Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто да ѝ се забрани на припадничка на африканските племиња да шета со голи гради кога ќе дојде во Европа, кога во нејзиното племе тоа е сосема нормално? Не сакам ни да помислам што би ѝ се случило кога на таков чекор би се решила во арапските земји или Иран, Авганистан, Пакистан, Сомалија. Каде е нејзината слобода на изразување и демократија?
a zosto da i se zabrani na evropjankata koja saka da se seta gola, zosto i zabranuvaat da se seta gola vo nekoja evropska metropola kade e slobodata na izrazuvanje i demokratija?

a zosto da i se zabrani na evropjankata koja saka da se seta gola, zosto i zabranuvaat da se seta gola vo nekoja evropska metropola kade e slobodata na izrazuvanje i demokratija?

Не може да се удоволува на нечии каприци.
Kaжи ми кај кои европски народи, сите возрасни жени се шетаат со голи гради во јавност? Дали кај Словените, Германите, Романите, Келтите, Грците, Албанците, Балтијците, Унгарците, Финците, Баскијците?

Јас ти зборувам за племиња кадешто сите жени, без исклучок, не си ги покриваат градите, а некои ни гениталиите (племиња од субсахарска Африка, Амазонија, Папуа Нова Гвинеја).

Последно уредено:
Не може да се удоволува на нечии каприци.
Kaжи ми кај кои европски народи возрасните жени се шетаат со голи гради во јавност? Словените, Германите, Романите, Келтите, Грците, Албанците, Балтијците, Унгарците, Финците, Баскијците?

Јас ти зборувам за племиња кадешто сите жени без исклучок не се ги покриваат градите (племиња од субсахарска Африка, Амазонија, Папуа Нова Гвинеја).
Ima dosta koi vo evropa se setaat goli, pa toa ime zabraneto poradi narusuvanje na javnuiod red i mir . e ja te prasuvam zosto im go zabranuvaat toa , neli demokratija e?

Ima dosta koi vo evropa se setaat goli, pa toa ime zabraneto poradi narusuvanje na javnuiod red i mir . e ja te prasuvam zosto im go zabranuvaat toa , neli demokratija e?

Ти ја знаеш ли разликата помеѓу има доста жени кои се шетаат голи во Европа понекогаш (плус не се шетаат во јавност) и племињата кадешто сите жени се шетаат со голи гради , а некаде и со голи гениталии и никогаш не си ги покриваат истите?

Ти ја знаеш ли разликата помеѓу има доста жени кои се шетаат голи во Европа (плус не се шетаат во јавност) и племињата кадешто сите жени се шетаат со голи гради , а некаде и со голи гениталии?
sto ke bide ako tie sto gi napomena dojdat vo evropa na turizam so goli gradi isto kako sto si setatat vo svoite ognista ,sto mislis ke im dozvolat vles vo evropa vo takva sostojba?

sto ke bide ako tie sto gi napomena dojdat vo evropa na turizam isto kako sto si setatat vo svoite ognista ,sto mislis ke im dozvolat vles vo evropa vo takva sostojba?

Значи за нив е во ред да не им се дозволи влез, а за жени облечени во бурки не е во ред да не им се дозволи влез?

Зошто жената со бурка има право да ја промовира својата култура насекаде, а жената од горепосочените племиња нема? Дали тоа е во ред според тебе?

Значи за нив е во ред да не им се дозволи влез, а за жени облечени во бурки не е во ред да не им се дозволи влез?
jas tebe te prasuvam de , neli zboruvame za sloboda na izrazuvanje i demokratija, tebe sto ti preci hidzabot ako nekoja zena si saka da go nosi ?

jas tebe te prasuvam de , neli zboruvame za sloboda na izrazuvanje i demokratija, tebe sto ti preci hidzabot ako nekoja zena si saka da go nosi ?

Тебе што ти пречи, еве да речеме некоја Ромка да прошета со голи гради низ Бит-Пазар или Чаир?

Или некој Папуанец низ истите места да се прошета со гол ташак?

Последно уредено:
Тебе што ти пречи, еве да речеме некоја Ромка да прошета со голи гради низ Бит-Пазар или Чаир?
zatoa sto e nemoralno.a spored tebe kako hristijanin moralno li e?i ako se bazirame na demokratija demek se e dozvoleno , pa neka si setat , i ako toa na vlasta ne i preci , zosto da i preci hidzabot sto nekoja zena posakala da go nosi?
sto velis toa prasanje da mu go postavis na poglavarat na crkvata , sto velis da pojdis kaj nego i da mu recis dali ti preci nekoja romka,(i nemoij da gi navreduvas romite,,, toaa ne e ubavo ) da proseta so goli gradi okulu mestoto kade sto zivees? sto velis bi go prasal popt? samo da vidime sto odgovor ke ti dade? OSVEN PRIMER ZA ROMKATA SEGA DODADE I NEKOJ PAPUANEC, PA PATEM I TOA PRASAJGO NA POPOT DALI KE MU SE DOPADNE, ILI DALI KE GO DOZOLI NEKOJ PAPUANEC DA SE SETA SO GOL TASAK, NIS ISTOTO MESTO KADE STO ON ZIVEE i propoveda ?

Последно уредено:
Во секое општество си има нормативи, кои сакале или не, допаѓале или не, мораме да ги спроведеме додека сме таму.
Прост пример, кога си во Папуа Нова Гвинеја, тогаш ќе се шеташ гол
Кога си во европа/америка и сл, ќе се шеташ по кратки ракави, деколтеа жените ќе имаат, па и миничи и се' што е дозволено.
Во УСА во Тексас мора да го носиш пиштолот на видно место, колк или сл. Истот е забрането во Њу Јорк.
Исто така кога си во муслиманска земја ќе се облакаш по тамошните правила.

