Ipsissimus
P.I.
Моја грешка.Ти божем тоа не го знаеше?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Моја грешка.Ти божем тоа не го знаеше?
Денешното разбирање на поимот европска култура, не соодветствува особено на традиционалните европски сваќања уште помалку христијански. Мини здолниште, деколте, партнери, аборти, неженење/немажење,.....не само што не се во согласност со христијанските вредност туку се диаметрално спротивни.Што мајка бара некој во Европа да ја промовира својата семитска, кушитска, персиска или паштунска култура?
Дали на европјаните во горенаведените средини им е дозволено да ја промовираат својата култура? Не им е дозволено, така? Тогаш зошто бараш некое право за тебе, ако ти самиот истото право не му го даваш на другиот?
Дали во Ријад, Сана'a, Манама, Техеран е дозволено европјанка да носи мини-здолниште? Дали е дозволено европјанка да излезе надвор без шамија или со голи рамена? Не е, нели? Па зошто на муслиманка да ѝ биде дозволено да носи бурка во Лондон, Париз, Берлин?
Денешното разбирање на поимот европска култура, не соодветствува особено на традиционалните европски сваќања уште помалку христијански. Мини здолниште, деколте, партнери, аборти, неженење/немажење,.....не само што не се во согласност со христијанските вредност туку се диаметрално спротивни.
Тоа што арабите не дозволуваат начин на живот различен од нивното разбирање( и според мене не е правилно ,јас не ви дозволувам вас да живеете според вашите разбирања ама вие мора да ми дозволите) па еве европејците нема да дозволат бурка, не не прави ли еднакви по разбирање, и воопшто ниво на созреаност?
Тоа чудо се случува само на еден ден и тоа во време траење на чинот, како што се гледа на видеото прво. Реката Јордан тече од лево кон десно, а за време на чинот од десно на лево.[DOUBLEPOST=1422400723][/DOUBLEPOST]Само сакав да ти посочам дека течењето нанагоре постои во природата и неговите механизми се објаснети од физички аспект. Односно, не е нешто што треба да го отфрлиш како потполна бесмислица. Се разбравме ли?
Известуват, ама кој сака нека побара. Цел свет знае освен ...Мижи да те баам. Светски позната река менува тек на религиозен празник, и ниедна телевизија, весник, интернет портал не известува за тоа.... Која будала би прупуштила таква сензационална вест?! Ти такво нешто го споредуваш со минерал во рудник? Со емисија за опера и култура?! Со емисии за рељефни форми на реки и езера? Мене, себе или сите останати ги правиш будали у здрав мозок?
Тоа чудо се случува само на еден ден и тоа во време траење на чинот, како што се гледа на видеото прво. Реката Јордан тече од лево кон десно, а за време на чинот од десно на лево.
Romkite imaat najzdrava sexualnost!?Границата помеѓу она што е морално и она што е неморално не е така јасна како што тебе ти се чини. Еве да земеме дека некоја Бушманка со голи гради заскитала во Судан, Јемен, Саудиска Арабија, Иран, Авганистан?
Што ќе ѝ се случи? Откако ќе биде повеќекратно силувана од неколку локални мажи (примерни муслимани, нели?), ќе ѝ ги врзат рацете и нозете, и ќе започнат да ја маваат со камења, ќе ѝ ја искршат главата и таа ќе издивне во локва од својата сопствена крв. Некои од тие примерни муслимани ќе ги извадат и своите мобилни телефони, ќе ја снимат "праведната" казна што ја извршиле над кутрата жена и истата снимка ќе ја закачат на youtube.
Tи ќе кажеш дека постапиле исправно и морално, така?
Што мајка бара некој во Европа да ја промовира својата семитска, кушитска, персиска или паштунска култура?
Дали на европјаните во горенаведените средини им е дозволено да ја промовираат својата култура? Не им е дозволено, така? Тогаш зошто бараш некое право за тебе, ако ти самиот истото право не му го даваш на другиот?
Дали во Ријад, Сана'a, Манама, Техеран е дозволено европјанка да носи мини-здолниште? Дали е дозволено европјанка да излезе надвор без шамија или со голи рамена? Не е, нели? Па зошто на муслиманка да ѝ биде дозволено да носи бурка во Лондон, Париз, Берлин?
Зошто би го прашувал за нешто кое и самиот го знам. Ромките не ги навредив, туку ги земав како пример на жени со најслободно однесување и со најздрава сексуалност на нашиве простори бидејќи нивната сексуалност не е оштетена и инхибирана како кај жените што живеат во патријархални средини.
Нема јас што да го прашувам попот, ниту па тој има моќ во секуларна држава да дозволи или да одобри како некој ќе се шета и ќе се облекува.
Romkite imaat najzdrava sexualnost!?Kaj vrsese ispituvanja na romskata sexsualnost ,na Bairon Bitola?abe so ne ke procitat coek caroj ste ej!
![]()
Да, да, CNN, BBC, Сител. Телма.....нема кој не известуваше.Известуват, ама кој сака нека побара. Цел свет знае освен ...
Doenje dete na semafor dodeka pitas e seksualnost?Oд целиот текст само овој пасус го забележа?
Кажи ми колку Македонки, Албанки, Турчинки, Србинки или Влаинки си видел да го дојат своето бебе во јавност. Јас не сум видел ниту една. Но имам видено десетици Ромки да го дојат своето бебе во градски парк, на автобуски постојки, па дури и во автобус. Што мислиш, зошто?
Doenje dete i sexualnost?Oд целиот текст само овој пасус го забележа?
Кажи ми колку Македонки, Албанки, Турчинки, Србинки или Влаинки си видел да го дојат своето бебе во јавност. Јас не сум видел ниту една. Но имам видено десетици Ромки да го дојат своето бебе во градски парк, на автобуски постојки, па дури и во автобус. Што мислиш, зошто?
Да, да, CNN, BBC, Сител. Телма.....нема кој не известуваше.
Јас знам кај се наоѓа Јордан, а понудата сеуште важи. Прифаќаш?Kaко ли ја најде таа телевизијата, алал да ти е! Тие не знаат Јордан кај се наоѓа, не пак како тече.
Четврто и многу поверојатно објаснување: дупка во мозокот.Да, да секако. Суперфлуидноста е едно од објаснувањата. Друго објаснување би можело да биде гравитациска аномалија, трето објаснување би можеле да бидат одредени подводни струења итн.
![]()