- Член од
- 3 септември 2010
- Мислења
- 6.623
- Поени од реакции
- 9.241
Со што ќе се свестат?Вие од ДПМНЕ се понашате како да живеете у друга држава и ниеден проблем вас не ве тангира. Ама ако, ќе се свестите еден ден.
Со што ќе се свестат?Вие од ДПМНЕ се понашате како да живеете у друга држава и ниеден проблем вас не ве тангира. Ама ако, ќе се свестите еден ден.
Нашиве телевизии го добија тоа што сакаа - рекламите ќе идат кај нив, нема да може кај овие странски канали.http://plusinfo.mk/vest/13101/fox-od-vecerva-se-vrakja-vo-makedonija-
Опа изгледа нешто и се договорија. Како јас разбрав ке гледам пакет за Англиско говорно подрачје, ваљда ке има македонски/српски превод и англиски реклами. И што мења ова, не ми е јасно какви глупави закони изгласуваат.
тоа е јакото во оваа одлука,заразлика од другите закони овa ги фаќа и нив подеднакво како и сите нас.Баш ќе биде смешно да ги читам како ја оправдуваат меркава а после се мачат со стримовиВие од ДПМНЕ се понашате како да живеете у друга држава и ниеден проблем вас не ве тангира. Ама ако, ќе се свестите еден ден.
Биди среќен и со 21 програма21 програма иам во моментов, мизерија.Мора ресиверот да ме заебава, нема теорија само кај мене да се укинати бе!
Брату ја вака гледам на проблемот. Постои закон донесен одамна(како и секаде во светот) кој вели дека треба да имаш потпишано договор за реемитување, треба да исполнуваш некои стандарди (превод или што ти ја знам) за да може да го понудиш некој канал на публиката. Ако ти не си ги исполнил тие услови тогаш како може друг да биде крив освен ти самиот (операторот)? Или кажи дека не чини законот па пробај да го смениш. Да е до мене сите канали треба да имаат превод на македонски ама еве после сто години откако им е кажано дека мроа да има 90% уште не го спроведуваат тоа.тоа е јакото во оваа одлука,заразлика од другите закони овa ги фаќа и нив подеднакво како и сите нас.Баш ќе биде смешно да ги читам како ја оправдуваат меркава а после се мачат со стримови![]()
Дали сметаш дека и каналите со филмови за возрасни треба да бидат синхронизирани или да имаат македонски превод? И кој треба да биде одговорен ако преводот или синхронизацијата е погрешна?Брату ја вака гледам на проблемот. Постои закон донесен одамна(како и секаде во светот) кој вели дека треба да имаш потпишано договор за реемитување, треба да исполнуваш некои стандарди (превод или што ти ја знам) за да може да го понудиш некој канал на публиката. Ако ти не си ги исполнил тие услови тогаш како може друг да биде крив освен ти самиот (операторот)? Или кажи дека не чини законот па пробај да го смениш. Да е до мене сите канали треба да имаат превод на македонски ама еве после сто години откако им е кажано дека мроа да има 90% уште не го спроведуваат тоа.
Брату,кур ме боли не ни имав спорт клуб ни глеам телевизија. Знам дека едно време имаше фудбал на наши телевизии,со наш коментатор пропратено со далеку поквалитетна програма.Сеа има српски непреведени емисии и турски серии и незнам поради кој бирокртатски процедури и стандарди е тоа така али очигледно освен на телевизиите кој остваруваат рекордни приходи на никој друг не му одговара.Брату ја вака гледам на проблемот. Постои закон донесен одамна(како и секаде во светот) кој вели дека треба да имаш потпишано договор за реемитување, треба да исполнуваш некои стандарди (превод или што ти ја знам) за да може да го понудиш некој канал на публиката. Ако ти не си ги исполнил тие услови тогаш како може друг да биде крив освен ти самиот (операторот)? Или кажи дека не чини законот па пробај да го смениш. Да е до мене сите канали треба да имаат превод на македонски ама еве после сто години откако им е кажано дека мроа да има 90% уште не го спроведуваат тоа.
Epsilon , не знам на кој оператор си , ама на MAx TV кога даваат еротски филм на TV1000 , истиот оди со преводДали сметаш дека и каналите со филмови за возрасни треба да бидат синхронизирани или да имаат македонски превод? И кој треба да биде одговорен ако преводот или синхронизацијата е погрешна?
Корект. Треба да се притиснат да прават програма ко шо треба не глупости да пуштаат мада и мене ме заболе пошто како што кажав не гледам ТВ.Брату,кур ме боли не ни имав спорт клуб ни глеам телевизија. Знам дека едно време имаше фудбал на наши телевизии,со наш коментатор пропратено со далеку поквалитетна програма.Сеа има српски непреведени емисии и турски серии и незнам поради кој бирокртатски процедури и стандарди е тоа така али очигледно освен на телевизиите кој остваруваат рекордни приходи на никој друг не му одговара.