Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
А кој уствари ликов ?
Иначе не сум многу упатен за случувањата во Пелистер ама нели лани или преклани земавте некој французи или шо ти ја знам. Или само најави и лажги беа ?

nekoj informacija za pelister koga ke pocnat nesto ili se sprema kljuc u bravi ? se nadevam deka to ke bidi

Ke pocnat,kako nemalo da pocnat.
Od ponedelnik(ama koj ne znajme).
Kako vo fudbalo so bese.:D
More neka klat kataneco tamu i da ne se sramime pojke.
Barem za katanci i da se zavrsi postapkata vo centralen registar(za zatvoranje na sportskoto drustvo)sobraja pari od kartite so gi naplakaja.(ako ne gi potrosija i tie).
More neka se gonat site,nie sme samo nesalam so uste se zamarame.[DOUBLEPOST=1422388970][/DOUBLEPOST]Papata vo Prilep zamina.:D

Последно уредено:
Ццц па овај втор пат не шитка,а ко ќе влези Циле сите ќе молат да се вратат,ама :kuracc:.

Kaj можи Папата без нас, ќе се врати пред да почни лигата 100% :cool:

Не е поќе работата ни за постирање ни за коментирање. Незнам ни јас зошто воопшто го праќам постов.
Ете можел Папата без нас, само без пари не можел:
http://tera.mk/index.php/vesti/sport-raport/87092-kapitenot-na-pelister-potpisha-za-prilep
Не можи општината да нема пари да им ја дај мизерната платичка. Не можи никој во Македонија да не се најди да спонзорира. Се е ова нарочито напраено. Гарант овие бркат и спонзори. КОлку да пропадни тимот и некој за долар да го купи.
Нека го затворат и клубот, затворете го и форумов, само за кревање нервози служи.
Се слушаме пак ко ќе протечи реката.

Донесоа 2 Црногорци,а за нашите банка нема,и после без срам ја обвинуваат прошлата управа...
И абер немат за ништо,по,по значи кои лицемери...
Ни приватизација завршена,ни играчи платени,ни сала средена(чекат онај од теретана шо го зеде просторот кај Паљото ко ќе заврши со праењето да клаел плочки во клозетите)..
Еј до кое дереџе дојде Битола со овие,значи вакви душмани ниту имало ни ќе има....
Море нека се гонат упм....
Да дај господ на сите шо го пропаднаја Пелистер низ годините вака цел живот дома да му биди,аир да не видат до 7мо колено...

ete jas kako eden od igracite sakam da ve obavestam deka najverojatno klubot e pred zgasnuvanje definitivno ke se znae onie 2-3 dena ama najverojatno ke bidi toa. daj gospod da ispadni nesto vo posleden moment ama mn mn tesko.
pripremite ne se pocnati se kasni skoro 10 dena plata se nema daeno od avgust mesec ,a veke i nekolku igraci so smeostanati barame novi angazmani.
lazeja prelazaja ... klubot ne e ni transformiran vo akcionersko drustvo, opstinata nema sluh za da dava pari, cermat i cile navodno kako pomagateli nejkat ni da slusnat za pari.

Порака од еден ракометар на Пелистер !! :(

Klubot nema da se raspadni Ponedelnik pocnuvaat pripremite vejke 10 godini e vo ista situacija. Nitu Cermat nitu Cile nemaa sluh ednistveno sme ostaeni na Opstinata sakale veruvale ili ne no taa e surovata realnost. I pokraj celosno napajganje i konstantni opstrukcii klubot ke ostani ne moze da zgasni nesto sto e vecno. A koj e kriv za ovaa situacija treba da kazat tie sto dadoja kolektivna ostavka i ostavija dolg od 500 000 denari koi namesto plati plativme izvrsiteli e tuka e glavniot problem. Pozdrav do vistinskite ljubiteli na Pelister bil i vo polosi situacii no opstanal taka ke bide i sega.

Pres ke ima dadovme edno soopstenie pred nova godina ne napravija budali sme go branele ovaj onaj. No dokumentite sedat sega ke se izlezi so niv. Klubot imase pretsedatel upraven i nadzoren odbor so ime i prezime na dokumument nikoj od cela Bitola ne pobara odgovor zosto zaminaja, tuku zaminaja kolektivno i sega drugi se krivi no ne e taka Igracite neka kazat kako bese koj vetuvase brda i dolini. No vo Bitola ako ne mozis po magareto udri po samarot. Vistinata sekogas pobeduva ke pobedi i sega a maskite pa padnat za brzo.

Еве С.Д. шо има напишано на фб аир да не види

Ke se sluci ona koe go posakuvaja grobarite na RK Pelister, na celo so lazinacalnikot Dr Vladimir Talevski a i negoviot poltron lazniot ckembar Sportskiot direktor Nikola Piskacev. Ostaveni bile na opstinata na koja opstina koga nemaat nisto isplateno. Eve postavija tabla za ckembarite pa SD mu se zablogodarvase na lazinacalnikot e sega drug mu e kriv ma nemoj. Ako nema sport vo bitola doktorot ke go prekomanduva sportskiot direktor vo umetnicki direktor na bitolsko kulturno leto za koe ima 500 k evra. Na cest ne ka mu e ke gi pameti ovaj grad nema da se usrekat so toa so propadnaja edna institucija.

Нека кажи СД за кој :kuracc: ги носеа Црногорците,кој ги донесе,дали се платени ?
За нив најдоа пари,за нашите нема,Циле е крив,извршителите тропнаја на врата...море мрш таму бе,ко ќе лажите лажете со стил не вака...
До кај е работата со трансфорамцијата?....
Како не му е срам бе да излегва да кажва за Пелистер...
Нека не кажва приказни за мали деца,оти и тие не му верват појќе....
Помагала Општината,со шо помага бе?
Со табла за Чкембари од кај Папало ,гарант и за неа нема платено лажиначалникот...
И сега не уверва овај дека ќе почнече со припреми..
Па вие ако имавте грам срам и морал немаше да стапните ни 100 метра до салата,а не да ги напаѓате другите...
И сега сака да не убеди дека платиле 500 К(денари)за извршители...
Па 500 илјади евра можи да најди глумецо за Бит Фест,не можи нецели 10 илјади да одвој од нашиот буџет за Пелистер...
Колку ќе бидат бе сите плати да ги исплати,ете 15000 нека е просек плата за играч,шо пари се тие за 6 месеци....
Плус не се ни АД,па можат шо сакат да си прат....ни ги брка некој ни ништо,дали дале плата,дали не дале ги боли....
Зато нејќат да ја завршат трансфорамцијата...
Море сиктер таму....
Готово е,нема појќе надеж,со овие се е видено..
Само и Кире и Ќани ако продолжат да работат пак во вакви услови и не знам шо да речам појќе....
Самите ќе бидат криви,нека му кисни,абе не работам ништо појќе,отколку да дозволам да ме дупи некој на здрав мозок..
Абе сите треба да си одат,сите буквално сите,од играчи,до тренери,чистачи,се...да ги остат сами помагателите и сите да знат кој го еба Пелистер....
И оние РФМ аир да не видат,шо си играт дупенка со другите екипи,море исклучи ги од лига овие неспособните,директна дисквалификација и ајт таму..
Тие клуб ќе воделе,ќе го валкат името на овај клуб..
Абе вие(сите вие,плус Циле,Спире,Цермат и цела компанија)не сте достојни ни да помислите на Пелистер,камоли да го водите и помагате..
Се виде до кое дереџе дојдовме од вашата помош....:popce:
Тешко на тој шо чека помош од Општината на чело со докторо...:kluc:

Кој е администратор на фан-клубот Рк Пелистер ???

Ве молам затворете ја темата !!!
Нема веќе шо да се коментира за клубот.
Само нервози ствара темата...
Затворете ја темата за нови мислења на неопределно време , па ако се среди некогаш ситуацијата со Пелистер пак нека се отвори.
Нема смисла ова веќе. Не се коментира за играчи , играта , клубот ... се коменитра за двојче пискачо итн...
Дегутантно стана.

Уште еднаш ги замолвам администраторите да ја затворат темата за нови мислења . Вервам дека голем дел од членовите на овај фан-клуб ќе се сложат со мене.

И јас така мислам....
Ако се сложат другите,мислам дека најпаметно е да се затвори темата,не вреди....:place:

Како бе така да се затвори :D
Кај шо течело река пак ќе течи...
И нешто невидено до сега за спортот во Битола - најавена е прескоференција од страна на директорчето... ама ОД нашиот златен и добро познат ден Понеделник :love: Само се мислам дали пресот повторно ќе биди од пред билбордот на Чкембари !?!?
Клубот нема да згасни вика директорчето, треба да му се верува на сите негови лаги, така и на оваа...

Абе чим Папата си замина од клубот значи се е јасно овде, турете му кур на се...
Поарно нека јади :kluc: отколку да се срамиме, да губиме од Преспа, Текстилец, Радовиш, утре другиден и од ХЈС Работник ќе го јадиме од децата на хоштаплерите во градот. Толку од РК Пелистер 08, кога ќе дојди некој чоек со мозок пред се и шо сака да вложва во клубот нека проработи пак клубот со името РК Пелистер 2015 :несвест:

Не може да ви биде затворена темата, па дури и сите да се согласите :)
Имаше ваков случај и во минатото кога ФА бараа да се затвори темата за МЗТ Скопје. Се дури постои клубот и се натпреварува во некоја лига, ќе биде отворен фан клубот :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom