. Колку брзо оди интеракцијата со нив? Ако е бавна, вреди ли да се оди таму лично и да се заврши побрзо работа? Секаква информација или совет околу таа процедура се добродојдени. Допрва ќе почнувам постапка за бугарско државјанство, ама до овој момент немам најдено релевантен документ за пред АБЧ. Имам прв братучед со бугарско државјанство, ама сепак барам посигурна варијанта и затоа мислам да се обратам во Архивот.
Луѓе, дај бе кажете нешто за начинот и процедурата на контактирање на Архивот во Велико Трново.
Мене ми заврши работа за происход сега чекам указ па ќе видиме дали ќе помине Lorena е пред мене со таков документ па ќе пише ако и се промени статусот. Плус тоа прадедо ти го пишува на документот сигурно а тој секако е татко на дедо ти.луѓе имам крштеница од брат на дедо ми, ќе ми заврши работа документов или задолжително е документот да биде од дедо/прадедо...