Fala za info, a koga bi trebalo da se znae za ovie brojcinja sto se izostaveni?Ќе видиш колкав процент од бројчињата околу тебе се опфатени во дополнителна проверка. Ако се повеќе значи дека документите ти се ок..
Fala za info, a koga bi trebalo da se znae za ovie brojcinja sto se izostaveni?Ќе видиш колкав процент од бројчињата околу тебе се опфатени во дополнителна проверка. Ако се повеќе значи дека документите ти се ок..
или јуни или јули за сичко си има процедура.Fala za info, a koga bi trebalo da se znae za ovie brojcinja sto se izostaveni?
Ako imas odneseno nesto mozebi nema da te vratat, no ako nemas nisto odneseno bidi siguren 100% oti ke te vratatЈас проверувам секој ден по неколку пати. но од претходно следенње на ситуацијата би требало да извадат неколку протоколи и тоа ќе бидат оние бројки на кои им е уважена молбата и чекаат за потпис негде од ноември, и по два три дена се менува статусот на изоставените бројчиња. Со оглед на тоа што јас сум во средина на 12 000 и не сум опфатена во две соопштенија треба да имам промена на статусот можеби за една недела, така да ти можеби ќе чекаш да излезе уште едно соопштение..приближно средина на февруари.[DOUBLEPOST=1422445613][/DOUBLEPOST]Точно 441 број од 12 000 до 12 999 се вратени на дополнителна проверка. Мислам дека нема повеќе да враќаат од овие бројчиња.
i jas sum so ist slucaj ama takvo nesto nema. Samo za voeni kniski ima i tamu ne e lesno da se dobijat dokumentitemomci kaj mozam da izvadam svidetelstva ima li nekoja strana ili email dedomi e roden 1933 Strumica ucel 2 3 4 odelenie bg skolo i za zal gi nemam tie svidetelstva
da prasate vo starite ucilista ili crkvite nekoj vo toj period koj bil gneso pojke obicno toj ima informacii kade mozete da gi najditemomci kaj mozam da izvadam svidetelstva ima li nekoja strana ili email dedomi e roden 1933 Strumica ucel 2 3 4 odelenie bg skolo i za zal gi nemam tie svidetelstva
Братучетка ми има ист проблем.Баба и е во умреница Славјанка, а во изводот на татк и Славка. Доби е-маил од Министерство за правосудие дека треба да докаже оти се работи за иста личност. Корекција на документите се прави во нашето Министерство за правда. Десет дена претходно ги постирав на форумот мејловите што пристигнаа, така да можеш да прочиташ. Мој совет да се обратиш на некој посредник од Бугарија кој ја знае правната постапка и да ти каже што треба да правиш.Luge samo edno prasanje...Imam dokumenti stari od mojata prababa rodena 1919 godina na bugarski jazik e izvodot i isto vencanica so pradedo mi ima na bugarski jazik...sea me interesira imeto nejzino na izvodot i go pisuva Borinka,a na izvodot na sinot nejzin (dedo mi) pisuva Boca...ne znam dali ke imam problem :O
Ako e ziv dedoti Ke si gi odnesis izvodot i tieБратучетка ми има ист проблем.Баба и е во умреница Славјанка, а во изводот на татк и Славка. Доби е-маил од Министерство за правосудие дека треба да докаже оти се работи за иста личност. Корекција на документите се прави во нашето Министерство за правда. Десет дена претходно ги постирав на форумот мејловите што пристигнаа, така да можеш да прочиташ. Мој совет да се обратиш на некој посредник од Бугарија кој ја знае правната постапка и да ти каже што треба да правиш.
Ако е жив секако дека е полесно, но ако е умрен тогаш е тешкоAko e ziv dedoti Ke si gi odnesis izvodot i tie
starite dokumenti ke ti go mebat bez broblem ama vo prisustvo na bedoti
I jas imav takov problem na umrenicata aleksandar a na od dedomi izvodot sandre
I nibgo menaa za 2 nedeli vo maticna sluzba treba da podnesis deka e greska i deka saka da go proeni
I togasАко е жив секако дека е полесно, но ако е умрен тогаш е тешко