Е сега, нема тука место за бурка во европа, едноставно тоа не е прифатливо, и законски и морално
Исто како и во арабија каде нема место за жена во бикини.
Simple as that.

Така да барањето да некоја си носи бурка, колку и сама да одбрала така да се облекува е неприфатливо. Тоа дали им се допаѓа или не на муслиманите не е битно. Ботно е дека самата држава така си ги уредила своите закони и морални норми.

zatoa sto e nemoralno.a spored tebe kako hristijanin moralno li e?

Границата помеѓу она што е морално и она што е неморално не е така јасна како што тебе ти се чини. Еве да земеме дека некоја Бушманка со голи гради заскитала во Судан, Јемен, Саудиска Арабија, Иран, Авганистан?
Што ќе ѝ се случи? Откако ќе биде повеќекратно силувана од неколку локални мажи (примерни муслимани, нели?), ќе ѝ ги врзат рацете и нозете, и ќе започнат да ја маваат со камења, ќе ѝ ја искршат главата и таа ќе издивне во локва од својата сопствена крв. Некои од тие примерни муслимани ќе ги извадат и своите мобилни телефони, ќе ја снимат "праведната" казна што ја извршиле над кутрата жена и истата снимка ќе ја закачат на youtube.
Tи ќе кажеш дека постапиле исправно и морално, така?

i ako se bazirame na demokratija demek se e dozvoleno , pa neka si setat , i ako toa na vlasta ne i preci , zosto da i preci hidzabot sto nekoja zena posakala da go nosi?

Што мајка бара некој во Европа да ја промовира својата семитска, кушитска, персиска или паштунска култура?
Дали на европјаните во горенаведените средини им е дозволено да ја промовираат својата култура? Не им е дозволено, така? Тогаш зошто бараш некое право за тебе, ако ти самиот истото право не му го даваш на другиот?
Дали во Ријад, Сана'a, Манама, Техеран е дозволено европјанка да носи мини-здолниште? Дали е дозволено европјанка да излезе надвор без шамија или со голи рамена? Не е, нели? Па зошто на муслиманка да ѝ биде дозволено да носи бурка во Лондон, Париз, Берлин?

sto velis toa prasanje da mu go postavis na poglavarat na crkvata , sto velis da pojdis kaj nego i da mu recis dali ti preci nekoja romka,(i nemoij da gi navreduvas romite,,, toaa ne e ubavo ) da proseta so goli gradi okulu mestoto kade sto zivees? sto velis bi go prasal popt?
Зошто би го прашувал за нешто кое и самиот го знам. Ромките не ги навредив, туку ги земав како пример на жени со најслободно однесување и со најздрава сексуалност на нашиве простори бидејќи нивната сексуалност не е оштетена и инхибирана како кај жените што живеат во патријархални средини.

SEGA DODADE I NEKOJ PAPUANEC, PA PATEM I TOA PRASAJGO NA POPOT DALI KE MU SE DOPADNE, ILI DALI KE GO DOZOLI NEKOJ PAPUANEC DA SE SETA SO GOL TASAK, NIS ISTOTO MESTO KADE STO ON ZIVEE i propoveda ?

Нема јас што да го прашувам попот, ниту па тој има моќ во секуларна држава да дозволи или да одобри како некој ќе се шета и ќе се облекува.

Последно уредено:
zatoa sto e nemoralno.a spored tebe kako hristijanin moralno li e?i ako se bazirame na demokratija demek se e dozvoleno , pa neka si setat , i ako toa na vlasta ne i preci , zosto da i preci hidzabot sto nekoja zena posakala da go nosi?
sto velis toa prasanje da mu go postavis na poglavarat na crkvata , sto velis da pojdis kaj nego i da mu recis dali ti preci nekoja romka,(i nemoij da gi navreduvas romite,,, toaa ne e ubavo ) da proseta so goli gradi okulu mestoto kade sto zivees? sto velis bi go prasal popt? samo da vidime sto odgovor ke ti dade? OSVEN PRIMER ZA ROMKATA SEGA DODADE I NEKOJ PAPUANEC, PA PATEM I TOA PRASAJGO NA POPOT DALI KE MU SE DOPADNE, ILI DALI KE GO DOZOLI NEKOJ PAPUANEC DA SE SETA SO GOL TASAK, NIS ISTOTO MESTO KADE STO ON ZIVEE i propoveda ?
1491725_988455197848861_5466292117312914384_n.jpg

Авганистански деца - невести и нивните сопрузи - педофили:

afghan-child-brides.jpg

Tahani (in pink) married her husband, Majed, when she was 6 and he was 25. Photo credit: NatGeo.com

Иран ги легализира педофилијата и инцестот:

http://patriotsbillboard.org/islamic-iran-legalizes-pedophilia-and-incest/

Ирачки девојчиња кои наскоро може да бидат жртви во својата земја на легализирана педофилија:

irak-enfant.jpg

http://www.nouvelordremondial.cc/20...mier-pays-au-monde-a-legaliser-la-pedophilie/

Англискиот превод: http://leakforums.org/thread-256788

Гледаш ли @Ipsissimus , што значат семејни, етички и морални вредности?

Последно уредено:
Гледаш ли @Ipsissimus , што значат семејни, етички и морални вредности?
Лепота, нема што. Посвојуваш ќерка и потоа се мажиш за неа. Нема безредие, нема неморал, саде мед и млеко.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom