- Член од
- 5 декември 2010
- Мислења
- 700
- Поени од реакции
- 157
Дечки ај препорака за делови да направам пц до 33.000 денари. Повеќе ќе биде наменет за игри како ГТА 5,НБА 2015,ФИФА 2015. Благодарам однапред
MB Gigabyte B85M-HD3 LGA1150 DDR3 1600MHz SATA3 USB3.0 Ultra Durable4 Plus HDMI/DVI/VGAДечки ај препорака за делови да направам пц до 33.000 денари. Повеќе ќе биде наменет за игри како ГТА 5,НБА 2015,ФИФА 2015. Благодарам однапред
Ако не е чистен од прашина подолго време, носи го некаде кај професионалци да го исчистат убаво.Здраво дечки
Вака сега имам лаптоп Asus-k56C со I7 процесор 12GB ram последниве 5 месеци raboti 24/7 со по 15min пауза на ден со пуштени 3-4 виртуелки на него но од пред некој ден почна да ми прави проблеми да загрева многу направив две комплетни преинсталации на Windowsot ама сеа коа да пуштам и една виртуелка пак ми грее и не работи како што треба јас си бев во план да му ставам SSD сакам да ве прашам дали би ми било добро решение тоа за да продолжам да работам со виртуелките и исто така имам сега еден кулер пад за него ама не е убав гледам по продавниците но никако неможе да ми фати око некој да земам ако може да ми препорачате некој цената не е многу битна пошто побитен ми е лаптопот да не изгори.
Во секоја продавница за компјутери и компјутерски делови. Ќе бараш USB HUB и ќе си земеш што ти одговара на изглед ОСВЕН ако не бараш да бидат USB 3.0 каде што има малку помал избор.Кај можам да најдам усб што зголемува усб портови.... пошто сите усб портови ми се зафатени а ми треба пошто работам со усб-иња.
По закон имаш 15 дена рок за да си ги бараш парите назад. И тоа доколку производот не ти се допаѓа, не ти одговара боја, големина или слично.Купив графичка 280x од Сет од Скопје на 16ти Јануари, иако ми кажуваа дека шиткаат чкарт роба на порачки што се напраевни преку нивниот сајт. Графичката издржа 'цели' 2 дена, т.е. само викендот, и минатава недела ја вратив назад со надеж дека ќе добијам нова. Денес ми се јавија и ми велат дека нема да имаат иста таква на залиха повторно и ми нудат 285ка со моја доплата. Муабетов ми е, ако сакав друга, друга ќе барав, дали според тој законот за потрошувачи имам право да си ги барам парите назад затоа што неможат да ми достават иста таква графичка каква што порачав на почеток ?
Додека е пуштено нешто (десктоп, филм...) види поубаво, од блиску и од повеќе агли дали има слика на мониторот, премногу темна ама слика. Може само светлината да ти е зезната/прегорена/расипана.si imam edna muka.. pred mesec dena kupv LED samsung.. sea si gleam filmce i od nigde nekade snema slika.. displejot prestana da raboti. zvuk si ima. nema miris deka neso izgoreno. ednostavno kako da ne e uklucen. sovet??(osven da go odneam na majstor) , sto bi mozelo da bide? slicni problemi?
Најверојатно фабрички проблем со позадинското осветлување.si imam edna muka.. pred mesec dena kupv LED samsung.. sea si gleam filmce i od nigde nekade snema slika.. displejot prestana da raboti. zvuk si ima. nema miris deka neso izgoreno. ednostavno kako da ne e uklucen. sovet??(osven da go odneam na majstor) , sto bi mozelo da bide? slicni problemi?
Јас би го сменил процесорот за i3 и разликата би ја дал за подобра графичка картичка.MB Gigabyte B85M-HD3 LGA1150 DDR3 1600MHz SATA3 USB3.0 Ultra Durable4 Plus HDMI/DVI/VGA
CPU Core i5-4460 Quad 3.2GHz LGA 1150 6MB BOX
DIMM 8GB DDR3 1600MHz Geil CL11
HDD 3.5" 1TB Western Digital SATA3 64MB Caviar Blue 7200rpm WD10EZEX
Gigabyte PCX GeForce GTX750Ti 2GB DDR5 2xHDMI/2xDVI/ Overclock
PSU 500W Deepcool DN500 Black
ATX Midi Tower Case DeepCool Tesseract BF Black