Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Значи не се разбираме. Дабч прима наредби од повисоки инстанци како да работи. Како ке му кажат,така дабч работи. Проблемот не е во дабч.
Да се надоврзам на твојата реченица, сега министерството за правосудие ја работи работата на ДАБЧ за оние кои земале ПРОИСХОД без документи за потекло и затоа сега топката е вратена на свое место и ако сте прочитале на сајтот на ДАБЧ треба да се запазат истите процедури како сега во МП при поднесување на дополнителни документи сите док. преведени и нострифицирани.Ова е можеби и добро за оние кои имаат стари документи бидејќи вака ќе се убрза работата со издавање државјанства намалувајќи ја работата во МП. Лично мое мислење дека тешко нешто дека ќе се смени уствари и нема што да се смени по постоечкиот закон ние треба да доставиме само происход но како што рече ти таква е политиката, дај боже да грешам.

Последно уредено:
Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
Искрено и јас не верувам. Законот е тој. Практика беше да не бараат такви докази и се поминуваше со изјава. Мислам реално и ние што имаме не но е сеедно пошто сето е рулет и нема стриктно правило. Плус пари кога ќе ми текни колку давам за легализација и преводи и архиви. Сето е прашалник. Дур да дојдам кизне што ќе се смени. Како и да е останува да видиме. Надеж секогаш треба да се има.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Искрено и јас не верувам. Законот е тој. Практика беше да не бараат такви докази и се поминуваше со изјава. Мислам реално и ние што имаме не но е сеедно пошто сето е рулет и нема стриктно правило. Плус пари кога ќе ми текни колку давам за легализација и преводи и архиви. Сето е прашалник. Дур да дојдам кизне што ќе се смени. Како и да е останува да видиме. Надеж секогаш треба да се има.
Кој број си од која год?

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
Од 2014 бројче. Иначе на почеток Мислам први бројчиња

Член од
21 ноември 2014
Мислења
238
Поени од реакции
76
Да се надоврзам на твојата реченица, сега министерството за правосудие ја работи работата на ДАБЧ за оние кои земале ПРОИСХОД без документи за потекло и затоа сега топката е вратена на свое место и ако сте прочитале на сајтот на ДАБЧ треба да се запазат истите процедури како сега во МП при поднесување на дополнителни документи сите док. преведени и нострифицирани.Ова е можеби и добро за оние кои имаат стари документи бидејќи вака ќе се убрза работата со издавање државјанства намалувајќи ја работата во МП. Лично мое мислење дека тешко нешто дека ќе се смени уствари и нема што да се смени по постоечкиот закон ние треба да доставиме само происход но како што рече ти таква е политиката, дај боже да грешам.
Zdravo da prasam nesto do koja data i godina se proglematicni proishodot.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Мислам дека до1.12.2014[DOUBLEPOST=1422377279][/DOUBLEPOST]
Од 2014 бројче. Иначе на почеток Мислам први бројчиња
Па и не си така лошо ако продолжат вака со прегледување....сега веќе се до 14000 ке има скоро некое ново соопштение

Член од
11 јуни 2014
Мислења
47
Поени од реакции
20
glavniot problem e tocno vo dabc. Zakonot za drzavjanstvo ne e ni stegnat ni izmenet nema ni da se izmeni a nema ni potreba. Treba da sr izmeni vo dabc uslovot za dobivanje na poteklo kade gi baraat dopolnitelnite dokumenti. A posle so potekloto nema nikakov problem
Законот за државјанство за нас нема нема да се менува сигурно. Истиот закон и услови важеа и за тие што добиваа пасоши за една година. Проблемот беше што некои од дабч даваа происходи и на многу апликанти кои што по законот не би требало да го добијат а го добиле со поткуп

Член од
13 септември 2008
Мислења
194
Поени од реакции
259
Една точка од програмата на Борис Борисов од партијата на Каракачанов ВМРО-БНД кандидат за претседател на ДАБЧ

Да настојава за законодателни промени, които јасно да указват по как'в начин кандидатстваштите за б'лгарско гражданство лица трјабва да доказват б'лгарскија си произход, ако нјамат документ за в'зходјашт б'лгарин. Много от нашите с'народници зад граница по обективни исторически причини не могат да представјат так'в документ.

Член од
8 јануари 2015
Мислења
28
Поени од реакции
11
Sto so tie sto nemaat predci bugari sto vadea od klubot vo strumica
Bidejki ovaj mesec sum za podnesuvanje vo sofija jas imam od dedomi, mo mojata sopruga od klubot dali bi vazelo toa i dokolku ne- bi ja vratile?
Ili nestobsto drugo ako znaete bi pomognalo ako moze malku sovet?
Fala odnapred

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Една точка од програмата на Борис Борисов од партијата на Каракачанов ВМРО-БНД кандидат за претседател на ДАБЧ

Да настојава за законодателни промени, които јасно да указват по как'в начин кандидатстваштите за б'лгарско гражданство лица трјабва да доказват б'лгарскија си произход, ако нјамат документ за в'зходјашт б'лгарин. Много от нашите с'народници зад граница по обективни исторически причини не могат да представјат так'в документ.
da taka e, mojot posrednik rece deka ako go klat boris ke leta rabotata bez dokument

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Што ке ти помогне новиот директор? ---- НИШТО
Се надевам ќе помогне, во смисла да се даде происход со било к
Ако мислиш на тоа до кога даваа происход само со изјава, еве јас поднесов средина на септмври и ми рекоа морам да поднесам дополнителни. Значи средина на септември 2014 ( а можеби и порано некој месец ) веќе почнаа да не издаваат происход без дополнителни документи. Јас сеуште го чекам, меѓутоа закаснив и ги однесов дополнителните ( чичко + БКК ) во декември, добив информација дека најверојатно повторно треба да одам во ДАБЧ и повторно да ги поднесам, но посредникот ми кажа дека можеби е подобро да почекам да се избере новиот претседател. Затоа и прашав, кога би бил најкасно изборот..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom