Стај некој линк, јас читам дека изгубиле и плус тешки загуби.Отиде Делбацево , чао џаци Почна УА да дезертира.
И јас би сакал да постира некој релевантен линк, на пример од србија инфоСтај некој линк, јас читам дека изгубиле и плус тешки загуби.
Nema nikakvi informacii, shtom nemaat vreme opolcencite da pisat neshto na vkontakte sigurno teshki borbi se vodat.И јас би сакал да постира некој релевантен линк, на пример од србија инфо
Има некое видео или слики од заробените ?7 сепаратисти од Спарта батаљонот заробени во близина на Донецкиот аеродром.
Би требало сега украинциве да ги однесат сепаратистиве во Мариупол за семејствата на загинатите да ги шамараат, како што сепаратистите направија со заробените киборзи.
Мапа од битките во Дебалцево -
Што е сосема нормално. Немат ДНР и ЛНР вселенски бродови на нивна страна , па да го срамнат целиот фронт за 2 дена. А и војната трае скоро 1 година. Колку и да беа изгубени украинците на почетокот , 1 година искуство не е мала работа.Тешки борби се водат кај Дебалцево,стварно тешки.
Обидот за обиколување од север и правење на поголем котел не им успеа на сепаратистите. Земаа 3 села,но Украинците ги вратија во противнапад.Тој делот кај што е влезот во џебот е можеби најтешко утврден дел на целиот фронт.
Нападите од источната страна ги одбија, додека од кај запад сепаратитестите се на 1-2 километри од патот стигнати. Последните населби до патот ги земаа,но за тоа им требаа овие 2-3 дена да го остварат.
Единствениот прав и побрз продор им е кај Улегорск каде што Украинците направија контранапад кој не знам дали уште трае. Наводно успеале некоја група на војници сеуште заглавена таму да ја извлечат.
На другите места на ти го - дај ми го прават и едните и другите. Не е ова како последната офанзива....водат по 2 дена борби за секое селце сега. Очекувано.....ова е најважниот дел од целиот фронт. Дур го држат Дебалцево, Украинците имаат некоја надеж за воена победа.
На милитаримапс сега видов дека има некој голем напад на самиот град Дебалцево од источната страна. Ќе видиме утре што ќе се случи. Како и да е јако лупање има таму.
Видеа од испрашувањето објавени од Татјана Ричкова, доброволец во украинската армија. Заробените се од баталјонот Восток.Има некое видео или слики од заробените ?
И не стигнаа сепаратистите до Калиновка која е 2-3 километри од Дебалцево ? Ако не се лажам мислам дека видов твитови дека ја освоиле и на милитаримапс им е ствавена дека е целосно под нивна контрола.
Исто мислам дека некои од селава што се ставени дека сепаратистите ги држат наводно во нив пак влегле Украинците.
И колку од нив са военни от Руската армиjа?7 сепаратисти од Спарта батаљонот заробени во близина на Донецкиот аеродром.
Да те прашам - ти живееше во Германиjа ако не грешам, нели?Би требало сега украинциве да ги однесат сепаратистиве во Мариупол за семејствата на загинатите да ги шамараат, како што сепаратистите направија со заробените киборзи.
Chevron има големи финансиски проблеми:http://www.nytimes.com/2015/01/31/business/international/chevron-to-abandon-shale-venture-in-poland-a-setback-to-fracking-europe.html?_r=0
Украина, па Полска. Ништо од фракингот. Подобро нека почнат да праат цефки накај Турска, по можност низ Македонија.