zatoa sto e nemoralno.a spored tebe kako hristijanin moralno li e?
Границата помеѓу она што е морално и она што е неморално не е така јасна како што тебе ти се чини. Еве да земеме дека некоја Бушманка со голи гради заскитала во Судан, Јемен, Саудиска Арабија, Иран, Авганистан?
Што ќе ѝ се случи? Откако ќе биде повеќекратно силувана од неколку локални мажи (примерни муслимани, нели?), ќе ѝ ги врзат рацете и нозете, и ќе започнат да ја маваат со камења, ќе ѝ ја искршат главата и таа ќе издивне во локва од својата сопствена крв. Некои од тие примерни муслимани ќе ги извадат и своите мобилни телефони, ќе ја снимат "праведната" казна што ја извршиле над кутрата жена и истата снимка ќе ја закачат на youtube.
Tи ќе кажеш дека постапиле исправно и морално, така?
i ako se bazirame na demokratija demek se e dozvoleno , pa neka si setat , i ako toa na vlasta ne i preci , zosto da i preci hidzabot sto nekoja zena posakala da go nosi?
Што мајка бара некој во Европа да ја промовира својата семитска, кушитска, персиска или паштунска култура?
Дали на европјаните во горенаведените средини им е дозволено да ја промовираат својата култура? Не им е дозволено, така? Тогаш зошто бараш некое право за тебе, ако ти самиот истото право не му го даваш на другиот?
Дали во Ријад, Сана'a, Манама, Техеран е дозволено европјанка да носи мини-здолниште? Дали е дозволено европјанка да излезе надвор без шамија или со голи рамена? Не е, нели? Па зошто на муслиманка да ѝ биде дозволено да носи бурка во Лондон, Париз, Берлин?
sto velis toa prasanje da mu go postavis na poglavarat na crkvata , sto velis da pojdis kaj nego i da mu recis dali ti preci nekoja romka,(i nemoij da gi navreduvas romite,,, toaa ne e ubavo ) da proseta so goli gradi okulu mestoto kade sto zivees? sto velis bi go prasal popt?
Зошто би го прашувал за нешто кое и самиот го знам. Ромките не ги навредив, туку ги земав како пример на жени со најслободно однесување и со најздрава сексуалност на нашиве простори бидејќи нивната сексуалност не е оштетена и инхибирана како кај жените што живеат во патријархални средини.
SEGA DODADE I NEKOJ PAPUANEC, PA PATEM I TOA PRASAJGO NA POPOT DALI KE MU SE DOPADNE, ILI DALI KE GO DOZOLI NEKOJ PAPUANEC DA SE SETA SO GOL TASAK, NIS ISTOTO MESTO KADE STO ON ZIVEE i propoveda ?
Нема јас што да го прашувам попот, ниту па тој има моќ во секуларна држава да дозволи или да одобри како некој ќе се шета и ќе се облекува.