- Член од
- 25 јуни 2013
- Мислења
- 599
- Поени од реакции
- 254
пу бе тој дечко и Иван е цар
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Иван ти си ?пу бе тој дечко и Иван е цар

105к и 500

Да, мајка и постапи навистина глупаво. Одкако ќерка и одби 50.000 до крајот беше намуртена. Сигурно многу се расправале после емисијата.Абе денеска екстра девојка беше на Се или Нешто,името и беше Билјана. Инфо некој ?! Фатив на крајот од квизот кога привршуваше а девојкава е бомбона,зема 500 или 250 денари на крај,мајка и намќор жив,ја тераше по ѓаволите да оди и тоа пред публика![]()
https://www.facebook.com/j.biljana92Абе денеска екстра девојка беше на Се или Нешто,името и беше Билјана. Инфо некој ?! Фатив на крајот од квизот кога привршуваше а девојкава е бомбона,зема 500 или 250 денари на крај,мајка и намќор жив,ја тераше по ѓаволите да оди и тоа пред публика![]()
Девојката прво сама се упропасти кога одби 49 900 а мајката беше за прифаќање на понудата , а после веднаш кога се отвори милионот мајката беше крива што кажа на девојката да оди до крај мајката ја доврши работата со одбивањето на 24 000 . Реално јасно е дека се мали шанси од 4 преостанати кутии треба 3 кутии да се отворат и шансите се минимални да останеа 250 000 до крај . Јас затоа кога играв и си прифатив понуда и не ризикував . Сепак лесно им е на луѓето од Скопје да ризикуваат бидејќи немаат некои големи патни трошоци за разлика од нас кои не сме од Скопје . Сметај дека од тие 500 денари 10 проценти плус провизии ќе одат на данок така да којзнае дали ќе земе воопшто и 100 денари девојката .Девојкава ај шо е одвратна (по мене) па и дигната
Не зеде 50 000-ки , ами само 500 денара...
Тоа е, лаком газ 2 ги лапа.
Нели не се плаќаше данок до 10.000 денари, односно до 5.000 како што е по ново? Или сум некоја грешка!Девојката прво сама се упропасти кога одби 49 900 а мајката беше за прифаќање на понудата , а после веднаш кога се отвори милионот мајката беше крива што кажа на девојката да оди до крај мајката ја доврши работата со одбивањето на 24 000 . Реално јасно е дека се мали шанси од 4 преостанати кутии треба 3 кутии да се отворат и шансите се минимални да останеа 250 000 до крај . Јас затоа кога играв и си прифатив понуда и не ризикував . Сепак лесно им е на луѓето од Скопје да ризикуваат бидејќи немаат некои големи патни трошоци за разлика од нас кои не сме од Скопје . Сметај дека од тие 500 денари 10 проценти плус провизии ќе одат на данок така да којзнае дали ќе земе воопшто и 100 денари девојката .
1. Данок се плаќа јас мислам за секоја добивка по нов закон . Во обложувалница знам дека порано за добивка до 10 000 немаше данок но сега и ако во обложувалница добивка е помала од 10 000 денари 10 проценти одат на данок , не сум сигурен дека за ваква мала добивка од 500 денари на девојката нема да има данок . Јас не откривам која сума освоив во Се или нешто но само ќе кажам ова : 10 проценти очекував дека ќе ми одбијат но освен тие 10 проценти после ми недостасуваа пари во износ на една четвртина од она што требаше да се одбие како данок , значи тоа се веројатно пари за провизија претпоставувам .Нели не се плаќаше данок до 10.000 денари, односно до 5.000 како што е по ново? Или сум некоја грешка!
А што се однесува за тие што не се од Скопје, целосно си во право. Но тоа се многу малку луѓе. Од дваесет и двајца, може само двајца да не се од Скопје. Сепак телевизијата треба да им плаќа на луѓето кои не се од Скопје. На тој начин ќе се зголеми бројот на играчи од внатрешноста. Вака излегува дека играта е само за скопјани.
Во Хрватска или во Италија, од секој регион има по еден играч и на тој начин сите региони се изедначени. Кај нив не верувам дека сами си го плаќаат патот. Кај нас нема региони, но сепак може да се најде решение.
Верувај дека на многу скопјани им смета што мнозинството играчи се од Скопје. Лила повеќе и не треба да ги прашува луѓето од каде се.1. Данок се плаќа јас мислам за секоја добивка по нов закон . Во обложувалница знам дека порано за добивка до 10 000 немаше данок но сега и ако во обложувалница добивка е помала од 10 000 денари 10 проценти одат на данок , не сум сигурен дека за ваква мала добивка од 500 денари на девојката нема да има данок . Јас не откривам која сума освоив во Се или нешто но само ќе кажам ова : 10 проценти очекував дека ќе ми одбијат но освен тие 10 проценти после ми недостасуваа пари во износ на една четвртина од она што требаше да се одбие како данок , значи тоа се веројатно пари за провизија претпоставувам .
2 . Благодарам што сметаш дека сум во право за тоа дека има премногу играчи од Скопје , во Скопје не живеат постојано ниту 40 проценти од население а играчите од Скопје се застапени со 80 проценти што е премногу . Скопјани во квизот ја анимираат и забавуваат цела Македонија . И не само во Хрватска и Италија , туку и во Бугарија и во Србија кога се емитуваше овој квиз немаше многу играчи од Софија и Белград туку исто имаше играчи од повеќе градови и окрузи односно области . Во Бугарија уште се емитува овој квиз под името Сделка или не 7 сезона како оди квизот во Бугарија моментално https://www.youtube.com/results?search_query=сделка или не 2014 и има многу играчи од разни места од Бугарија и имам некаде прочитано дека телевизијата Нова од Бугарија на играчите што не се од Софија им организира и обезбедува превоз од дома до телевизијата во Софија на снимање и пак им обезбедува превоз за враќање до дома . Исто и во Србија додека квизот се емитуваше на Б 92 https://www.youtube.com/watch?v=1NzK743myzM
имаше играчи од разни области на Србија и верувам дека и таму телевизијата им обезбедуваше превоз на играчите . Сега во Петок не знам дали гледавте кога одеше Се или нешто имаше играч од Прилеп Јордан и зема 5 000 што имаше во кутија , и на крај од играта жената на играчот кажа дека само на пат од Прилеп до Скопје и назад потрошиле 15 000 за бензин што и не е далеку од вистината , Лила нормално на тоа ништо не одговори туку веднаш ја прекина жената и смени Лила тема , нормално на Лила што не и одговара таа менува тема за тоа е експерт . Јас потрошив на патни трошоци 10 000 среќа земав солидна сума со која покрив овие трошоци и почастив луѓе што носев со мене во публика и остана нешто и за мене . Знам дека во Хрватска квизот Потера што се емитува на ХРТ моментално од понеделник до Четврток во 18 : 40 часот на страната на ХРТ во делот за правила за учество во тој квиз има пишува дека ХРТ на играчите што не се од Загреб и од Загребачката жупанија ќе им ги плати сите патни трошоци а на оние што се од Дубровник и Дубровачко - Неретванска жупанија ќе им плати дури и ако дојдат со хеликоптер до Загреб . Тоа ти е вистинска национална телевизија . Кај нас дури и она Круг на знаење кога одеше пред 2 години на МРТ пак оргомно мнозинство од 70 проценти од играчи беа од Скопје , катастрофа ние што сме провинција како да сме недостојни да играме како да не вредиме ништо . Лично сметам дека треба да има 40 проценти играчи од Скопје а 60 проценти играчи од останати делови на Македонија од играчи во сите квизови во Македонија . И тие што би биле од други делови на Македонија да живеат и работат навистина во тие останати градови и места од провинции , а не ликови кои се родиле во провинција а живеат 33 години во Скопје и таму купиле стан , земале жена и им се родиле деца во Скопје .